Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...
sided
moderátor

Příspěvek#1186 » pát 29. črc 2016, 08:29

Drvoštěp: nos si co chceš, jsi plnoletý. Historii FEGu samozřejmě znám a i proto jsem to napsal.

Každopádně pokud vezmu obě tvé rady jako doporučení pro začátečníky tak jsou hloupé a nezodpovědné. Velmi mírně řečeno.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1187 » pát 29. črc 2016, 09:06

Názor, že 200 ran za rok stačí na udržení návyků s krátkou zbraní, považuji za vyloženě nebezpečný. Obzvlášť pokud je pistole nošena na sebeobranu.

Odesláno z mého LG-H420 pomocí Tapatalk

Drvoštěp

Příspěvek#1188 » pát 29. črc 2016, 09:31

sided píše:Drvoštěp: nos si co chceš, jsi plnoletý. Historii FEGu samozřejmě znám a i proto jsem to napsal.

Každopádně pokud vezmu obě tvé rady jako doporučení pro začátečníky tak jsou hloupé a nezodpovědné. Velmi mírně řečeno.

nono.. Co se týč mého příspěvku rada je jen první část. To o Fégu je jen popis mé zkušenosti.

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1189 » pát 29. črc 2016, 09:46

Pánové, to, že se u Hornady critical defence nejedná o střelivo A v krátkých zbraních snad ani nemůžete myslet vážně...

Sedmej

Příspěvek#1190 » pát 29. črc 2016, 10:03

já vycházel z info na stránce prodejce:
Podrobný popis
Řady střeliva Hornady
Critical Defence, Critical Duty a Custom Handgun - jsou náboje v rážích pro krátké zbraně, které mají střely se zvýšeným ranivým účinkem a mohou být prodány pouze držitelům zbrojní licence pro zbraně kategorie A nebo pro držitele zbrojního průkazu sk. C, který vlastní dlouhou zbraň v dané ráži.

(ale můžeš je poslat na cuzzs na přezkoušení, kde také nejsou v kategorii B)

Drvoštěp

Příspěvek#1191 » pát 29. črc 2016, 10:07

Jelikož mě Sided označil za hloupého a nezodpovědného podám vysvětlení.
Smíchal jsem dohromady tři věci:
- názor na tuto diskuzi.
- radu ve věci
- popis svého rozhodnutí
Pokud si přečtete můj příspěvek, snadno jeho strukturu dekódujete.
Pro jistotu zde předkládám to, co lze považovat za radu a nemyslím, že v tom i největší hnidopich neodhali projev hlouposti a nezodpovědnosti.

Napoprvé si kup co Ti sedlo do ruky, líbí se Ti a reference nejsou vesměs negativní. Klidně bazar s tím, že vezmeš s sebou někoho znalého aby Ti nevrazili úplnou sračku. A začni chodit střílet, tahej to sebou a ono se to vystříbří.
Je totiž nanejvýše pravděpodobné že ta první nebude nastálo a nezůstane jediná. Docela brzo si to ujasníš a pudeš dál až k něčemu stálýmu, teda podle účelu.

maciz

Příspěvek#1192 » pát 29. črc 2016, 10:53

Drvoštěp: To já mám zas na věc opačný názor. Vybíral jsem zbraň tak abych už nemusel měnit. Přece jenom nejsou to ponožky a dobře koupená zbraň může vydržet i na celý život. Bazary jsem zavrhl velmi rychle, nevyznám se v tom a těch ušetřených pár procent z ceny oproti nové by se mi mohlo hodně nevyplatit. Koupil jsem novou a jsem velice spokojen a věřím, že mi vydrží napořád nebo aspoň do doby než se ze mě stane pacifista :-). Jediné s čím mohu souhlasit je to, že možná nezůstane jediná.

4mike

Příspěvek#1193 » pát 29. črc 2016, 10:56

Drvoštěp
přestaň ze sebe dělat ňoumu, a přečti si název vlákna, to je o výběru zbraně
čili strukturuj si OT kydy jak chceš ale
šlápl jsi do ... a tudíž by bylo spíš k věci požádat Sideda o odmazání než s ním soutěžit v okopávání kotníků
Naposledy upravil(a) 4mike dne pát 29. črc 2016, 11:01, celkem upraveno 1 x.

Drvoštěp

Příspěvek#1194 » pát 29. črc 2016, 10:57

Maciz promiň ale tohle rozhodně není opačný názor. Jinak ale držím palce aba ta první byla nastálo.
Nestává se to často!

Drvoštěp

Příspěvek#1195 » pát 29. črc 2016, 11:09

4mike píše:Drvoštěp
přestaň ze sebe dělat ňoumu, a přečti si název vlákna

A Ty ze sebe přestaň dělat děda Vševěda.
K tomu aby bylo vůbec možno někomu poradit co si koupit, musíš o něm mít spoustu informací. Namátkou:
- jak je velikej
- jak je na tom s fyzickou kondicí
- má nějaké neurologické potíže
- je citlivý na hluk
- na co tu zbraň vlastně chce
- bude se zbraní jezdit autem, na kole atd
- jak dlouho bude mít denně zbraň u sebe
- jak se obléká
- ..
- ..

Takže pokud nechceš provádět nějaký výzkum je rada "následuj instinkt a praxe ukáže" přinejmenším na místě.
Mimoto pro zbraně platí "každý jen tu svou má za jedinou". Takže objektivita rady je pochybná.

sided
moderátor

Příspěvek#1196 » pát 29. črc 2016, 11:20

No to je zajímavý, tohle všechno zohledníš a pak poradíš mizernou zbraň a zakázané střelivo. :roll:

A přestaň se navážet do ostatních.

4mike

Příspěvek#1197 » pát 29. črc 2016, 11:25

fakt čumím, co vše jsi musel zvážit, než jsi poradil nákup krámu, jež byl zastaralej dřív než se začal vyrábět, k tomu nakrmenej Áčkovými náboji archaický ráže a to při tréninku 1 ránu obden :ugeek: WOW

Drvoštěp

Příspěvek#1198 » pát 29. črc 2016, 11:30

Ty TROUBO! Kde jsi četl, že jsem doporučil něco konkrétního?? Nemáš tak trochu potíže s pochopením čteného textu???

Já tě varoval, máš pauzu na vychladnutí.

Biggles

Příspěvek#1199 » sob 30. črc 2016, 06:22

No, tak snad je vyřešený, že FÉG snad raději ne, toho snad vyřezávali ze smrkovýho dřeva... a jestli tohle není v krátký "A"? :-D (případná kategorizace by jen byl papír navíc...): Obrázek

Maczin

Příspěvek#1200 » ned 21. srp 2016, 12:18

Dobrý den, rád bych koupil pistolí '9' na běžné nošení s občasnou střelbou (např.Glock, CZ75b, HK sfp 9) a .22 na pravidelný trénink (např.Walther Colt 1911). ..chápu, že si musím vše vyzkoušet, můžete mi však někdo napsat svůj tip, zkušenost, případně doporučit jinou variantu? Děkuji...

Zpět na