Dvojitý (slepený) výstřel z pistole

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

ppindian

Příspěvek#31 » pon 5. zář 2016, 19:31

Jako že to opravdu bylo tou spouští pro rychlou střelbu?? Tak to by bylo fajn z toho pohledu že zkoušky jsou korektní. To se dá nacvičit.

marinakus

Příspěvek#32 » pon 5. zář 2016, 19:34

Žádná spoušť pro rychlou střelbu. Možná trochu poladěná. To je u zkoušek poměrně často aby lidi tolik nestrhávali. Musíš si uvědomit, že k tzv. resetu spouště dochází dříve než ji vypustíš zcela dopředu. Pak samozřejmě při dalším zmáčknutí dojde opět k výstřelu.

ppindian

Příspěvek#33 » úte 6. zář 2016, 06:34

Aha, tak to je možné. Spoušť byla hodně lehká. Asi jsem byl drobet nervozní. Chybami se člověk učí. Díky.

4mike

Příspěvek#34 » úte 6. zář 2016, 06:52

ppindian pokud šlo o nechtěnou dávku, ten splite (časový rozestup mezi výstřely) byl pod 0,1s v kraválu vnitřní střelnice to klidně může znít jako jeden výstřel, může to být problém zbraně i problém úchopu
(jsou i tací, co to pilují jako techniku - bump fire)
pokud to jde zajdi si na tu střelnici a párkrát si ji pujč a zkus
pokud se problém opakuje a jde to, chtěj jinou pistoli,
pokud ne, zkus se domluvit aby nechali na stolku během střelby spuštěný timer, poněvadž krom rychlý kamery to je snazší možnost jak prokázat počet ran a časový rozestupy

ppindian

Příspěvek#35 » úte 6. zář 2016, 06:55

Na střelnici určitě půjdu ještě několikrát a vyzkoušíme to. Ale čím dál víc se obávám že to byla moje chyba z nezkušenosti :-)
Díky

4mike

Příspěvek#36 » úte 6. zář 2016, 07:10

myslím si, že pistole ke zkouškám by toho neměla být schopna
leč názor je jako díra .... , každý máme nějakou

P.S. dokážeš vyloučit, že se "střílející ukazovák" (při prostrčení lučíkem) nedotýká třeba palce levý ruky ?

Piggy

Příspěvek#37 » úte 6. zář 2016, 08:21

Náhoda je blbec a pistole zcela odolná vůči bumpfire asi neexistuje.
Před mnoha a mnoha lety jsem na soutěži (Sa61 3x20) vypálil krátkou dávku. Okamžitě přiběhl rozhodčí se snahou mě diskvalifikovat. Přesvědčil se, že přeřaďovač je skutečně "k sobě" a povolil mi pokračovat. Znovu vyšla dávka a já jsem odstoupil. Doma jsem na zbrani nic podezřelého nenašel a nikdy potom se mi nic podobného nepodařilo.

ppindian

Příspěvek#38 » úte 6. zář 2016, 08:40

4mike myslím že se nedotýká, palec levé ruky mám níž. Na co by to mělo mít vliv?

marinakus

Příspěvek#39 » úte 6. zář 2016, 08:46

Mohl bys tím způsobit právě ten Bump-fire o kterém 4mike píše.

4mike

Příspěvek#40 » úte 6. zář 2016, 10:16

palec levé ruky máš mít nad urovní lučíku, podel rámu, co Vás to ti skvělí instruktoři učí ???

např:
https://www.youtube.com/watch?v=KJrA7wMXuuQ
a levou fest sevřít

ppindian

Příspěvek#41 » úte 6. zář 2016, 10:31

To je tedy hustá technika :-D.
Přečetl jsem a podíval jsem se a myslím že to bylo ono, bump-fire. Jak k tomu došlo, jestli jsem to zavinil špatně posazeným palcem levé ruky, nedostatečně povolený ukazováček nebo momentální problém na zbrani, netuším. Ale ta kadence byla přesně taková.
Ono by to u zkoušek asi nevadilo, kdybych s tím měl zkušenost a udržel to.

ppindian

Příspěvek#42 » úte 6. zář 2016, 10:37

4mike tohle mě instruktorka učila, posazení levé ruky přesně jak píšeš. Debatovali jsme o tom (a zkoušeli) kvůli přesnosti. Že to jiné postavení palce může mít takový důsledek jsem netušil.

ppindian

Příspěvek#43 » čtv 13. říj 2016, 17:49

Tak se to povedlo i při střelbách s instruktorkou. Jednoznačně moje vina, lehký prst v pozici kolem resetu spouště, respektive neúplné uvolnění spouště po výstřelu. Holt blbý zvyk z jiného sportu :-)

Zpět na