Kam s Průkazem zbraně?

Co jinam nepatří...
marinakus

Příspěvek#16 » čtv 5. kvě 2016, 20:01

j.v. : Teoreticky krásné. A každý správce střelnice bude mít povinnou čtečku čipů aby zjistil jestli máš zbraň registrovanou nebo jiné oprávnění k ní a může tě s ní pustit střílet? Ona v jednoduchosti je někdy skutečně krása.

j.v.

Příspěvek#17 » čtv 5. kvě 2016, 20:41

Jistě, protože ona ta teorie nesmí skončit v realitě napůl cesty, jak se mnohdy děje (místo aby přišla ucelená koncepce a na té se stavělo, přijde jen zadání na státní zakázku, a po ní potopa, například). Technické hledisko není problém skoro nikdy, skřípe až realizace ;)

Mimochodem, na přečtení čipu ti stačí počítač, čtečka, a software. Na tohle nepotřebuješ žádné sofistikované ani drahé zařízení (NFC komunikaci dneska zvládá i kdejaký mobil, když na to přijde), a pokud se bojíš například toho, že by střelnice neměly na pořízení peníze, dám jako příklad fotbalové kluby a jejich přechod na elektronické zadávání výsledků utkání do jejich on-line systému: všechny malé lokální kluby měly možnost čerpat dotaci na pořízení počítače/notebooku, aby byly schopny nadále fungovat dle pravidel.

Jenže rozebírat tohle a podobné nuance můžeme klidně do zítřejšího rána (a budeme OT :) ). Já chtěl především říct, že elektronicky to jde a fungovalo by to.

marinakus

Příspěvek#18 » čtv 5. kvě 2016, 20:47

Elektronicky jde leccos a proto máme třeba elektronické OP nebo ŘP, že? A to tam by to mělo být jednodušší, neboť státní správa atd. Měl bys to vidět i z druhé strany. Pro realitu je toto zatím fakt totální nesmysl, to se nezlob.

j.v.

Příspěvek#19 » čtv 5. kvě 2016, 21:01

Občanka a řidičák jsou ukázkové příklady toho, co jsem psal výše hned na začátku (skončily nedodělkem, protože chyběla dlouhodobá koncepce co s tím a jak dál projekt rozvíjet). A pozor, souhlasím s tím, že elektronický ZP (potažmo jakýkoliv elektro-doklad) by dopadl nejspíš stejně. Jen ten nápad principiálně nezavrhuju, protože pokud se objeví smysluplné řešení (tedy takové, které bude brát v potaz především potřeby lidí a podle toho se zameří na výběr technologie - ne naopak), nebudu se bránit jeho použití.

JardaB

Příspěvek#20 » čtv 5. kvě 2016, 21:08

Me teda sprava kolem zbrani pripada vseobecne zaostalejsi proti ostatnm uradum, takove retro - predtistene formulare, fotka na papiru, kolky... Ale co uz, nevadi ;-)

Vici

Příspěvek#21 » čtv 5. kvě 2016, 21:09

Ono už jenom to že pořád ještě potřebujeme občanku, řidičák, zbrojní průkaz, průkaz zbraně, kartičku zdravotní pojišťovny, větší města ještě svojí další kartu mluví celkem za vše :-)

radimnet

Příspěvek#22 » čtv 5. kvě 2016, 21:28

Tak tohle jsem fakt za ty roky nikdy neřešil. Prostě k dokladům jsem si dal průkazy zbraní které nosím a když jdu na střelnici tak s puškou vezmu z trezoru průkaz zbraně a dám mezi doklady a je to. Jednoduché a velmi účinné. S čipama běžte do háje, kdo si nedokáže vzít příslušný průkaz zbraně a dělá s toho vědu tak ať odevzdá ZP :) Nevím proč si otravujete život takovýma kravinama. Jak psal Sedmej "1-2 kartičky navíc mě nijak neobtěžují" ale každý ať si dělá jak chce. Já těch kartiček mám v dokladovce 5 PZ + ZP a nijak mě to neomezuje :)

Caroprd111

Příspěvek#23 » čtv 5. kvě 2016, 21:45

Já nepopírám, že čipy budou fungovat, ale pro stát, ne pro nás... A čerpat dotace? To není nic, s čím se má chlubit, ale stydět se.

tormans

Příspěvek#24 » pát 6. kvě 2016, 05:39

Tak já jsem střelec na baterky, střídám jen dvě krátké, takže oba PZ nosím spolu se zbrojákem v peněžence.

Jirik.fx

Příspěvek#25 » pát 6. kvě 2016, 06:38

Se zbraněmi v trezoru. Beru zbraň, beru příslušný PZ. Návyk.

pelanj

Příspěvek#26 » pát 6. kvě 2016, 10:09

V Dánsku mají kartičku velikosti řidičáku, co je současně zbroják a je na něm az šest sériových čísel a slouží i jako průkaz zbraně.

tominosik

Příspěvek#27 » pát 6. kvě 2016, 19:55

Děkuji za názory a tipy. Zatím se mi pro mě jeví nejschůdněji PZ v kufříku zbraně.

Jirka-t

Příspěvek#28 » pon 16. kvě 2016, 15:35

Takže já po víkendové údálosti už vím, kam s průkazem zbraně NE! Za celý život se mi to nikdy nestalo, ale zákon schválnosti funguje skvěle, takže ze soboty na neděli jsem si "odložil" peněženku za domem v trávě. Pohodové nedělní ráno, kolem deváté zvonek, za dveřmi sousedka: "nechybí vám něco?" a v ruce mou peněženku. Krve by se ve mě nedořezal. Občanka, řidičák, papíry od auta, platební karty, ZP a 2x PZ, 1.000,- Kčs a fotka ženy a dcery. Vše tam naštěstí bylo. Na platebkách jsem okamžitě vyuloval limity na dálkové transakce, pro případ, že by si někdo opsal čísla. ALE, vzhledem k tomu, že ZP a PZ jsem měl hned u občanky a podle něčeho sousedka zjistit musela, komu šrajtofle patří, určitě už ví, s čím si doma hraju a doufám, že se alespoň moc chlubit nebude.... Takže krásný odstrašující případ pro ostatní, nenoste zbytečně všude s sebou víc, než je nutné. Nejde jen o případné komplikace při ztrátě, ale také o "odhalení".

dfgdsster

Příspěvek#29 » pon 16. kvě 2016, 16:34

Spis tady pujde nenosit vse na jedne hromadce v penezence. Tam mit treba jen penize, platebni kartu a tramvajenku/ridicak (treba v uzaviratelne kapse bundy), ZP a PZ v dokladovce s druhou platebni kartou a obcankou (napr. v naprsni kapse) a vse co zbyde v samostatne dokladovce nekde jinde (v brasne/na opasku?). Aby se cloveku jednim smahem nestalo, ze bude uplne bez vsech dokladu.

notobi

Příspěvek#30 » pon 16. kvě 2016, 18:17

no já osobně si neumim představit, že bych měl doklady na více místech oblečení

Zpět na