Kluk agresivně bije holku - ZASTAT SE JÍ?
- P.V.
Příspěvek#76 » čtv 12. kvě 2016, 20:39
Vzhledem k tomu, že mě aktuálně bolí tenisový loket,tak bych akorát tak volal 158 a navigoval je, kde drban je.
A zase 193... :-/ Před cca půl rokem tam nějací ožralí polohomeless napadli cestujícího (i když tam to bylo složitější.. Řidič je chtěl vyhodit kvůli psovi, cestující, jehož dcera se psů bojí, se řidiče zastal a nastoupil na ně a dal i první ránu).
A zase 193... :-/ Před cca půl rokem tam nějací ožralí polohomeless napadli cestujícího (i když tam to bylo složitější.. Řidič je chtěl vyhodit kvůli psovi, cestující, jehož dcera se psů bojí, se řidiče zastal a nastoupil na ně a dal i první ránu).
- Werewolf
Příspěvek#77 » čtv 12. kvě 2016, 21:14
No mě by zajímal vztah k NO. Pokud v tom busu budu, onen útočník bude dvakrát takovej jako já a než ručně bych se radši sám schoval, mohu:
1) v tento moment tasit, mířit na něj a nutit jej zanechat aktivit, popř. jej vyhnat z busu?
2) pokud ano a útočník se nezalekne, a vyběhne na mě, mohu jej prostřelit např. do nohy, abych jej zastavil?
1) v tento moment tasit, mířit na něj a nutit jej zanechat aktivit, popř. jej vyhnat z busu?
2) pokud ano a útočník se nezalekne, a vyběhne na mě, mohu jej prostřelit např. do nohy, abych jej zastavil?
- P.V.
Příspěvek#79 » čtv 12. kvě 2016, 21:28
Nutná obrana je čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný trestním zákonem. Zákon nestanoví, že by útok měl být na osobu, která tento útok odvrací. Může být i na jinou nebo majetek...
Krajní nouze odvrací nebezpečí - nebezpečí = živel, zvíře...
Otázka je, jaký ten útok byl... O tom napadení někdy z podzima se taky psalo jako o brutálním útoku a nakonec z toho bylo pár škrábanců... U těhotné by se to posuzovalo asi jinak. Taky by se porovnával pachatel (tady 190cm) a obránce...
Krajní nouze odvrací nebezpečí - nebezpečí = živel, zvíře...
Otázka je, jaký ten útok byl... O tom napadení někdy z podzima se taky psalo jako o brutálním útoku a nakonec z toho bylo pár škrábanců... U těhotné by se to posuzovalo asi jinak. Taky by se porovnával pachatel (tady 190cm) a obránce...
- Apep
- Lynx
Příspěvek#81 » čtv 12. kvě 2016, 21:41
Pokud je možnost, tak "Hej, frajere, nebudeme tu dělat problémy, pojď si troufnout ven na mne". Nechat ho vystoupit - a pak, když on je venku a ty ještě v buse, požádat řidiče o zavření dveří. Pokud bys k zamezení jeho opětovného nástupu použil hrozbu zbraní, doufám, že by to bylo v pořádku.
Hezky se to kecá z obýváku, v reálu moc času na uvažování není.
Hezky se to kecá z obýváku, v reálu moc času na uvažování není.
- tuton
Příspěvek#82 » čtv 12. kvě 2016, 21:46
Fyzicka konfrontace je pri noseni problem. Starost o bouchacku bude vzdycky omezujici faktor a clovek o ni muze i nechtene prijit. Strelbu radeji vubec neuvazuji. Asi mozna klidnym ale rozhodnym hlasem upozornit, at toho necha, ze volate policii, capnout mobil a volat. I kdyz ono se to takhle rika. Ja jsem jednou zadrzel pachatele - vykradace aut. A dneska akorat vim, jak jsem vsechno delal blbe...
- Werewolf
Příspěvek#84 » čtv 12. kvě 2016, 21:58
Odpověď jsem nedostal. Kdosi tu psal, že je tlustý, s brýlemi atd. Sice není můj případ ale řekněme, že proporce útočníka ve srovnání s mýma absolutně vylučují možnost, že bych mohl v ručním souboji uspět. Tak co??? Hrdinský kecy typu "aspoň bych to zkusil" nebo "něco bych alespoň řekl" jsou horkokrevné nesmysly málo uvažujících frajerských jedinců! Jestliže je mi jasné, že nemám proti útočníkovi šanci uspět a o takovou blbost bych se pokusil se zbraní pod tričkem. Hošan po mě taky může okamžitě skočit, sundat mě, objevit zbraň a může být problém mnohem větší, čili v takovém případě by to bylo naprosto neuvážené rozhodnutí! Takže se zkuste zamyslet a znovu: Co v takovém případě dělat?
- Jirik.fx
Příspěvek#85 » čtv 12. kvě 2016, 22:05
No tak to bych nezvládl se do toho nevložit. I za cenu výprasku. Přece se nebudeme nikdo dívat jak chlap mlátí těhotnou ženskou a u toho telefonovat na PČR. To mi připadá úplně úchylný.Zásadně se nikdy do ničeho nemontuji, ale staré babky, těhotné nebo děcka bych se zastal vždycky. Mám sice výhodu, že vím jak se efektivně bránit, ale na druhou stranu 65 kg 170 cm. Co byste si mysleli o ostatních cestujících v autobuse kdyby tam nějakej týpek mlátil Vaši těhotnou manželku. Že to chápete, že si nechtěli přivodit nějakej problém.
- Werewolf
- cmd_
Příspěvek#87 » čtv 12. kvě 2016, 22:19
Fakt nevím...čím víc toho o NO čtu, včetně některých rozsudků , přijde mi, že jakákoliv obrana, natož se zbraní ať už střelnou nebo jinou v tomto státě znamená automaticky minimálně několik měsíců vazby a několik odvolání. V autobuse střelnou opravdu v jen těžké nouzi, což tenhle případ nebyl. Ale co tedy, když je člověk v letech, není vycvičený bitkař? Teleskop je zbraň a navíc to s ním je třeba umět. V průměrně plném autobuse se podle mě ani pořádně nerozpřáhneš. Možná krátký výstřik pepřákem do obličeje, ale z popisu byl asi útočník obličejem k těhotné oběti,takže to by nevyšlo. Každopádně ať mi nikdo neříká, že v tom autobuse nebyli aspoň tři průměrně disponovaní chlapi, podle mě by ho museli zpacifikovat i s 5 dioptriemi. Bohužel bránit se je hřích, zatímco útočníci mají svoje práva. Minimálně mohl každý v tom autobuse zvednout mobil a volat PČR, i když než by dorazila, byl by útočník nejspíš v prachu, zrovna tak ho mohl každý aspoň vyfotit.
Nejsem právník, ale podle mě by hrozba zbraní aby znovu nenastoupil do autobusu určitě jako NO neprošla, jednak bezprostřední útok už netrval a navíc bys porušil pravidlo, zmiňované snad v každém článku o obraně střelnou zbraní, pokud vytáhnu, musím být odhodlaný střílet, jinak je zbraň podle mě v takové situaci na obtíž. Nevím, jestli si magor co mlátí těhotnou v autobuse do hlavy z nějaké hrozby bude něco dělat, navíc bych se bál, že tyhle týpci dobře odhadnou, jestli si ochotný opravdu vystřelit. Pokud nejsi a on to pozná, skončils.
Nejsem právník, ale podle mě by hrozba zbraní aby znovu nenastoupil do autobusu určitě jako NO neprošla, jednak bezprostřední útok už netrval a navíc bys porušil pravidlo, zmiňované snad v každém článku o obraně střelnou zbraní, pokud vytáhnu, musím být odhodlaný střílet, jinak je zbraň podle mě v takové situaci na obtíž. Nevím, jestli si magor co mlátí těhotnou v autobuse do hlavy z nějaké hrozby bude něco dělat, navíc bych se bál, že tyhle týpci dobře odhadnou, jestli si ochotný opravdu vystřelit. Pokud nejsi a on to pozná, skončils.
Naposledy upravil(a) cmd_ dne čtv 12. kvě 2016, 22:27, celkem upraveno 1 x.
- Jirik.fx
Příspěvek#88 » čtv 12. kvě 2016, 22:22
Jo takže to, že mám bouchačku je alibi pro to abych se jen díval, protože co by kdyby? Já jsem začal nosit až na základě Uherskýho Brodu a útoků v Paříži. Prostě proto, že je teoretická možnost tisíciny procenta, že se k něčemu takovému někdy připletu a moje bouchačka bude užitečná těm druhejm a skoro to dnes cítím tak, že by měli nosit všichni kdo si koupili na obranu. Předtím jsem měl jen pro sport. Když se bude někdo topit tak pro něho neskočíš abys ji náhodou neutopil a neměl problém s policií? Ještě jednou - když budou mlátit tvoji těhotnou manželku tak omluvíš borce s bouchačkama co nepomohli.
- Jirik.fx
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX