Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

scorpions.cz

Příspěvek#4621 » sob 27. srp 2016, 06:48

To nepůjde. Zkoušku dokončíš tak jak to máš v přihlášce.
Potom samozřejmě o sk.C nemusíš žádat.

Sedmej

Příspěvek#4622 » sob 27. srp 2016, 08:22

UKpunk18: a při opakování půjdeš znovu i na manipulaci. hotové máš v podstatě jen ty testy.

kk

Příspěvek#4623 » sob 27. srp 2016, 09:22

Me tvrdil (nevim zda komisar nebo policajti) ze si skupiny musim vybrat hned a ne je pak pridavat (ja chtel pridat, puvodne jsem mel jen E) takze by to asi mohlo byt podobne, ale nejak nechapu co je za problem, zkousku proste bud mas nebo nemas a pokud nemas tak se na praktickou opravu poradne priprav ... nekde natrenovat. S treninkem bych pomohl, ale mam jen silnejsi raze nez malorazku :( Pak jedine vzduchovka, ale na trenink na strelby z malorazky by to stacilo.
Jak jsi prosim te strilel, ze jsi to nedal (nic ve zlym), myslim to tak zda bez nebo s oporou. Pokud bez tak bych to zkusil s oporou.

edit: Jak rikal skorpion, proste zkousku bud mas nebo ne.

AgN75cZ

Příspěvek#4624 » sob 27. srp 2016, 09:53

Tady jsou dvě věci. Jedna je ZOZ a tam žádost o skupiny ZP pro určení min počtu bodů a střelby, zbraně a druhá žádost o vydání ZP, kde se uvádí požadované skupiny. Udělají se testy pro dané skupiny, ale je možno pak žádat jen určité skupiny z původně splněných při ZOZ.

Odesláno z mého GT-I8190 pomocí Tapatalk

marinakus

Příspěvek#4625 » sob 27. srp 2016, 10:09

kk : Kupodivu má s malorážkou problémy nejvíce uchazečů přes to, že většina s ní nestřílí. Je to přeci jen menší terč na větší vzdálenost a nervozita hraje určitě roli.

mikymoto

Příspěvek#4626 » sob 27. srp 2016, 10:12

AgN75cZ píše:Udělají se testy pro dané skupiny, ale je možno pak žádat jen určité skupiny z původně splněných při ZOZ.

Asi to myslíš správně, ale napsané je to špatně. Na co se nahlásil, na to musí udělat kompletní zkoušku - tedy nejen testy, ale i manipulaci a střelby. Teprve po vydání potvrzení o úspěšném absolvování ZOZ může s potvrzením od doktora žádat o vydání ZP - přičemž může žádat o všechny, nebo jen některé skupiny z těch, na které úspěšně složil ZOZ.

HV

Příspěvek#4627 » sob 27. srp 2016, 14:30

Pred absolvovanim je mozno pozadat PCR o zmenu skupin v zadosti, muzes to zkusit. Netusim zda se situace meni pokud opravujes.

Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk

UKpunk18

Příspěvek#4628 » sob 27. srp 2016, 14:34

Děkuju za příspěvky v pondělí se půjdu zeptat přímo na příslušný útvar policie v podstatě mi šlo o to že skupinu C vzhledem k neuspěchu už nepotřebuji tudíž pokud budu opakovat manipulaci i střelby zda by bylo možné odebrat si tu skupinu protože když sme zahajovali zkoušku ptal se nás komisař jestli chceme přidat nebo odebrat skupiny........

Enerccio

Příspěvek#4629 » sob 27. srp 2016, 15:49

marinakus píše:kk : Kupodivu má s malorážkou problémy nejvíce uchazečů přes to, že většina s ní nestřílí. Je to přeci jen menší terč na větší vzdálenost a nervozita hraje určitě roli.

skorej si imho hodne lidi neuvedomi, ze je vetsinou nastrelena na 50m, a miri do stredu cerneho :)

marinakus

Příspěvek#4630 » sob 27. srp 2016, 16:57

Zdaleka ne každá a záleží hodně na použitém střelivu.

tomblaha

Příspěvek#4631 » sob 27. srp 2016, 20:23

Proto máme nástřelné.... já při ZOZ z malorážky nestřílel (nedělal jsem "C") ale teď mám tři malorážkové zbraně a je pravda že určitý vliv střelivo má. tedy v porovnání s "plnotučnými" rážemi obrovský... Takže nástřelné rozhodně nevynechávat !

JardaB

Příspěvek#4632 » sob 27. srp 2016, 20:37

Malorazky bych se u zkousky taky bal, trenoval jsem se vzduchovkou a docela dobry ale nakonec nastesti stacilo udelat pistoli cednik na halusky z terce, nervozita fakt dela dost... Kdyz jsem zkousel kupovanou pistoli, tak jsem dal vsechno do cernyho bez zavahani a jakekoli snahy.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#4633 » sob 27. srp 2016, 22:52

UKpunk18 píše:Děkuju za příspěvky v pondělí se půjdu zeptat přímo na příslušný útvar policie v podstatě mi šlo o to že skupinu C vzhledem k neuspěchu už nepotřebuji tudíž pokud budu opakovat manipulaci i střelby zda by bylo možné odebrat si tu skupinu protože když sme zahajovali zkoušku ptal se nás komisař jestli chceme přidat nebo odebrat skupiny........

Ano, před "první zkouškou", když policie nemá nic proti, lze pridat/odebrat skupinu (protože DO ZAHAJENI ZKOUSKY mají formulare ve sprave oni - zahajenim zkoušky je dostane na starost komisar a pod nim nelze tyto zmeny provádět). Opakovanou zkousku z manipulace a strelby lze brat v podstate jako bonus - opravu te neuspesne, tudíž se jedna o pokracovani te první zkoušky a obavam se, ze zmenit uz to nepujde.
Faktem je, ze explicitne to nikde zadny zákon, narizeni ci vyhláška nedefinuje...
Ale ani na tu zmenu tesne před první zkouškou není pravni nárok... Leckde to ani není mozne.

PS: nedelal tys zkoušky 25.8. v Hr******ch?

kolombo

Příspěvek#4634 » ned 28. srp 2016, 06:29

UKpunk18: Zajdi si raději na střelnici, domluv si výuku z malorážky a střílej. Pokud nemáš problémy s očima, tak tu malorážku musíš dát komplet do černého.

Opora, postoj a míření na správný bod. A musí to jít do černého !!!

UKpunk18

Příspěvek#4635 » ned 28. srp 2016, 07:34

cmk píše:
UKpunk18 píše:Děkuju za příspěvky v pondělí se půjdu zeptat přímo na příslušný útvar policie v podstatě mi šlo o to že skupinu C vzhledem k neuspěchu už nepotřebuji tudíž pokud budu opakovat manipulaci i střelby zda by bylo možné odebrat si tu skupinu protože když sme zahajovali zkoušku ptal se nás komisař jestli chceme přidat nebo odebrat skupiny........

Ano, před "první zkouškou", když policie nemá nic proti, lze pridat/odebrat skupinu (protože DO ZAHAJENI ZKOUSKY mají formulare ve sprave oni - zahajenim zkoušky je dostane na starost komisar a pod nim nelze tyto zmeny provádět). Opakovanou zkousku z manipulace a strelby lze brat v podstate jako bonus - opravu te neuspesne, tudíž se jedna o pokracovani te první zkoušky a obavam se, ze zmenit uz to nepujde.
Faktem je, ze explicitne to nikde zadny zákon, narizeni ci vyhláška nedefinuje...
Ale ani na tu zmenu tesne před první zkouškou není pravni nárok... Leckde to ani není mozne.

PS: nedelal tys zkoušky 25.8. v Hr******ch?

Ano dělal hlodavce mi to o jednu uteklo no..... :D

Zpět na