Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...

SansLogique

Příspěvek#1321 » úte 13. zář 2016, 14:56

takovejch videí je tam mraky a když tak stačí kouknout na Hickoka45, jak s G26 trefuje ty svoje gongy a zviřátka...

oldlamehand

Příspěvek#1322 » úte 13. zář 2016, 14:59

Nevíte o střelnici v Praze nebo okolí, na které za poplatek půjčují G26 k vyzkoušení? G17 a G19 inzerujou na webu skoro všude, ale s jinejma Glockama to je slabší. Nabídka zbraní k půjčení krom CZ a pár modelů Glocku je na většině střelnic dost omezená.
Na širší nabídku jsem narazil jen na webu Střelecký servis, ale tam si musí člověk zaplatit celou zkoušecí akci za 2000, při které může zkoušet libovolné zbraně z nabídky. Sice se mu při koupi zbraně do 6 měsíců poplatek odečte z ceny zbraně, ale během jednohou zkoušení si prostě zbraň nevyberu. Tu akci bych asi využil až před finálním rozhodnutím.
Spíš mi vyhovuje takové to, že člověk přijde, třeba za 200 si na hodinu půjčí vybranou zbraň a s tou si pak celou dobu střílí.

kolombo

Příspěvek#1323 » úte 13. zář 2016, 15:26

Já měl půjčování zdarma jako bonus v rámci výuky a zkoušky na střelnici, kam jsem chodil. Ale já testoval velikost compact, ta je běžnější.

Rough boy

Příspěvek#1324 » úte 13. zář 2016, 16:22

Nojo, taky jsem jí nikde nenašel. Nicméně máš ještě minimálně dvě možnosti. Buď zkusit napsat do vlákna "nechám vystřelit, chtěl bych si vystřelit" a nebo si počkat na toto:
http://mpicz.com/prehled-akci/13-prehle ... -b-t-krnov
rezervovat si včas místo a tam si vyzkoušet těch kompaktů a subkompaktů víc. Já se zůčastnil dvakrát a pokaždé super, nestálo to víc jak 250 + co prostřílíš.

pelanj

Příspěvek#1325 » úte 13. zář 2016, 17:53

Nebo na střelnici Lero v Příbrami, tam je to o týden dřív:) Tam se taky půjdu podívat. Taky je tam v září předváděčka Zelený Sport (tam mě zajímají hlavně HS/XDM) a začátkem října CZUB.

Pepino

Příspěvek#1326 » úte 13. zář 2016, 19:10

Zdravim. Ma nekdo zkusenost s Taurusem PT111 Millennium G2? Nova zbran na noseni a na strelnici za 9 900,- zni dobre. A nebo myslite ze bude lepsi za ty penize koupit z druhe ruky CZ 75 Compact? Taurus celkem zaujal zasobnikem na 12 a vahou 620g oproti CZ ktera ma presne o 300g vic. Jaka vaha je prijatelna pro denni noseni a co uz vylozene prekazi? U Tauruse se trosku bojim rychlosti reseni reklamaci a dostupnosti prislusenstvi. CZ ve me budi celkove vetsi duveru i pres to co vse se o ni na forech pise. Snazil jsem se najit nejake nazory na pt111, ale moc jsem toho nenasel. Par lidi psalo jak je to skvela zbran, na youtube par videi se zaseknutym zaverem a tim to vice mene konci. Nechce se mi verit ze v dnesni dobe koupi clovek za 10k novou pistoli co neco vydrzi.

Pardon. Zapomel jsem dodat ze je v planu cca 500 (vyjimecne kdyz se postesti tak max 1000) ran mesicne.

Odesláno z mého GT-I9195I pomocí Tapatalk

Rough boy

Příspěvek#1327 » úte 13. zář 2016, 20:47

Ta akceptovatelná váha bude u každého člověka jiná, mě třeba na celodenní (resp. celonoční :) ) nošení už nepřijde pohodlný glock17 (625g prázdný), naopak velmi mi vyhovuje Glock42 (350g) prázdný a pohodlně se mi ještě nosí zbraně do celkové hmotnosti lehce přes 500g (celková hmotnost i s náboji). Odhaduji se na průměrného neukňouraného chlapa se 179cm výšky a aktuálně něco málo přes 90kg váhy. Ale jinak to bude mít nabušenej paragán, co mu dělá radost tahat na hrbu plnou polní ;)

Pepino

Příspěvek#1328 » úte 13. zář 2016, 20:50

To je pochopitelne ze kazdy ma tu hranici pohodli nekde jinde. Zajimalo me ale kde je podle vas ta snesitelna hranice pro prumerneho cloveka cca 180cm/90kg.

Rough boy

Příspěvek#1329 » úte 13. zář 2016, 21:12

To je fakt těžký, dál to záleží i na holstru, kvalitě pásku, vhodně zvolené výšce pasu kalhot a nalezeném ideálním umístění ...nicméně vím, že nošení g17 s plným šupletem i přes splnění těchto podmínek pro mě po cca 8mi hodinách chození prostě nebylo příjemné.

DJ Die

Příspěvek#1330 » úte 13. zář 2016, 21:25

Já při 187cm/100kg nosím 1070g těžkou Norinco NC226, ale jak píše Rough boy to nejde jen tak určit. To si musíš zkusit sám. Já jsem na to zvyklý, protože mám v kapse většinou půl kila klíčů, mobil a peněženku. Někomu vadí i pár set gramů....

Pepino

Příspěvek#1331 » úte 13. zář 2016, 21:26

Je mi jasny ze v tom hraje roli vic aspektu nez jen vaha zbrane. Ale hlavne me zajima nazor na PT111 VS. 75 Compakt. Jestli ma smysl kupovat novou zbran za 10 o ktere nemuzu najit skoro zadne uzivatelske recenze a riskovat to ze se bude kazdou chvili kvuli necemu reklamovat, nebo jestli za ty penize koupit z druhe ruky cz 75 a jednou za cas vymenit praskly zachyt zaveru atd.

Odesláno z mého GT-I9195I

Rough boy

Příspěvek#1332 » úte 13. zář 2016, 21:31

Jaka je na ni zaruka?

Pepino

Příspěvek#1333 » úte 13. zář 2016, 21:50

Zatim vim jen o zaruce kterou udava zakon coz je 24 mesicu. Zitra zavolam prodejci a optam se, jakym poctem vystrelu je limitovana, nebo jestli neni nejak prodlouzena.

Odesláno z mého GT-I9195I

kk

Příspěvek#1334 » stř 14. zář 2016, 06:49

jirka87 píše:johnnyjak : "Glock 26 na soutěžích obranné střelby nepředstavuje zásadní nevýhodu (ani když není vypsaná kategorie "malá pistole"), stejně tak s tím lze velmi slušně nastřílet i na 25m."

Mohl bych se prosím zeptat co přesně tento pojem znamená ?, že : "S tím lze velmi slušně nastřílet i na 25m." Fotka terče by byla vůbec nejlepší.

Nevím co si pod tím představit, ono totiž někomu stačí, že na 25m trefí terč velikosti chlapa, někdo by byl naštvaný, kdyby měl na 15m hůře, jak 8ku na klasickém pistoláku, no ruku na srdce, na 15m mám co dělat udržet plasťák kompaktní velikosti v terči o velikosti A4. Pravdou je, že u toho stojím jak černej rapper a na moje střelivo mi řekl kolega sportovní střelec "Ježiš co to máš za náboje, kolik je tam prachu, půl kila ? Ta gula ještě než vyletí z hlavně, tak mám pracky do nebe" (běžné tovární střelivo STV. A naše SB na tom nebyly jinak).

Dík

A to je prave to ze si lidi subcompact pletou s tercovou pistoli. Ano, na 25m je dobry trefit do cerneho na mezinarodni pistolovy terc podle me, tedy zhruba velikost chlapa jak pises. Mimochodem, na 15m udrzim i subcompact v A4 bez problemu, a to nejsem kdovijaky ostrostrelec.
U naboju, kupuju jen SB a jsem s nima spokojeny, zadne velke rany apod..

kk

Příspěvek#1335 » stř 14. zář 2016, 06:53

Pepino píše:To je pochopitelne ze kazdy ma tu hranici pohodli nekde jinde. Zajimalo me ale kde je podle vas ta snesitelna hranice pro prumerneho cloveka cca 180cm/90kg.

Mam ty parametry jako ty, jen trosku vetsi vahu. A nosim P-07 a kolikrat o ni ani nevim uz ze ji mam, to mi vic vadi teleskop...Ikdyz ze zacatku mi prislo ze taham cihlu, asi je to dost o zvyku.

Zpět na