Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- SC1
Příspěvek#1306 » pon 12. zář 2016, 18:29
ladaj píše:Pro postup "nejdřív velká, potom malá" není žádný rozumný důvod, klidně začni s malou.
No, já znám ještě postup "jenom velká" (aneb: "Nebo budete mít doma tři pistole a ze všech střílet blbě."), ale jsem na pochybách. Z RAMI se mi střílelo stejně dobře, jako z CZ 75 - což je ale asi jediná výjimka (jinak malý Glock nebo HK pro mě byl tragédie). Tak si to ještě nechám projít hlavou...

- Drvoštěp
Příspěvek#1307 » pon 12. zář 2016, 18:35
je to Chiappa RHINO 20DS-9mm L
Revolver střílející ze spodní komory bubínku v ráži 9 mm luger.
kope to fakt jemně a nezvedá se to vůbec, chod spouště je fakt nádhera což je snad za ty prachy samozřejmé
cena vokolo dvacky.
zpracování je prostě naprosto dokonalé!!
jediné co mě u toho zaráží je fakt velká složitost mechanizmu...
co si budem povídat.. taliáni už vypustili nejeden zmetek ale taky zbraně, které jsou absolutní špica.
Tak uvidíme do jaké kvalitativní skupiny chiappa jako výrobce patří.
Revolver střílející ze spodní komory bubínku v ráži 9 mm luger.
kope to fakt jemně a nezvedá se to vůbec, chod spouště je fakt nádhera což je snad za ty prachy samozřejmé
cena vokolo dvacky.
zpracování je prostě naprosto dokonalé!!
jediné co mě u toho zaráží je fakt velká složitost mechanizmu...
co si budem povídat.. taliáni už vypustili nejeden zmetek ale taky zbraně, které jsou absolutní špica.
Tak uvidíme do jaké kvalitativní skupiny chiappa jako výrobce patří.
- kk
Příspěvek#1308 » pon 12. zář 2016, 18:42
oldlamehand: ja jsem zjistil, ze hlavni vec je jak se ti to drzi v ruce, treba glock se mi drzel blbe a skoncil jsem u CZ P-07, pokud tzo budes nosit, tak jde hlavne o subjektivni pocit jak se ti to drzi a taky vzhledove zda se ti to libi.
SC1: me se z rami strili asi "normalne" ale mit bych to nechtel, do moji pazoury je to prilis male
SC1: me se z rami strili asi "normalne" ale mit bych to nechtel, do moji pazoury je to prilis male
- kolombo
- oldlamehand
- oldlamehand
Příspěvek#1310 » pon 12. zář 2016, 18:56
Drvoštěp: Cena kolem dvacky problém není, ale asi bych se raději držel zbraní v našich končinách běžnějších. Přeci jen servis, příslušenství atd. jsou také poměrně důležité záležitosti.
kk: P-07 je určitě také jedna ze zbraní, ze které si chci parkrát vystřelit, než něco koupím. Sice si říkám, že budu nejspíš směřovat k subcompactům, ale určitě není na škodu vyzkoušet i nějaké compacty, přinejmenším pro porovnání. Co se týká velikostim mám spíš "ženskou ruku", takže úchop malých zbraní není takový problém.
kk: P-07 je určitě také jedna ze zbraní, ze které si chci parkrát vystřelit, než něco koupím. Sice si říkám, že budu nejspíš směřovat k subcompactům, ale určitě není na škodu vyzkoušet i nějaké compacty, přinejmenším pro porovnání. Co se týká velikostim mám spíš "ženskou ruku", takže úchop malých zbraní není takový problém.
- SC1
Příspěvek#1312 » pon 12. zář 2016, 21:03
kk píše:SC1: me se z rami strili asi "normalne" ale mit bych to nechtel, do moji pazoury je to prilis male
No, to je u subkompaktu asi parametr mimo soutěž. Odpovídající velikost ruky bude mít tak možná moje dcera za rok, pokud jim ve školce zahrnou do osnov civilní obranu (paní učitelka bude muset ovšem natáhnout závěr).
Já jsem zatím rozhodnutý pro full size (a jenom čekám, zda mi to někdo/něco vyvrátí). O kompaktu neuvažuji, protože velikostní a hmotnostní rozdíl oproti full size podle mého názoru neušetří nic a lepší pistole to nikdy nebude. Ovšem kdyby mě něco donutilo změnit názor směrem ke subkompaktu, tak mám RAMI v záloze jako možnost. Moje výsledky střelby z konkurenčních subkompaktů byly hotové Sarajevo

- kk
Příspěvek#1313 » pon 12. zář 2016, 21:14
SC1: Rami ma pritelkyne, koupili jsme prodlouzeny zasobnik a je s tim spokojena. Co se tyce velikosti, full size je o trosku vetsi, ja sel do kompactu, je to takovy kompromis. Na tercovku to nemam a i na 25m s tim trefim docela slusne.Mel sjem v ruce i fullsize a zkousel to na pasku a proste oproti kompaktu to bylo prilis velky. Ale ja to mam skoro vyhradne na osobni obranu.
- johnnyjak
Příspěvek#1314 » pon 12. zář 2016, 21:57
Pokud vybereš subkompakt odvozený od služební pistole (Glock 26, HK P30SK, XD subcompact...) nemusíš mít ze životnosti zbraně obavy. Navíc do toho často pasují i zásobníky z dospělé verze.
Osobní zkušenost: Glock 26 na soutěžích obranné střelby nepředstavuje zásadní nevýhodu (ani když není vypsaná kategorie "malá pistole"), stejně tak s tím lze velmi slušně nastřílet i na 25m. A i když mám i velké sportovně laděné pistole, střílet s G26 mě baví
.
Co se týká nošení: je fakt, že vnitřní pouzdro mi díky i tloušťce pistole po krátkém čase začalo vadit, ale ve vnějším kydexu se nosí velmi pohodlně. Dřív jsem měl i Walther PPS a v podobném vnějším pouzdře jsem zaznamenal minimální rozdíl. Daleko větší vliv má kvalitní tuhý opasek a právě pouzdro.
PS: pro představu vážím něco přes 70kg, takže když dvouřaďák unosím a schovám já, větší jedinci s tím nemůžou mít problém
.
Drvoštěp: začátečník potřebuje prověřenou a rozšířenou zbraň, která prostě funguje, ne kuriozitu s pochybnou dostupností náhradních dílů a příslušenství. Zbyde mu potom víc prostředků a sil na tolik potřebný tréning, kurzy atp...
Osobní zkušenost: Glock 26 na soutěžích obranné střelby nepředstavuje zásadní nevýhodu (ani když není vypsaná kategorie "malá pistole"), stejně tak s tím lze velmi slušně nastřílet i na 25m. A i když mám i velké sportovně laděné pistole, střílet s G26 mě baví

Co se týká nošení: je fakt, že vnitřní pouzdro mi díky i tloušťce pistole po krátkém čase začalo vadit, ale ve vnějším kydexu se nosí velmi pohodlně. Dřív jsem měl i Walther PPS a v podobném vnějším pouzdře jsem zaznamenal minimální rozdíl. Daleko větší vliv má kvalitní tuhý opasek a právě pouzdro.
PS: pro představu vážím něco přes 70kg, takže když dvouřaďák unosím a schovám já, větší jedinci s tím nemůžou mít problém

Drvoštěp: začátečník potřebuje prověřenou a rozšířenou zbraň, která prostě funguje, ne kuriozitu s pochybnou dostupností náhradních dílů a příslušenství. Zbyde mu potom víc prostředků a sil na tolik potřebný tréning, kurzy atp...
- DJ Die
Příspěvek#1315 » úte 13. zář 2016, 07:06
U těch sub-compactů by za zmínku stál ještě S&W MP9 Shield. Měl jsem ho o víkendu v ruce a překvapilo mě, jak kultivovaně se chová při střelbě a i se to celkem dobře drží, i když mám na to moc velké ruce. Prodávají navíc verze s pojistkou i bez, takže si člověk vybere dle chuti (i když u obranné pistole podle mě pojistka být nemá tak zvlášť ženy ji tam mají rády). Jedinou výhradu mám k vypouštění závěru, které jde sakra ztuha, ale to se podle všeho vyběhá, když má pistole něco nastříleno a vždycky je možnost potáhnout závěr dozadu. Přesnost taky není nejhorší.
- maciz
Příspěvek#1316 » úte 13. zář 2016, 11:02
oldlamehand: Vyzkoušej Glock19, podle mě je to ideální zbraň na střílení a zároveň skryté nošení. Je menší a užší než compacty jiných značek, ale pořád dost velký na to aby se s ním dala dobře trénovat střelba(se subcompactama už to přeci jen není ono). Ve vnitřním pouzdře se dá pohodlně nosit i v létě, když máš na sobě jenom kraťasy a tričko a nikdo si ničeho nevšimne.
- jirka87
Příspěvek#1317 » úte 13. zář 2016, 13:09
johnnyjak : "Glock 26 na soutěžích obranné střelby nepředstavuje zásadní nevýhodu (ani když není vypsaná kategorie "malá pistole"), stejně tak s tím lze velmi slušně nastřílet i na 25m."
Mohl bych se prosím zeptat co přesně tento pojem znamená ?, že : "S tím lze velmi slušně nastřílet i na 25m." Fotka terče by byla vůbec nejlepší.
Nevím co si pod tím představit, ono totiž někomu stačí, že na 25m trefí terč velikosti chlapa, někdo by byl naštvaný, kdyby měl na 15m hůře, jak 8ku na klasickém pistoláku, no ruku na srdce, na 15m mám co dělat udržet plasťák kompaktní velikosti v terči o velikosti A4. Pravdou je, že u toho stojím jak černej rapper a na moje střelivo mi řekl kolega sportovní střelec "Ježiš co to máš za náboje, kolik je tam prachu, půl kila ? Ta gula ještě než vyletí z hlavně, tak mám pracky do nebe" (běžné tovární střelivo STV. A naše SB na tom nebyly jinak).
Dík
Mohl bych se prosím zeptat co přesně tento pojem znamená ?, že : "S tím lze velmi slušně nastřílet i na 25m." Fotka terče by byla vůbec nejlepší.
Nevím co si pod tím představit, ono totiž někomu stačí, že na 25m trefí terč velikosti chlapa, někdo by byl naštvaný, kdyby měl na 15m hůře, jak 8ku na klasickém pistoláku, no ruku na srdce, na 15m mám co dělat udržet plasťák kompaktní velikosti v terči o velikosti A4. Pravdou je, že u toho stojím jak černej rapper a na moje střelivo mi řekl kolega sportovní střelec "Ježiš co to máš za náboje, kolik je tam prachu, půl kila ? Ta gula ještě než vyletí z hlavně, tak mám pracky do nebe" (běžné tovární střelivo STV. A naše SB na tom nebyly jinak).
Dík
- mikymoto
Příspěvek#1320 » úte 13. zář 2016, 14:28
SansLogique píše:stačí? https://www.youtube.com/watch?v=Fuq-mqryYFE
Ono je otázkou, kolikrát tam takhle takle šel s novým papírem, než se mu podařilo natočit takovejhle spektakulární zásah

Každopádně zásah pěknej.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX