Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...
kolombo

Příspěvek#1216 » pon 22. srp 2016, 16:41

Takže jsi nebastlil tu zbraň, ale koupil tu profi do hlavně ?

A zbytek je free z toho webu ?

pelanj

Příspěvek#1217 » pon 22. srp 2016, 19:54

Pokračujme zde: viewtopic.php?f=49&t=7654

wigum

Příspěvek#1218 » pon 22. srp 2016, 21:52

Co třeba jako začátečník začít s CZ 83? Pistole s kohoutem a navíc za velice rozumnou cenu. Myslím, že pro začátečníka dobrá volba. Přirovnal bych to k autoškole ve Š120. Následné přesednutí na jiný level bude snadnější.

Maczin

Příspěvek#1219 » pon 22. srp 2016, 22:14

Děkuji všem za názory a rady, nerad bych, aby kvůli rozdílným názorům vznikla mezi někým zbytečná pře...osobně bych taky raději preferoval střelbu, než elektronickou metodu, ale je to věc názoru.

Někdo zde psal, že nákup pistole je jak kupovat auto, ale speciálně u aut jsou velké rozdíly a každé je něčím specifické a u mého prvotního dotazu jsem myslel, že se dozvím něco od zkušených, čím je jaká zbraň typická...např. váha, počet nábojů, spolehlivost, přesnost, poruchovost, životnost, jestli jsou dobré české, německé nebo americké a v čem atd...jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými modely a označení u jednoho výrobce...jinak abych odpověděl DJ, chtěl bych zřejmě SA/DA...

Maczin

Příspěvek#1220 » pon 22. srp 2016, 22:24

Přiznám se, že projet se Š120 jako zážitek bych jednorázově bral, ale rád bych pořídil kvalitní spolehlivou a bezpečnou pistoli, žádnou jak někdo v diskuzi psal, že mu klidně sama vystřelí v pouzdře. Chtěl bych si vyzkoučet HK SFP 9, CZ 75 a Glock, ale od každé řady je několik typů a neorientuji se v jejich rozdílech...

pelanj

Příspěvek#1221 » úte 23. srp 2016, 04:51

Pak je tu ještě cenově efektivní možnost. Koupit z druhé ruky nějaké Norinco. Třeba NC226 nebo jejich "CZ75". Dají se sehnat za pár korun a pokud je člověk dobře prohlédne, tak není problém. Míval jsem právě NC226 a byla to výborná pistole. Jinak jako jednu z prvnich jsem měl CZ83. Bál bych se ji nosit s nabojem v komoře, ale na začátek byla dobrá.

Paulus

Příspěvek#1222 » úte 23. srp 2016, 06:44

Stačí si říct na co kdo kvér chce...
občasné blbnutí na střelnici a nošení?
- CZ83
- Makarov
- Browning 140DA
- Beretta 81,84
- Walther P38 ( nová péčka)
Ráže buď 9mm (M,br,luger) nebo klasika 7,65mm br.

Rozhodně bych se vyhnul všem možným
Walterům PP/PPK a podobným starším zbraním, kolikrát je to hezká krochna a pak se dotoho sypou peníze.

4mike

Příspěvek#1223 » úte 23. srp 2016, 07:50

Marcin
zkus se třeba pro začátek rozhoupat jestli ocel nebo plasťák

Maczin

Příspěvek#1224 » úte 23. srp 2016, 08:00

Díky, to už je konkretnější a dík za varování co nekupovat...chci koupit pistoli na denodenní nošení s větší kapacitou zásobníku s občasnou střelbou a rád bych si přebíjel. Ctěl bych '9' buď českou, německou nebo americkou, moc se mi nechce do turecké, čénské nebo korejské zbraně.

Jaký je rozdíl mezi ocelí a plastem kromě váhy? Děkuji...

mihlit

Příspěvek#1225 » úte 23. srp 2016, 08:15

Kromě váhy prakticky žádný. Pokud to chceš ale na nošení, tak velká těžká se fakt pronese, takže je obvykle plasťák lepší. Někdo ale volí železo z toho důvodu, že pokud ta pistole není kovová, ale z plastu, tak to není pořádnej kvér, ale jen dětská hračka. Takže hlavní rozdíl je v tom, co dovolí tvoje vnímání/ego.

dfgdsster

Příspěvek#1226 » úte 23. srp 2016, 08:23

Maczin: ocel by mela byt klidnejsi a celkove pohodovejsi behem strelby. Napr. porovnani Glock17/19 x CZ75 - vsude ctu, jak se lidi s glockem perou a zasahy maji i po x treninzich porad po celem terci, jako by strileli brokovnici. Osobne mam z predvadecek Glocku stejnou zkusenost. Naproti tomu kdyz jsem den pred zkouskama na ZP poprve v zivote vzal do ruky CZ75, tak jsem opakovane na 10 m v pohode nasypal 5 ran do kruznice cca 10 az 15 cm... na druhou stranu, CZ je fakt tezsi a asi muze nabidnout jen tu ergonomii a chovani.
I s glockem samozrejme pujde velmi dobre nastrilet, jen to bude chtit vice cviku.
A co se tyce raze, tak mohu pro zacatek doporucit jen 9mm Luger - opet vychazim z vlastni zkusenosti, kdy jsem zacinal na CZ83 9mm Br. kr. a vzdy, kdyz si vzpomenu, ze jsem z toho vystrilel 1500 tovarnich naboju v cene cca 6,90/ks, tak se mi chce brecet. Ano, jsem citlivka:-), ale kdybych si radeji priplatil za jetou CZ75/85, rozhodne bych mel klidnejsi spani diky cene naboje kolem 5 Kc.

kolombo

Příspěvek#1227 » úte 23. srp 2016, 08:27

Rozdíl v ceně vystřílených nábojů je 2850 Kč.

Ano, je to slušná částka, ale za jak dlouhé je to časové období ?

Mimochodem, já mám plastovou ČZ P-07 a taky střílím lépe, než s Glock. Ale řekl bych, že je to i spouští, u Glock to chce zkusit i tu měkčí variantu spouště.

pedro!

Příspěvek#1228 » úte 23. srp 2016, 08:34

Maczin, ptal ses i na ty Glocky, tak asi nejkomplexnější přehled máš na https://us.glock.com/products/all . Hlavní rozdělení je podle ráže a velikosti. Další rozdělení je podle generací (jak šel vývoj). Pak jsou ještě Glocky s kompenzátorem - mají díry nahoře na závěru, což zmenšuje zpětný ráz za cenu toho, že z děr lítá oheň, kouř a síra :).

mikymoto

Příspěvek#1229 » úte 23. srp 2016, 08:49

Doporučuju navštívit střelnici s možností zapůjčení zbraní a zkusit si z toho bouchnout. Taky jsem hledal informace na netu a teprve při používání zbraně zjistil, co mi na ní vyhovuje a co vadí - to ti žádná diskuze nedokáže zprostředkovat.
Vyzkoušej pár pistolí, pak si jednu kup a nějakej ten tisíc prostřílej - poté už budeš vědět co chceš a další pistolí se trefíš. Je to jak píšou kolegové - stejně jako první auto, motorka, pistole - budeš na ní vzpomínat, ale na 99% u ní nezůstaneš ;)

dfgdsster

Příspěvek#1230 » úte 23. srp 2016, 08:56

Kolombo: jde o to, ze za stejne penize, ktere jsem vrazil do 9 mm Br. kr., bych si s necim v 9x19 zastrilel o 25% vice. Navic, kdybych nepresel na revolvery a nezacal prebijet, tak by se cenova nevyhodnost 9 mm Br. kr. oproti Lugeru jen prohlubovala. Z toho duvodu nemuzu (ciste ze sveho pohledu) novackovi doporucit pistoli v necem jinem na 9x19 (mozna tak .22 LR, ale to je jina kategorie streliva).

Jinak si ovsem razi 9 mm Br. kr. nemuzu vynachvalit - velmi prijemny naboj. Bezvadne se mi s nim strilel Glock 42 a dlouho jsem uvazoval o koupi Glocku 25/28, bo krom ceny je to strelivo opravdu fajn.

Edit: ad CZ P07 - nevidel bych to jen na spoust, ony maj CZety docela dobrou ergonomii - tedy, zrejme lepsi, nez Glock.
Naposledy upravil(a) dfgdsster dne úte 23. srp 2016, 09:02, celkem upraveno 1 x.

Zpět na