Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

JardaB

Příspěvek#1276 » stř 29. čer 2016, 12:15

Na druhou stranu ty aktvity EU pokud dopadnou dobre, tak stejne asi povedou k pozadavku na vetsi zabezpeceni. Proto jsem koupil aspon neco a vyckavam... Nejak se v tech tridach taky neorientuju a nerad bych vyhodil 10-20 litru za neco, co pak bude na houby. Druha moznost samozrejme je, ze nebude co do toho trezoru dat :-(

RIVL

Příspěvek#1277 » stř 29. čer 2016, 12:17

jirka87

Příspěvek#1278 » stř 29. čer 2016, 12:26

JardaB : "Na druhou stranu ty aktvity EU pokud dopadnou dobre, tak stejne asi povedou k pozadavku na vetsi zabezpeceni" Z toho mám taky strach, proto bych volil něco lepšího, než zcela nejnižší třídu.

Takže se dostáváme do bodu - raději Z2...zámek Ačko, ale ten nemá jen tak nějaká krabice.

RIVL : Vypadá schopně, ale mám bohužel (pro tento případ) i dlouhou a tu časem pořídí většina (?). Nebo alespoň malorážku asi jo. Levné a zábavné střílení, takže malej trezor bych nekoupil. Co není dlouhé teď, může za čas být. Levné Uzkony taky hlodají vzadu v hlavě..Obecně bych navrhoval každému vzít rovnou trezor vhodný i pro dlouhé :-)

EDIT : Má někdo naprosto jasno v tom, jaké je minimum bezpečnostní třídy (reálně, ne někde z testových otázek, nebo doporučení výrobce) pro úschovu 5 zbraní ? (třeba 2 krátké a 3 dlouhé)

RIVL

Příspěvek#1279 » stř 29. čer 2016, 12:33

No já pošilhávám po dlouhých se sklopkou, ty by se do 600 mm měli vejít. Ale zatím dlouhá není v plánu, ale nikdy neříkej nikdy

jirka87

Příspěvek#1280 » stř 29. čer 2016, 12:44

Asi by bylo vhodné to přesunout sem : viewtopic.php?f=70&t=1661&start=1260

Nicméně pro udržení nějaké linearity ještě uvedu : http://www.trezortest.cz/certifikat/?cert=15&typ=3

A pokud to znamená, že koupím například http://www.bedimex.eu/trezor-na-zbrane- ... kup182.php a ve 2019 mu končí certifikát, tak jsem z toho fakt už blbej...

Někdo může namítnout, že to je kravina, že si to vůbec myslím. No hold třeba vím, že lanové úvazky, kurtny apod, ač nepoužívané a ve stavu 100% mají taky dobu platnosti...Už si nelze nic odůvodňovat logicky a selským rozumem, takže jsem z toho zmatený.

Asi by tady nejen mě prospělo vlákno - "vybíráme trezor" a k tomu od zakladatele elaborát, co to musí splnit, kde je zaručena kvalita, co naopak rozhodně nekupovat apod...Vím, jak pro blbečky, ale nejde to jinak :-D

RomanB74

Příspěvek#1281 » stř 29. čer 2016, 12:53

>jirka87: Platnost certifikátu se vztahuje na schválený - certifikovaný výrobní proces, Certifikát nemá vazbu na konkrétní jeden výrobek, je to naopak celá produkce v certifikovaném období.

jirka87

Příspěvek#1282 » stř 29. čer 2016, 12:56

Děkuju Romane

Espezetka

Příspěvek#1283 » stř 29. čer 2016, 13:05

Pardon, omylem vloženo 2x.
Naposledy upravil(a) Espezetka dne stř 29. čer 2016, 13:13, celkem upraveno 1 x.

Espezetka

Příspěvek#1284 » stř 29. čer 2016, 13:12

cipis píše:A proč si nepořídíš skříň, co má 15RU a zámek A?

Protože bych docela určitě chtěla, aby skříň měla otvírání klíčem a el. zámkem (s tím, aby se dalo otvírat nezávisle buď klíčem, nebo el.zámkem, ne obojím zároveň). A s takovými parametry jsem zatím našla jen v S1 nebo rovnou I (možná ale jen neumím pořádně hledat).

RIVL píše:A co toto. Mám to v hledáčku.

To je právě S1

jirka87 píše: Obecně bych navrhoval každému vzít rovnou trezor vhodný i pro dlouhé :-)

Jak velkou je vlastně potřeba koupit skříň pro to aby se tam vešla většina dlouhých? 120?

kiv61

Příspěvek#1285 » stř 29. čer 2016, 13:25

Já mám tohle:
http://www.justratrezory.cz/cz/trezory- ... pz5pekonom

Je to certifikované Z2, 75 kg za 5,6k - vejde se pohodlně 5 dlouhých a 4-5 krátkých.

Střelivo a zásobníky skladuji v jiném trezoru (250 kg na 2 motýlky, rozvor 4 strany)
(obé je v bývalém špajzu bez oken se zdmi 30 cm (zadní, resp. obvodová beton) takže teoreticky ještě můžu dodělat "trezorové" dveře, ale moc se mi do toho nechce ... :cry:

Jak to tu však čtu výše taky v tom mám krapet guláš a nevím, jestli nedělám něco blbě ...

jirka87

Příspěvek#1286 » stř 29. čer 2016, 13:32

Asi ano, cca těch 120 vnitřní rozměr - to je ale většina...Co jsme se tak díval tak je to většinou 125.

Namátkou kulovničky :

Remington 783 - délka 102cm
Tikka T3 - 108cm
CZ 550 Varmint - délka 118,5cm
Mosin 1891/30 - délka 123cm (to už může být limitní)

Z brokových například kozlice CZ 581-04 - celková délka 113cm

jirka87

Příspěvek#1287 » stř 29. čer 2016, 13:40

kiv 61 - díky za odkaz, už jsem podobný viděl, ale bez fotek "interiéru" a asi by pro mě byl dostačující tento o chlup menší. Třída stejná : http://www.kovotechnika.cz/trezory/trezor-Z5-EKONOM?229
Ovšem výška VNĚJŚÍ je nic moc, což potom ta vnitřní...

mihlit

Příspěvek#1288 » stř 29. čer 2016, 22:00

Espezetka píše:Já pořád váhám, jestli (do bytu) třídu S1 (která je asi dost naprd), nebo I, která cenu stejně velkých trezorů zhruba zdvojnásobuje, ale pro dobře vybaveného zloděje by to bylo asi jen pár minut práce navíc... je to tak že?

Pro bezpečnostní třídu I je požadováno alespoň 30 odporových jednotek na částečný a alespoň 50 na úplný průlom. Tedy pro zloděje je to řekněme minimálně dvojnásobná překážka.

Samotných 15 odporových jednotek dle zákonného minima je "zanedbatelně málo", ale je furt potřeba nezapomínat, že se to počítá pro někoho kdo ví, co dělá.
Neznám žádné konkrétní statistiky z praxe, ale můj dojem je, že pokud se k tobě někdo bude vloupat, tak patrně přijde s kladivem, páčidlem, vrtačkou, tekutým dusíkem. Víc asi ne, pokud nepůjde cíleně vybrat trezor. S těmito nástroji zloději, pokud s nimi není kasař a neví, jak se dobývat do trezoru zkusí asi tak 1)odnést celý trezor, pokud je ukotvený do zdi, tak jej nejprve vypáčit. 2)s použitím nástrojů co má, tak se dostat do trezoru.
Pro jedničku, pokud ho řádně ukotvíš, jak je vyžadováno, tak s ním ani nehne. I kdyby hnul, tak obzvláště velký trezor, ve kterém je i nějaká slušná zásoba nábojů, tak bude vážit tolik, že nemá šanci to odnést. No a pokud jde o tu dvojku, tak bych dal že má šanci tak kolem 10 % pokud musí být potichu (vybírá byt v paneláku) až 75 % pokud je to samostatně stojící barák někde bokem. To odhaduji tak podle toho, kdybych se do toho dobýval já.

U třídy I je ale pro "amatéra" šance řekl bych výrazně menší. Dle čísel je to pro profíka dvakrát větší problém. Jenže on je obecně v základu takovýto trezor i mnohem masivnější (je vidět už jen v rozdílu hmotností). Takže samotné použití hrubé síly (tzn. mlátit do části dveří, aby se zkroutily a pak do škvíry páčidlo) má minimální šanci na úspěch. Opět kdybych tipoval, tak potichu má šanci blízkou nule. S neomezeným rámusem tak 20-25 %. (Opět pouze odhaduji dle sebe, co jsem viděl rozebrané trezory)

Další bonus třídy I je v tom, že jsou to dvoupláště a je tam větší odolnost vůči ohni. Taky tam pro pojišťovnu můžeš dát dražší věci.

Pokud to tedy zvládne tvůj rozpočet (a nosnost podlahy), tak lepší trezor není špatná investice. Technologicky nijak nezastarává a neopotřebovává se. Pokud by přišlo zpřísnění podmínek pro uložení zbraní, budeš mít rezervu. Nutný ale vysloveně není, RU15 stačí, záleží skutečně na tvých finančních možnostech a jak moc do toho chceš ty peníze vložit.

Jinak k dotazu na délku - záleží jakou dlouhou zbraň tam chceš dát. Některé jsou relativně krátké (zkrácená brokovnice či "kosa" se sklopkou) a některé zas docela dlouhé. Třeba takový mosin má 123 cm (a někdo si ještě přidělává gumovou botku). Taky bych nezapomínal na hloubku, protože na v-ar mám pistolovou rukojeť a puškohled a musím ji tam dávat šikmo, jinak bych nezavřel dveře.

kiv61

Příspěvek#1289 » stř 29. čer 2016, 22:21

Měl jsem dojem , že je tu řeč o splnění zákonných podmínek na uložení zbraní a ne o spekulacích kterak lze u/vykrást trezor amatérem/profíkem ..

Jinými slovy:
v prvé řadě jde snad o to se nedostat do průšvihu s PČR kdybych měl zbraně nekorektně
zabezpečené se všemi možnými důsledky, ne?
Jestli pak na dle zákona správně zabezpečené zbraně vyrukuje Pepek Vyskoč s pajsrem či profi tlupa pod vedením Arsena Lupina je mi upřímně řečeno úplně fuck, od toho je klasické pojištění ... :twisted:

hackerjack

Příspěvek#1290 » stř 29. čer 2016, 23:34

kiv61 píše:Měl jsem dojem , že je tu řeč o splnění zákonných podmínek na uložení zbraní a ne o spekulacích kterak lze u/vykrást trezor amatérem/profíkem ..

Jinými slovy:
v prvé řadě jde snad o to se nedostat do průšvihu s PČR kdybych měl zbraně nekorektně
zabezpečené se všemi možnými důsledky, ne?
Jestli pak na dle zákona správně zabezpečené zbraně vyrukuje Pepek Vyskoč s pajsrem či profi tlupa pod vedením Arsena Lupina je mi upřímně řečeno úplně fuck, od toho je klasické pojištění ... :twisted:

Souhlasím až na to pojištění. Nekupoval jsem trezor primárně proto, abych zachránil zbraň před případným zlodějem, ale proto, abych splnil zákonem stanovené podmínky pro přechovávání zbraní a nepřišel tak možná jednoho dne o ZP.
Případné pojištění trezoru a jeho obsahu jsem (zatím) neřešil, nemyslím, že by to bylo finančně výhodné. Máte někdo jinou zkušenost?

Zpět na