06.04.2013 - Závod LOS: Pohárový závod

Kdy a kam za střílením

Moderátor: LOS vedení

Carloss

Příspěvek#16 » sob 6. dub 2013, 15:18

Ahoj.. taky se přidávám.. Moc se mi tam líbilo.. Jak situace, tak vůbec atmosféra... Přiměřená špetka humoru a na to množství lidí to docela odsejpalo... Dík všem!! :-)

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#17 » sob 6. dub 2013, 16:50

Za organizátory dekuji ja.
95 lidí, z toho 11 ještě s PDW = jakoby 106 střelců.

Pro nás ponaučení = optimálně aby 2-3 lidi byly 40 min před prematchem, docvakali terče. RO když pak v 8 přijedou a mají hned jít kam střílet, je prematch v 9:30 hotový.
V klidu se stihla registrace, v 10 briefing, v 10:15 první rána. Ve 14:15 dostříleny 3 z 5ti situací, ve 14:40 dostříleno komplet.
V 16:00 opouštěl střelnici poslední člověk a zamykal ji uklizenou.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#18 » sob 6. dub 2013, 17:33

Oproti vyvesenym vysledkum doslo k 1 korekci jednoho casu u 1 strelce na situaci 4 na realny cas (skutecne nastrileny dle scoresheetu).
S procenty to pohlo maximalne o par desetin. Poradi prvních 8 zustalo nezmeneno.

sided
moderátor

Příspěvek#19 » sob 6. dub 2013, 17:49

Obvykle to nedělám protože s chválou se má šetřit. Ale musím poděkovat za super závod, hezky postavený, odsejpalo to a přidružené PDW nemá chybu.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#20 » sob 6. dub 2013, 17:55

Teď mě mrzí, že jsem se nemohl dostavit, ale bohužel jsem ráno zjistil, že nemám dostatek energie na celodenní závod :(
Snad příště..

Ptak

Příspěvek#21 » sob 6. dub 2013, 18:53

Luxusni zavod. Dostaly me 2 veci.
1) jak se da udelat i velmi kratka situace na par ran zajimave
2) jak se da odstrilet zavod se 100+ strelci do 15:00 - neveril jsem a povedlo se. Zakladem je ranni prematch rozhodcich.

Smekam Tonduv klobouk :-)

P.S. Kdyz jsem si kupoval karabinu, myslel jsem si, ze si s ni strelim max 2-3 zavody za rok. No a ono to vypada uz ted na min 8!!!

MichalAdam

Příspěvek#22 » sob 6. dub 2013, 19:02

Je pravda,ze jsem mel trochu pochybnosti o vcastnem konci zavodu,ale to,ze se stihnul premache pred zacatkem zavodu beru jako jednu z podminek pro hladke poradani zavodu.

MichalAdam

Příspěvek#23 » sob 6. dub 2013, 19:11

Ivo,kdyz jsme to cmk,vlastenem a gibsonem staveli,tak podminka byla co nejmene narizovat postup.Proste strilet opravdu co vidis a nekomplikovat to narizenim jak se musi postupovat.Je pravda,ze jsme pouzili trochu vic gum na odstineni tercu,ale jako stavebni material je to super :D
Rozhodci dostali situaci i podle me dobre popsanou a mohli dodrzet pro vsechny strelce stejny standard.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#24 » sob 6. dub 2013, 19:26

MichalAdam píše:co nejmene narizovat postup.Proste strilet opravdu co vidis a nekomplikovat to narizenim jak se musi postupovat.

Tak by LOS měl vypadat :thumbup:

sided
moderátor

Příspěvek#25 » sob 6. dub 2013, 19:36

MichalAdam píše:Rozhodci dostali situaci i podle me dobre popsanou a mohli dodrzet pro vsechny strelce stejny standard.

Až na malé nedorozumění o střelbě z PDW jednou rukou :D ale aspon to bylo zpestření.

Ptak

Příspěvek#26 » sob 6. dub 2013, 20:14

Tak to ma byt. Zadne velke reci a strilet co se da a jak se da!

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#27 » sob 6. dub 2013, 20:51

Takhle, když jsem do propozic psal "PDW kufrik neresi", myslel jsem tim "při strelbe v divizi PDW se kufrik k reseni vůbec nepouzije a strelec bude resit situaci libovolne bez nej (tedy klasicky z ramene obouruč)".
Vyklad na miste bohužel probehl beze me - ale když jsem videl "dusledky", tak myslim, ze Lukasuv vyklad byl v dusledku mnohem napaditejsi a umoznil si vyzkoušet něco, co si normalne clovek nezkusi... A všichni to měli stejne :-)

Jinak skoro az rad rikam: "Ja Vam to rikal, to se v pohode zvladne" :-)
Jsem reditel , řekl jsem, ze bude ve 3 odstrileno, tak bylo ve 3 odstrileno :-)

Jinak - abyste vedeli, proc byl závod jak byl... Zakladni podmínka "musí to byt rychle strelitelny, rychle hodnotitelny a rychly na manipulaci před a po strelbe, přitom to nesmí byt totalne fadni, ale musí to aspoň nejak vychazet z reality a at je tam trocha pohybu, trocha zasten, trocha jednoruc a trocha manipulace"..
Takze se stavitele musí stat svinemi, ktere si na hrubo rozhazi terce po situaci a pak si říkaji: "kam bych dal tu babu, aby se, mrcha, poradne motala, jak schovam ten popper, aby se blbe strilel, jak vysokou zastenu použiju, aby se nedalo kleknout, ale aby se nadalo stat..." A kdyz si clovek tohle poklada dokolečka, vznikne z toho to, co bylo dnes v Čelákovicích :-) (psano s lehkou nadsázkou, v realu je potřeba si pokládat ještě opacne otázky - je to strelitelne? neplete se moc? není to nelogicky?).
Do obranneho extremu mel ten závod daleko, ale stejne daleko mel do sportovního extremu - tak si snad na sve prisla velka většina strelcu.

kuba

Příspěvek#28 » ned 7. dub 2013, 01:14

abych tu neplacal jenom chvalu, 4situace byli naprosto vporadku, ale co bych zrusil jsou takzvane: polotajne apod. videt par strelcu predsebou tak na 5te stage to vypadalo uplne jinak a to není fér, chápu že to spoustu lidí nezajímá, ale souměřitolnost by měla být a pokud někdo ví že musí až doleva a ne doprostřed má proste 2-3vteriny výhodu. coz v důsledku bylo pár důležitejch procent. nejspíš bych adise stejně nedal, ale sere mě to z principu, polo tajny bych prostě zakázal, buďto do situace vidím a nebo nevidím, z tohohle polovičatého zkušený střelec vždycky ví jak to má střelit když uvidí jenom pár střelců před sebou.

SEAWOLF

Příspěvek#29 » ned 7. dub 2013, 01:51

Pochvala, opravdu se to povedlo. Jenom se zeptam, proc se menilo to poradi oproti vysledkum drive zobrazenym? Je to trochu neprehledne.

MichalAdam

Příspěvek#30 » ned 7. dub 2013, 09:09

K vysledkum-Na situaci 4. mel jeden strelec spatne napsany vysledek ze situace.skutecny cas podle scoresheetu byl 19 sec. ,ale do pc bylo zapsano 11sec. Na toto jsme prisli v dobe pro podani protestu.Chyba se stala,ale byla odstranena.Bohuzel na strelnici uz byl odpojen pc a tiskarna.Opravu provedl cmk az doma ze sveho pocitace.

Kubo,po domluve s rozhodcim jsme predpokladal,ze kazdy squad bude mit cas na kouknuti do situace s tim,ze se pradlo nadzvedne tak aby bylo vse videt.Dale mel byt oznamen pocet tercu(zeleza-papiry) a netercu.Je mou chybou,ze jsem si nekontroloval briefingy na jednotlivych situaci,ale vse se asi uhlidat neda.Premach na teto situaci rano uz vedl sam Vlasten.Jestlize doslo k nejakemu znevyhodneni rozhodcich,tak to nebyl umysl,ale nedopatreni.
I pres toto bych rekl,ze to byla jedna z nejlepsich situaci co na losu byla.

Zpět na