Kam s Průkazem zbraně?
Co jinam nepatří...
- marinakus
- j.v.
Příspěvek#17 » čtv 5. kvě 2016, 20:41
Jistě, protože ona ta teorie nesmí skončit v realitě napůl cesty, jak se mnohdy děje (místo aby přišla ucelená koncepce a na té se stavělo, přijde jen zadání na státní zakázku, a po ní potopa, například). Technické hledisko není problém skoro nikdy, skřípe až realizace 
Mimochodem, na přečtení čipu ti stačí počítač, čtečka, a software. Na tohle nepotřebuješ žádné sofistikované ani drahé zařízení (NFC komunikaci dneska zvládá i kdejaký mobil, když na to přijde), a pokud se bojíš například toho, že by střelnice neměly na pořízení peníze, dám jako příklad fotbalové kluby a jejich přechod na elektronické zadávání výsledků utkání do jejich on-line systému: všechny malé lokální kluby měly možnost čerpat dotaci na pořízení počítače/notebooku, aby byly schopny nadále fungovat dle pravidel.
Jenže rozebírat tohle a podobné nuance můžeme klidně do zítřejšího rána (a budeme OT
). Já chtěl především říct, že elektronicky to jde a fungovalo by to.

Mimochodem, na přečtení čipu ti stačí počítač, čtečka, a software. Na tohle nepotřebuješ žádné sofistikované ani drahé zařízení (NFC komunikaci dneska zvládá i kdejaký mobil, když na to přijde), a pokud se bojíš například toho, že by střelnice neměly na pořízení peníze, dám jako příklad fotbalové kluby a jejich přechod na elektronické zadávání výsledků utkání do jejich on-line systému: všechny malé lokální kluby měly možnost čerpat dotaci na pořízení počítače/notebooku, aby byly schopny nadále fungovat dle pravidel.
Jenže rozebírat tohle a podobné nuance můžeme klidně do zítřejšího rána (a budeme OT

- marinakus
- j.v.
Příspěvek#19 » čtv 5. kvě 2016, 21:01
Občanka a řidičák jsou ukázkové příklady toho, co jsem psal výše hned na začátku (skončily nedodělkem, protože chyběla dlouhodobá koncepce co s tím a jak dál projekt rozvíjet). A pozor, souhlasím s tím, že elektronický ZP (potažmo jakýkoliv elektro-doklad) by dopadl nejspíš stejně. Jen ten nápad principiálně nezavrhuju, protože pokud se objeví smysluplné řešení (tedy takové, které bude brát v potaz především potřeby lidí a podle toho se zameří na výběr technologie - ne naopak), nebudu se bránit jeho použití.
- radimnet
Příspěvek#22 » čtv 5. kvě 2016, 21:28
Tak tohle jsem fakt za ty roky nikdy neřešil. Prostě k dokladům jsem si dal průkazy zbraní které nosím a když jdu na střelnici tak s puškou vezmu z trezoru průkaz zbraně a dám mezi doklady a je to. Jednoduché a velmi účinné. S čipama běžte do háje, kdo si nedokáže vzít příslušný průkaz zbraně a dělá s toho vědu tak ať odevzdá ZP
Nevím proč si otravujete život takovýma kravinama. Jak psal Sedmej "1-2 kartičky navíc mě nijak neobtěžují" ale každý ať si dělá jak chce. Já těch kartiček mám v dokladovce 5 PZ + ZP a nijak mě to neomezuje 

- Jirka-t
Příspěvek#28 » pon 16. kvě 2016, 15:35
Takže já po víkendové údálosti už vím, kam s průkazem zbraně NE! Za celý život se mi to nikdy nestalo, ale zákon schválnosti funguje skvěle, takže ze soboty na neděli jsem si "odložil" peněženku za domem v trávě. Pohodové nedělní ráno, kolem deváté zvonek, za dveřmi sousedka: "nechybí vám něco?" a v ruce mou peněženku. Krve by se ve mě nedořezal. Občanka, řidičák, papíry od auta, platební karty, ZP a 2x PZ, 1.000,- Kčs a fotka ženy a dcery. Vše tam naštěstí bylo. Na platebkách jsem okamžitě vyuloval limity na dálkové transakce, pro případ, že by si někdo opsal čísla. ALE, vzhledem k tomu, že ZP a PZ jsem měl hned u občanky a podle něčeho sousedka zjistit musela, komu šrajtofle patří, určitě už ví, s čím si doma hraju a doufám, že se alespoň moc chlubit nebude.... Takže krásný odstrašující případ pro ostatní, nenoste zbytečně všude s sebou víc, než je nutné. Nejde jen o případné komplikace při ztrátě, ale také o "odhalení".
- dfgdsster
Příspěvek#29 » pon 16. kvě 2016, 16:34
Spis tady pujde nenosit vse na jedne hromadce v penezence. Tam mit treba jen penize, platebni kartu a tramvajenku/ridicak (treba v uzaviratelne kapse bundy), ZP a PZ v dokladovce s druhou platebni kartou a obcankou (napr. v naprsni kapse) a vse co zbyde v samostatne dokladovce nekde jinde (v brasne/na opasku?). Aby se cloveku jednim smahem nestalo, ze bude uplne bez vsech dokladu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí