Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...
4mike

Příspěvek#1291 » pát 2. zář 2016, 06:26

šlo by nastínit nějaké krátké resumé proč zrovna M2
třeba co vše jsi otestoval, .... proč to i "tamto" taky ne ale zrovna proč Walther ano ?

Maczin

Příspěvek#1292 » pát 2. zář 2016, 19:31

Nechci dělat ničemu reklamu a současně nic hanit, rozhodoval jsem se mezi CZ75B, HKsfp9, S&W MP9 a Walther PPQ, dal jsem si na misky vah denodenní nošení, přesnost střelby, životnost, spolehlivost, pistole by se měla líbit a chtěl jsem full size...všechny zbraně
jsou srovnatelné + - tak jsem dle pocitu zvolil Walthera 5" a na závěr, ještě jsem si z něj nevystřelil, neměl jsem příležitost...

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1293 » sob 3. zář 2016, 21:34

Nosit full size pistoli není problém. Pokud dotyčnému nevadí větší váha a má to kam schovat.... není třeba ho tu pranýřovat. Nosíval jsem CZ75 full size naprosto bez problémů. Pokud to Maczin unosí, je to jeho věc.... a rozhodně je to lepší situace, než když si někdo koupí full size a subcompacta na nošení a přitom na střelnici střílí z 95% full size. Pak v krizové situaci nestřelí subcompactem ani vrata od stodoly.

sided
moderátor

Příspěvek#1294 » ned 4. zář 2016, 10:01

radíme tu při výběru zbraně a neřešíme sebeobranu

smazáno

Maczin

Příspěvek#1295 » ned 4. zář 2016, 21:27

Zřejmě tady bylo napsáno něco co jsem nečetl a bylo smazáno, což mě mrzí...bylo by možné to alespoň rámcově přiblížit?

oldlamehand

Příspěvek#1296 » pon 12. zář 2016, 16:00

Zdravím, zatím se v naší "kulturně chudé" vlasti cítím relativně bezpečně, nežiji v žádné z "vyloučených lokalit" a neuvažuji o každodenním nošení zbraně. Chci ale mít zbraň doma a být připraven nosit ji, pokud větší míra kulturního obohacení dorazí i k nám. Nedávno jsem oba s manželkou pořídili ZP a vybíráme zbraně.

Jelikož chci zbraň, kterou bude v případě nutnosti možné pohodlně nosit, chtěl bych nějakou subcompact 9 x 19. Je mi jasné, že z malé pistole se střílí hůře než z velké, ale zbraň, kterou třeba jednou budu nosit, bych se rád naučil obstojně ovládat.

Jeden z instruktorů tvrdil, že je lepší naučit se pořádně střílet na full size pistoli a teprve potom pořídit malou zbraň pro nošení. Kromě toho, že střelba z malé zbraně je obtížnější, životnost prý není optimální pro velké množství výstřelů při tréninku.
Zatím jsem zkoušel jen C7 2075 RAMI. Neřekl bych, že mi nesedne do ruky, ale mé výsledky jsou poměrně tragické. Z větší části je ale poroblém spíš ve mě, než ve zbrani. Manželka, která má z výuky pro zkoušky na ZP odstříleno podobbné množství ran jako já, a RAMI také držela v ruce poprvé, je důkazem toho, že se s ní dá nastřílet velice slušně. Nasází spolehlivě všechno ke středu terče s rozptylem pár cm. Někomu to prostě jde samo a někdo si musí tu výuku střelby oddřít trochu víc.

Co si tedy myslíte o výběru zbraně pro začátečníka? Je lepší učit se na full size pistoli a teprve potom přejít na supcompact, nebo si prostě vybrat nějaký subcompact a učit se rovnou na něm? Ta malá pro nošení nemusí být nutně RAMI. Chci si před nákupem osahat i další malé potvory jako Glock 26, 43 atd. U RAMI jsem začal proto, že má stejné ovládání jako zbraně, se kterými jsem cvičil na ZP.

Co se týká počtu vystřelených ran, počítám do budoucna spíš s frekvencí stovky měsíčně než tisíce.

zedik

Příspěvek#1297 » pon 12. zář 2016, 16:06

moje doporučení je Walther PPS v případě sub,nebo PPQ ve full size.je jasné,že každému sedne něco jiného ALE určitě než něco pořídíte tyhle dvě alespoň zkuste do ruky a pokud je možnost tak si z toho vystřelit

Mates Picco

Příspěvek#1298 » pon 12. zář 2016, 16:06

Podle mého názoru má každá zbraŇ specifický úchop, tak se učím s tím s čím chci umět a popřípadě nosit. Za sebe bych doporučil Glock 19 a pro ženu 43, nebo 26.

oldlamehand

Příspěvek#1299 » pon 12. zář 2016, 16:27

Jak Waltery tak ty Glokcy chci určitě vyzkušet. Asi není důvod vybírat pro ženu menší než pro mě. Ruce máme přibližně stejně velké. Ani mi tak ale v tuhle chvíli nejde o konkrétní značku a model. Spíš uvažuju, jestli je snadnější dostat se na nějakou rozumnou úroveň střelecké vyspělosti na full size pistoli, pak teprv si vybrat ideální subcompact pro nošení a naučit se s ním, nebo jít i při tréninku od začátku rovnou cestou zbraně, kterou budu nosit.
Nechtěl bych mít doma nějakej velkej zbrojní arzenál, ale všichni střelci tvrdí, že u jadné zbraně stejně nikdo nezůstane. :-)

wigum

Příspěvek#1300 » pon 12. zář 2016, 16:30

Za mě, trénuj s tím co nosíš.

Blacky

Příspěvek#1301 » pon 12. zář 2016, 16:57

Mnoo píšeš o full-size a subcompactu. No a co nějaký compact? Případně co revolver?

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1302 » pon 12. zář 2016, 17:05

Pro postup "nejdřív velká, potom malá" není žádný rozumný důvod, klidně začni s malou. Malá je samozřejmě větší "dřina"... na fórech se papouškuje tvrzení, že to odrazuje od pravidelného tréningu. Je to ovšem jen otázka motivace, sám jsem si prcka (kahr pm9, ještě menší než G43 nebo PPS) v začátku pořídil a trénoval jsem cca rok jen s ním a pocity nějakého "opruzu" se nedostavily. Rami, G26, XD(m) subkompakt apod jsou tlusté. Tloušťka leckomu pro dokonale skryté nošení vadí víc, než délka závěru a pažbičky. Pokud bys to měl stejně, je třeba vybírat z jednořadých a ty jsou do každé normální ruky malé, je potřeba se s tím prostě naučit.

oldlamehand

Příspěvek#1303 » pon 12. zář 2016, 17:39

No, ta cesta malé zbraně od začátku se mi asi také zamlouvá víc. Samozřejmě vyzkouším před nákupem různé, ale počítám, že i tak je u začátečníka velké riziko, že si na poprvé nevybere nejlépe. S velkou pistolí, kterou nosit nechci, bych měl jistotu, že později pro nošení budu kupovat jinou. U té malé mám pří nákupu alespoň nějakou naději, že mi i po delší době tréninku bude vyhovovat a zůstanu u ní. :-)

Drvoštěp

Příspěvek#1304 » pon 12. zář 2016, 17:51

Koleduju si o seřvání ale o víkendu jsem to držel v ruce:
Obrázek
A myslím, že nic lepšího pro začátečníka než tohle NENÍ!!!

SC1

Příspěvek#1305 » pon 12. zář 2016, 18:25

...a něco víc o tom...?

Zpět na