S&W M&P 9 Shield
Glock a spol.
- ArnieX
Příspěvek#76 » stř 18. kvě 2016, 07:44
Fixfocus: Díky. Co se týče PPS nemůžu sloužit. Co se ale týče vzhledu tak jednoznačně S&W, Walther je na hrubo ohoblovaný prkno. Koukal jsem na nějaká US videa kde ty dvě zbraně srovnávají a chválí obě, nicméně Shield je mladší a tak nějak z toho testu vyšel lépe. Jinak pokud by si chtěl tuhle verzi tak neváhej ve střeleckém servisu měli už jen jednu další tak si tam kdyžtak zavolej.
- MM
Příspěvek#77 » stř 18. kvě 2016, 11:03
Mozem ti popisat len rozdiel voci "staremu" PPS. SW Shield bol pre mna jednoznacne lepsi - aj uchop, aj spust. Kope to +- rovnako. Stare PPSko je "plochejsie", hranatejsie (zober dosku a vyrez z nej lupienkovou pilou pistol) - asi aj preto urobili M2. Ked si tie zbrane porovnas teraz, tak zistis ze sa podobaju o dost viacej. Hrubka bola uz u stareho myslim az na milimeter-dva rovnaka, rovnako vaha bola zhruba to iste. Takze pocitam ze po vylepseni ergnomie u Walthra bude rozdiel len v tom ako ti sadne ktora spust - a osobnych preferenciach.
- ArnieX
Příspěvek#78 » stř 18. kvě 2016, 11:42
Tak M2 vypadá už lépe, ale vzhledově u mě stále vede Shield. Jinak kvalitou bude obojí asi stejné. Přecijen Walther a S&W spolu na některých zbraních spolupracují, tak bych se nedivil, kdyby si trochu semtam vypůjčili od sebe navzájem. Jinak cena M2 v Police verzi ujde 17990,- v tom jsou také 3 zásobníky 6, 7, 8 ran. Mířidla má ale jen luminiscenční, žádná tritia, o 1000,- víc je Shield co má také 3 zásobníky, 7, 8, 8 a tritiová mířidla. Je to ale asi úplně jedno co si vybereš, přijde mi, že dneska na žádné zbraně nejde najít vyloženě kritiku co se týče spolehlivosti nebo něčeho podstatného. Většinou jsou to subjektivní věci jako vzhled, úchop, apod.
- noro
Příspěvek#79 » čtv 2. čer 2016, 20:59
Dobrý den,
právě vybírám první zbraň a Shield je jedním ze zvažovaných kusů, jen bych ho rád před nákupem vyzkoušel. Našel by se ochotný majitel, který by mě nechal si vystřelit? Neznáte případně střelnici, kde by byl k zapůjčení? Upřednostnil bych jižní Moravu/Brno, ale asi není problém dojet i někam dál...
právě vybírám první zbraň a Shield je jedním ze zvažovaných kusů, jen bych ho rád před nákupem vyzkoušel. Našel by se ochotný majitel, který by mě nechal si vystřelit? Neznáte případně střelnici, kde by byl k zapůjčení? Upřednostnil bych jižní Moravu/Brno, ale asi není problém dojet i někam dál...
- ArnieX
- DoM
- ArnieX
Příspěvek#84 » pon 6. čer 2016, 21:16
Pokud jsi z Prahy Shield ti nechám vyzkoušet a na Avimu si k tomu můžeš půjčit G43 za 200Kč, PPSko bohužel ale nemají. Je ale fakt, že pokud máš jasno že chceš kupovat víc se vyplatí vyzkoušet ve střeleckém servisu protože tam co dáš za zkoušení o to nepřijdeš jak píšeš.
Jinak byl jsem tam teď (AVIM) s jedním zájemcem o zkoušení tady z fóra, půjčil nám i G42 a G43 a shodli jsme se jednoznačně na Shieldu. Menší zpětný ráz, lepší úchop (nestává se že nezůstane závěr v zadní poloze po poslední ráně), neošizená hlaveň (stejná tloušťka stěny jako u fullsize s možností střílet +P střelivo), celkově vyšší kvalita zpracování. Jediné co má Glock stále lepší je spoušť. Jinak přesnost, obojí je přesnější než běžný střelec na 10m se dá střílet jednou větší dírou.
Jinak byl jsem tam teď (AVIM) s jedním zájemcem o zkoušení tady z fóra, půjčil nám i G42 a G43 a shodli jsme se jednoznačně na Shieldu. Menší zpětný ráz, lepší úchop (nestává se že nezůstane závěr v zadní poloze po poslední ráně), neošizená hlaveň (stejná tloušťka stěny jako u fullsize s možností střílet +P střelivo), celkově vyšší kvalita zpracování. Jediné co má Glock stále lepší je spoušť. Jinak přesnost, obojí je přesnější než běžný střelec na 10m se dá střílet jednou větší dírou.
image.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- audis
Příspěvek#85 » pon 6. čer 2016, 21:36
Nemá někdo Shield ve východních čechách a nechal by mě vystřelit?
Už jsem střílel z W PPS (díky místní dobré duši), W PPS M2 (díky místní dobré duši), G43. S Walther PPS M2 nejlepší soustřel a uživatelky nejvíce přívětivá (držení teda horší /s menším gripem to třeba bude lepší/, ale ovládací prvky po ruce a snadno ovladatelné, nejméně agresivní zpětný ráz, prostě celé takové vyladěné a komfortní střelba). U mě pořadí zatím vede PPS M2, pak PPS, pak G43. Ještě bych chtěl toho Shielda a Sprinfiled Xd-S neseženu, takže ho asi koupím naslepo.
Už jsem střílel z W PPS (díky místní dobré duši), W PPS M2 (díky místní dobré duši), G43. S Walther PPS M2 nejlepší soustřel a uživatelky nejvíce přívětivá (držení teda horší /s menším gripem to třeba bude lepší/, ale ovládací prvky po ruce a snadno ovladatelné, nejméně agresivní zpětný ráz, prostě celé takové vyladěné a komfortní střelba). U mě pořadí zatím vede PPS M2, pak PPS, pak G43. Ještě bych chtěl toho Shielda a Sprinfiled Xd-S neseženu, takže ho asi koupím naslepo.
- Espezetka
Příspěvek#86 » pon 6. čer 2016, 22:04
ArnieX píše:Jediné co má Glock stále lepší je spoušť.
Co je vlastně "lepší spoušť"?
Jsem začátečník, zbraní jsem držela nemnoho, ale pro mně je to prostě to, co je pro mně příjemnější... jaká je definice "lepší" spouště?
Měla jsem možnost si vystřelit z G43 i Shielda, a pro mně subjektivně byl lepší Shield i ve spoušti (a nejen v tom), ale majitel jedné z půjčených zbraní měl stený názor jako ty... Jsem tedy zvědavá i na jiné názory

- Xerxes
- ArnieX
Příspěvek#89 » úte 7. čer 2016, 07:44
Espezetka: Spoušť je u Glocka lepší v tom, že má ještě jasnější chod a není tak těžká. Velká výhoda je také v tom, že při posledním výstřelu zůstane v zadní poloze a tak intuitivně sdělí střelci že je konec. Má ale i své nevýhody, mě osobně ale i dalším lidem nevyhovuje její tvar a sklon, skřípávám si při výstřelu prst mezi spoušť a lučík.
Shield má velmi dobrou spoušť, zejména její plochý tvar a více zatočený jazýček. Rozhodně se mi tam neskřípe prst a celkově je příjemnější. U Shielda je spoušť trochu těžší ale chod spouště i reset jsou čisté, né tolik jako u Glocka z toho ta "lepší" spoušť. Je to na preferenci každého, objektivně je ale spoušť u Glocků dotaženější ve svém chodu a funkcích. Mezi modely M&P je ve spouštích velký rozdíl a nedá se říct, že by byly konzistentní, což se o Glocku říct dá.
Závěrem, spoušť Shieldu mi subjektivně vyhovuje lépe než na Glocku a i lépe než na M&P 9 fullsize. Některé funkce a zlepšení z Glocka bych ale uvítal.
RoughBoy: Pokud je mi známo tak M&P je DAO s předepjatým úderníkem. Jak je na tom Glock netuším ale bude to asi podobné.
Shield má velmi dobrou spoušť, zejména její plochý tvar a více zatočený jazýček. Rozhodně se mi tam neskřípe prst a celkově je příjemnější. U Shielda je spoušť trochu těžší ale chod spouště i reset jsou čisté, né tolik jako u Glocka z toho ta "lepší" spoušť. Je to na preferenci každého, objektivně je ale spoušť u Glocků dotaženější ve svém chodu a funkcích. Mezi modely M&P je ve spouštích velký rozdíl a nedá se říct, že by byly konzistentní, což se o Glocku říct dá.
Závěrem, spoušť Shieldu mi subjektivně vyhovuje lépe než na Glocku a i lépe než na M&P 9 fullsize. Některé funkce a zlepšení z Glocka bych ale uvítal.
RoughBoy: Pokud je mi známo tak M&P je DAO s předepjatým úderníkem. Jak je na tom Glock netuším ale bude to asi podobné.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí