10.06.2017 - Závod LOS: POHÁROVÝ ZÁVOD
Kdy a kam za střílením
Moderátor: LOS vedení
-
ZbraneKvalitneCZ - Příspěvky: 1015
- Kontaktovat uživatele:
- ZbraneKvalitneCZ
- Sly
- Georg
Příspěvek#5 » pon 12. čer 2017, 08:02
Trošku mne v nadpisu zmátl datum, ale pak jsem si uvědomil, že byla změna
Takže závod super, stage výborné
Stage 1) pološero + tma
konečně mám malou, (zatím) spolehlivou, nenáročnou a s ekonomickým provozem schopnou svítilnu. I přes mírně vybitou baterii posvítila perfektně a díky velikosti zmátla Gastlyho, který ji zprvu považoval za "podvěs"
Popravdě řečeno je tak malá, že si ani doteď nejsem schopen uvědomit, jak přesně jsem ji držel. Nicméně možná i díky lehce slabší baterii nebyl ten světelný tok tak intenzivní a skrz okýnko bylo možno po zakouřených výstřelech lépe rozeznávat terče
Zde si myslím, že příliš ostré světlo bylo možná na škodu, ale snad mne opraví někdo, kdo měl hodně silnou svítilnu a viděl perfektně. Já viděl dostatečně natolik, abych se trefoval celkem rychle a napoprvé
Stage 2) v sedě s otočkou a páskováním
zde to bylo fajn, konečně si zas před střelbou napáskovat, kdo a jak se nakolik cití
Víceméně jsme se my pistoláři (ať už "velká" nebo "malá") shodli, že ty utíkající terče rovnou mohly zůstat vzadu
Jediní, kdy je byl schopen střelit za pohybu byli snad jen revolveráři (bez rozdílu velikosti)
Ale jinak fajne stage
Stage 3) kolotoč v židli
když jsem tak sledoval některé střelce, tak pro někoho byl časový problém ten kolotoč (terče na něm) trefit "na první dobrou", pro některé to byla "zábavná střelba jak u Verdunu"
Popravdě po zpětném shlédnutí svého videa jsem zjistil, že ikdyž na terče běžně střílí 2 rány, já patřil do té druhé skupiny
To přebíhání se zbraní bylo fajn na procvičení manipulace se zbraní za pohybu s dodržováním bezpečných úhlů. Myslím, že to všichni zvládli bez problémů a DQ. Zde jsem však pozoroval nevýhodu revolverů při startu jen s 5 náboji.
Stage 4) prohledávání kupé
víceméně "klasická" prohledávačka bez žádných záludností. Tady se mi líbil ten pevně danný minimální časový interval, platný pro všechny.
Díky svým nábojům a brzdě závěru mi moje pistolka (CZ 75B) chodí oproti "hliníkovému" kompaktu s "plnotučnými" náboji a oproti Makarovu, též s "plnotučnými" náboji jako silnější malorážka, kdy zpětný ráz je z ní velmi, ale velmi příjemný (ikdyž náboje nemám zas nějaké terčové "čajíčky"), tuto sobotu jsem si i díky velkokapacitním (15 ran) zásobníkům docela prímově zastřílel. Tímto bych se chtěl též omluvit lepičům za díry navíc
Závod byl fakt povedený a mě se líbil. Děkuji tímto všem organizátorům, stavěčům, lepičům a těm, kteří se na těchto závodech jakkoliv podíleli

Takže závod super, stage výborné

Stage 1) pološero + tma
konečně mám malou, (zatím) spolehlivou, nenáročnou a s ekonomickým provozem schopnou svítilnu. I přes mírně vybitou baterii posvítila perfektně a díky velikosti zmátla Gastlyho, který ji zprvu považoval za "podvěs"

Stage 2) v sedě s otočkou a páskováním
zde to bylo fajn, konečně si zas před střelbou napáskovat, kdo a jak se nakolik cití

Stage 3) kolotoč v židli
když jsem tak sledoval některé střelce, tak pro někoho byl časový problém ten kolotoč (terče na něm) trefit "na první dobrou", pro některé to byla "zábavná střelba jak u Verdunu"

Stage 4) prohledávání kupé
víceméně "klasická" prohledávačka bez žádných záludností. Tady se mi líbil ten pevně danný minimální časový interval, platný pro všechny.
Díky svým nábojům a brzdě závěru mi moje pistolka (CZ 75B) chodí oproti "hliníkovému" kompaktu s "plnotučnými" náboji a oproti Makarovu, též s "plnotučnými" náboji jako silnější malorážka, kdy zpětný ráz je z ní velmi, ale velmi příjemný (ikdyž náboje nemám zas nějaké terčové "čajíčky"), tuto sobotu jsem si i díky velkokapacitním (15 ran) zásobníkům docela prímově zastřílel. Tímto bych se chtěl též omluvit lepičům za díry navíc

Závod byl fakt povedený a mě se líbil. Děkuji tímto všem organizátorům, stavěčům, lepičům a těm, kteří se na těchto závodech jakkoliv podíleli

- Steiner
Příspěvek#6 » pon 12. čer 2017, 08:35
ad situace 2: ten pojezd byla pomůcka, jak vám trošku zvýšit hladinu adrenalinu
Situace byla otevřená (všichni viděli co a jak se střílí) a byly tam 3 kartonové LOS terče. Situace na 6
ran. Jako rozhodčí jsem napočítal ale jen 8 (slovy OSM) střelců, kteří si napáskovali potřebných 6 nábojů a stříleli na terče po dvou ranách. Naprosto drtivá většina páskovala víc nábojů, nejčastěji 8 (3 rány na vzdálenější terče, 2 rány na blízký terč), 9 (po 3 ranách na každý terč) a 10 nábojů (po 3 ranách + rezerva co kdyby...), dva střelci dokonce 12 nábojů (když už mám ten velkej zásobník...). Vzhledem k tomu, že se páskovalo až po startovním signálu, tak páskování každého náboje navíc byla ztráta nejmíň 1 sec a vystřelení takového náboje pak +0,3-0,5 sec. takže kdo napáskoval 9 nábojů a střílel po 3 ranách na terč, tak na tom prodělal nejmíň 4 sec (a většinou víc). Tohle pro mně bylo naprosto nepochopitelný ...
Říká se, že LOS není o bezduchém práskání, že je u toho taky potřeba používat hlavu. No ... tak tady se vám to moc nedařilo
Sly: Standa Grela stihl zahájit střelbu když byly pojezdy ještě v pohybu, takže to šlo, jen by se muselo víc chtít

Situace byla otevřená (všichni viděli co a jak se střílí) a byly tam 3 kartonové LOS terče. Situace na 6

Říká se, že LOS není o bezduchém práskání, že je u toho taky potřeba používat hlavu. No ... tak tady se vám to moc nedařilo

Sly: Standa Grela stihl zahájit střelbu když byly pojezdy ještě v pohybu, takže to šlo, jen by se muselo víc chtít

- Hungry
- Steiner
Příspěvek#8 » úte 13. čer 2017, 08:00
No já myslím, že tentokrát si střelci docela zastříleli, hlavně na stage 3 na kolotoči byli i tací, kteří stříleli 5-6 ran na terč a to i na ty statické terče na pravé půlce střelnice. Velmi se osvědčilo, že si střelci lepí terče sami, protože jinak by mně z toho lepení asi jeblo 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí