Co ještě je skryté nošení?

Chip

Příspěvek#136 » pát 16. zář 2016, 12:32

Taky si beru nejmensi velikost, nebot jsem chvastoun a chci ukazat co v posilovne vybuduju...:-) :-) :-)

Miata

Příspěvek#137 » pát 16. zář 2016, 14:30

Tady řešíte boule na tričku ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Chip

Příspěvek#138 » pát 16. zář 2016, 14:51

Zbraň v jakekoliv tašce nebo kabelce je stejný nesmysl, jako kondom natažený na hlavu misto na... :-) Nehlede na to, že treba já bych ji ani v tašce nosit nemohl. Jedna se o sluzebni zbran a závazny pokyn o nošeni ji narizuje nosit v pouzdre pevne na těle...

Georg

Příspěvek#139 » ned 18. zář 2016, 11:58

No jo, ale nošení zbraní civilními osobami není upraveno žádným závazným pokynem (pouze ZoZ). Tedy "civilista" nosí jakýmkoliv způsobem skrytě (ať už na těle nebo v kabelce, brašně, etuji ...), policista, voják, celník . . . (ozbrojené složky) nosí zbraně buď neskrytě nebo dle nařízení, pokynů, rozkazů ...

Marcurba

Příspěvek#140 » pon 19. zář 2016, 13:53

Dneska celkem divná zkušenost...vcházím na inspektorát pro zbraně, Sdružení Prah 4...a proti mě si to chlápek štráduje ven s pumpou...jenom tak, z plezíru, prostě si ji pěkně nese...bez futrálu bez ničeho...druhý "zákazník" tam u okýnka balí dlouhé do deky, aby nebyl vidět ani kousíček...

Iza

Příspěvek#141 » pon 19. zář 2016, 14:12

Miata píše:Tady řešíte boule na tričku ...

No super :-) ! Dik za tip, tohle by me nenapadlo. Ten muj furt nevi co mi ma najezit k Vanocum... spadne ze zidle, az mu reknu ze tentokrat chci kabelku... a uz vidim u nas v praci ty kluky sekuritacky, az jim tu kabelu hodim k rentgenu obrazkem nahoru :-)

akorat, proc to nedelaji s revolverem! (jdu pohledat, treba delaji)

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#142 » pon 19. zář 2016, 15:07

Si nech vyrobit kydexovou kabelku u Kuby :-)

DAveDOG

Příspěvek#143 » pon 19. zář 2016, 15:29

Chip píše:Zbraň v jakekoliv tašce nebo kabelce je stejný nesmysl, jako kondom natažený na hlavu misto na... :-) Nehlede na to, že treba já bych ji ani v tašce nosit nemohl. Jedna se o sluzebni zbran a závazny pokyn o nošeni ji narizuje nosit v pouzdre pevne na těle...

To už je asi lehká profesní deformace že? :) Spousta z nás by ji chtělo nosit stejně komfortně jako příslušníci.
Na střelnici jsem potkal už několik ozbrojených žen, a většina nosila podpažáky a nebo zbraň v kabelce.

marinakus

Příspěvek#144 » pon 19. zář 2016, 15:35

Chip : I kriminálka používá ledviny nebo etuje, zvláště v létě. Jak je to v současnosti nepřípustné, nevím, ale člověk znalý si všimne.
Marcurba : V Příbrami, kdyby člověk takto nesoucí viditelně zbraň potkal šéfovou oddělení, bude to mít asi tak za litr na pokutě. Ajá si myslím, že je to tak v pořádku.

Chip

Příspěvek#145 » pon 19. zář 2016, 17:39

Ledvinka je pouzdro pevne pripevnene na těle, kabelka nebo igelitka nikoliv.

marinakus

Příspěvek#146 » pon 19. zář 2016, 17:43

Etuje taky ne ale třeba to někteří risknou s porušením nařízení. Nevím, ale viděl jsem na vlastní oči několikrát.

Drvoštěp

Příspěvek#147 » pon 19. zář 2016, 17:49

U nás se parkuje v ulici naproti PČR. A tak je často k vidění jak ozbrojenec ověšený mnoha puškami přechází ulici.
Dnes tam v čekárně řešili jestli se takhle nahatý zbraně směj nosit na veřejný ulici. Jede tam vykřikoval, že bez futrálu to je hřích na sebrání zbrojáku..
Myslím, že je to blbost..

marinakus

Příspěvek#148 » pon 19. zář 2016, 17:54

Na sebrání ZP to není, blbost taky ne. Nebo vlastně spíš ano. Blbost lidská.

Drvoštěp

Příspěvek#149 » pon 19. zář 2016, 17:55

nebuď tajuplnej prosím...

Lynx

Příspěvek#150 » pon 19. zář 2016, 17:59

Pokud má sk. C, pušky jsou ve stavu vylučujícím okamžité použití a při jejich přepravě nepoužívá veřejnou hromadnou přepravu, pak je vše v pořádku. Viz § 29, odst. 6, věta první.

A samozřejmě "nosit" teď chápu jako nést např. na rameni, ne nošení ve smyslu zákona.

Oprava: beru zpět, jen "na místo, kde je oprávněn ji nosit"
Naposledy upravil(a) Lynx dne pon 19. zář 2016, 18:16, celkem upraveno 2 x.

Zpět na