Povinnost hlásit použití zbraně v NO/KN

kolombo

Příspěvek#16 » pát 23. zář 2016, 14:09

K to mu "odprásknutí" bych přidal tenhle odkaz: https://youtu.be/TIkZ2nKrceo?list=PLItMdPfWocJy7B0LR0Hc2orhksmhqOmln.

jirka87

Příspěvek#17 » pát 23. zář 2016, 14:29

Luky22 píše:jirka87: Nikdy netas jen tak na zastrašení. To je tak na průser. Snaž se zdekovat, a pokud to nejde, pak nech situaci klidně eskalovat, počkej, až na tebe vytáhne kudlu... a pak ho odpráskni.

Inu...Na to je většinou dost málo času a než si všimneš, máš vyeskalováno raz dva. Já taky tvrdím, že zdrhnout není hanba. Protože kdo má rozum, pochopí, že to je méně průserové řešení. Nejhorší jsou takové ty hospodské bitky. Dojdeš na bar, chceš si koupit cigára a vandrák co tam čeká už 10minut na pivo a nikdo si ho nevšímá, nebo už mu bylo 5x řečeno aby šel pryč ti jednu ze zlosti natáhne. Což o to, to se dá přežít.

Ale zpravidla se já osobně dostávám do nepříjemné situace při míjení nějaké skupinky venku na ulici. Člověk jde sám, oni posilněni kde čím si myslí, jaká je to sranda do někoho drbnout ramenem (typické vyvolání konfliktu) a pak se snaží udělat věci tak, aby měli záminku tě zmydlit. Znám jednoho a ten dávno pradávno : "Zdar...kolik je hodin?" - "nevím, nemám hodinky" - "cože, že je moje teta hovado?" bum na rypák...

Asi žiju na divokým západě nebo co :D

Cituji, páč jsme na nové straně - admin.

Luky22

Příspěvek#18 » pát 23. zář 2016, 14:45

kolombo: To video jsem shlédl a souhlas s tím, co tam ten pán říkal. Počkat, až lump zaútočí, pak jedna rána, protože další jsou už na průser, a nesnažit se ho trefit do hlavy. Po výstřelu alespoň imitovat první pomoc. A pokud možno hned po činu vypovídat co nejméně. Jo, má to všechno logiku.

Luky22

Příspěvek#19 » pát 23. zář 2016, 15:34

jirka87: Nejlepší je vyhýbat se situacím, které popisuješ a které jsou bez průseru těžko řešitelné.

Antony30011

Příspěvek#20 » pát 23. zář 2016, 19:03

Luky22 píše:jirka87: Nikdy netas jen tak na zastrašení. To je tak na průser. Snaž se zdekovat, a pokud to nejde, pak nech situaci klidně eskalovat, počkej, až na tebe vytáhne kudlu... a pak ho odpráskni.

Neříkám, že bych tasil na potkání, ale... potkat potmě skupinku hnědočechů, ožralů atd a vidět, že to nejde bez útěku a nevšímání si - asi minimálně vyznámně a okatě šáhnu na kvér (pásek, taška) než čekat až budu mít kudlu pod žebrama. Aby pochopili, že to bude v rámci hesla "vytahujete nože tam, kde se bude střílet"

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#21 » sob 24. zář 2016, 05:48

Osobně nejsem zastáncem zásady "netasit k zastrašení". Je ovšem nutné hodnotit (což ovšem při konfliktu bývá obtížné), koho a proč chci zastrašit a jaké to může mít následky. Ozbrojeného protivníka bych asi takto zastrašil, ožralého strejdu, který si chce pohonit ego, asi ne.
Každý se taky zastrašit nedá - cikán s vreckovým nožíkem možná ano, nalité ukáčko nebo smažka spíš ne.
Pokud už tasím, musím být připraven střílet - a kdo fakt je...
Při dnešní prozbrojenosti frustrátů a pitomců plynovkami navíc hrozí riziko, že když někomu ukážu zbraň, vysměje se mi.

Luky22

Příspěvek#22 » sob 24. zář 2016, 06:56

graver: Přesně tak to je. Příliš mnoho neznámých v případě tasení zbraně. Proto tasit jen v nejkrajnějším případě, když už mi jde evidentně o kejhák. A hned střílet. Žádne takové "hele co mám za kanon, dej si bacha".

rcc

Příspěvek#23 » sob 24. zář 2016, 08:44

Zastávám názor, palné zbraně jsou ke střílení, ne k zastrašování. Tudíž hlásit až střelbu, jinak mít zbraň stále skrytou. Základ je však KN/NO předcházet. Ano, plynovkáři jsou problém, který by měl být nějak legislativně řešen.

SansLogique

Příspěvek#24 » sob 24. zář 2016, 09:28

Plynovky legislativně řešit - to jako zakázat, regulovat, omezovat? Neráčí tu být někdo z Brusele?
A proč zrovna plynovky, když si dotyčnej může zcela legálně koupit na OP zbraň, kterou se dá zabít medvěd?

Luky22

Příspěvek#25 » sob 24. zář 2016, 09:41

Regulace plynovek má svou logiku. Přece není možné, aby nesmrtící zbraň byla vzhledově navlas stejná, jako smrtící. To je prostě nebezpečná magořina. Maník na mě vytáhne plynovku, já ho sejmu "pětačtyřicítkou", tohle chce někdo dosáhnout? Plynovka by se měla prostě od skutečné zbraně na první pohled odlišovat.

kolombo

Příspěvek#26 » sob 24. zář 2016, 09:53

A co zbraně na airsoft ? Ty jsou prakticky identické !!!

Já myslím, že každé pokusy o částečnou regulaci nakonec skončí regulací všeho. Stejnou logiku, jako regulace plynovek, má směrnice EU o zbraních !!!

SansLogique

Příspěvek#27 » sob 24. zář 2016, 10:22

Maník vytáhne plynovku a někdo ho zastřelí normální zbraní = jeho problém a nechť ho zařadí do volby na Darwinovu cenu roku. Se stejnou logikou lze vymýšlet zákazy replik zbraní, ostatně třeba ve tmě v parku od skutečný zbraně neodlišíš ani dětskou pistolku, v konečným důsledku nějakou maketu zbraně vyřezanou ze dřeva a natřenou načerno.
Všechno tohle zakázat, že jo, pane Junckere!
Viz. legendární "Já bych ty internety zakázala."

pedro!

Příspěvek#28 » sob 24. zář 2016, 10:30

Takové pokusy už tady jsou. Jako příklad si uvědomme, že v některých zemích, tuším, že mezi ně patří Velká Británie, musí mít airsoftky na ústí hlavně oranžový kroužek. Takže když budu chtít někoho sejmout, nasadím si na ostrou oranžový kroužek a on se hezky sejmout nechá ... asi tak.

Dostáváme se OT, pardon.

kk

Příspěvek#29 » sob 24. zář 2016, 10:55

SansLogique: problem bude mit obrance, protoze nase soudy ho odsoudi za to, ze zastrelil "neozbrojeneho". Bohuzel.

Tak jako tak nebyl bych tak pevne za tim nehrozit, ale proste polde situace, zaklad je ale se takovym situacim vyhybat a zbran je az krajni moznost.

Me v srpnu taky jeden debil opet...nastesti kdyz uz slo do tuheho pomohlo ocividne vytoceni 158 a ten, s prominutim, debil nastesti utek a tim to bylo vyresene. Predstava, ze bych si sel kvuli idiotovi sednout mi nedela zrovna dobre.

pedro!: souhlas

Co se tyce tematu, i hrozbu zbrani bych radeji hlasil. Clovek nikdy nevi kdo se kouka.

Luky22

Příspěvek#30 » sob 24. zář 2016, 11:26

pedro!: Ano, to by se bohužel mohlo stát. A proto bych byl za úplný zákaz plynovek. Proč si má nějaká "zbraň" hrát na něco, co není? To povede jen k průserům. Buď si člověk udělá zbroják a bude mít plnohodnotný kvér, anebo bude nosit v kapse pepřový spray, případně elektrický paralyzér. Jinou cestu bych nepřipouštěl.

Zpět na