Walther PPQ

Glock a spol.

Joab

Příspěvek#616 » čtv 20. říj 2016, 09:16

Já jsem z toho upřímně celej blbej.. Mám PPQ M2 z údajně typicky problémovejch sérií (FCC), nečíst todle, tak mě to ani nenapadne.. ale teď když protáhnu hlaveň po každym střílení párkrát boresnakem, přijde mi fakt zrcadlová. No a po tejdnu co leží v trezoru ji vyndám, znova zkouknu a je to tam. Ne vyloženě šupinky, spíš takový vydřený stopy. Znova ji protáhnu a dobrý. Tak fakt nevim:)
Nastříleno málo, do tisíce.

SansLogique

Příspěvek#617 » čtv 20. říj 2016, 09:27

Hlavně se furt dokolečka řeší to samý a úplně zbytečně. BTW, mi se to zdálo po pár ranách, že to tam mám taky a když jsem to místo hadem protáhl kartáčkem z Kartáčoven Koloveč, tak bylo po problému. Dneska protáhnu hada 3x tam a zpátky a nic tam není.

RIVL

Příspěvek#618 » čtv 20. říj 2016, 11:55

Já mám ze série FCC vystříleno cca 1100 včelek a hlaveň jako zrcadlo. Čistim a kontroluju po každý střelbě. Vypouštim včelky z úlu SB FMJ.

gaz46mav

Příspěvek#619 » čtv 20. říj 2016, 20:21

Jen pro úplnost - zkoušel jsem to "čistit" tak, zte jsem do jednoho toho místa dloubnul mosaznou tyčinkou s ostrou hranou. Hrkalo to jako valcha a žádná nečistota se neuvolnila, takže podle mně je to šupinkování hlavně. Než půjdu do kšeftu řešit to tak ještě párkrát postřílím a uvidím jak se to bude chovat. Díky za komentáře.

Odesláno z mého SM-J500FN pomocí Tapatalk

Hondista

Příspěvek#620 » pát 21. říj 2016, 13:08

Pokud ti tyčka hrkala jako valcha, tak nerovnosti nemůžou být v řádu mikrometrů, jak uvádí GunsTrade ale musely by být podstatně hlubší. Teď je otázka jestli dovozce potažmo výrobce prostě jen nekecá aby se vyhnul reklamacím nebo jestli se údajné šupinkování třeba korozí neprohlubuje. Tak jako tak si myslím, že je to důvod k reklamaci která by měla být řešena výměnou hlavně.A pokud se to týká určité výrobní serie a jiné jsou bez problému, tak je to do očí bijící, že se asi něco nepovedlo. Když nic jiného, tak se tu hraje o dobré jméno značky Walter. To co ušetří odmítáním reklamací, to prodělají odlivem zákazníků k jiné značce. Já mám PPQ od minulého týdne v serii FCE. Tak jsem zvědavý jestli bude vše v pořádku.PPQ je skvělá pistole a je škoda, že ji tato kauza kazí pověst. Spousta majitelů pak vidí poškození i za nečistotou v hlavni. Škoda, na klidu to nepřidá.

DoM

Příspěvek#621 » pát 21. říj 2016, 16:35

Tak jsem svou PPS M2 vzal, vyzkoušel nové čistidlo a chvíli ji seznamoval s bronzovým kartáčem. Po kompletní kůře to vypadá, že je vše v pořádku. V prvním případě to nejspíše bylo díky nedostatečnému rozpouštědlu. Nyní je vše naprosto v pořádku.

r626

Příspěvek#622 » pát 21. říj 2016, 17:08

A cim to teda slo dolu? Jakym zazrakem? Ja to vcera drhnul jak o zivot a je to porad tam..

DoM

Příspěvek#623 » pát 21. říj 2016, 17:36

gaz46mav

Příspěvek#624 » pát 21. říj 2016, 18:01

Že bych ještě zkusil věřit na zázraky a vyčistil to touhle vodičkou? Jinak moje hlaveň jde série FCD

Odesláno z mého SM-J500FN pomocí Tapatalk

r626

Příspěvek#625 » pát 21. říj 2016, 18:27

Dekuji za link..
A o jake serie se ma vlastne jednat?

SansLogique

Příspěvek#626 » pát 21. říj 2016, 21:53

já mám FCB a ten zázračnej kosmickej prostředek je Konkor.

r626

Příspěvek#627 » sob 22. říj 2016, 20:10

Tak bohuzel konkor nezabral...

notobi

Příspěvek#628 » sob 22. říj 2016, 21:47

on taky neni kartáč jako kartáč prolej hlaveň pořádně nech to přes noc a zitra zase čisti já to takhle dělal i 3x: Teď používám brunox a vždycky to nechám učinkovat několik hodin pročistim a zase proleju i 3x po sobě i to střídám s prostříkáním čističem na brzdy od wurth. mam tam lehký proužky v nejhlubších místech (vývrtu -polygonálním ) takže já osobně se spíš přiklánim k špatnýmu vyčištění i když mě to prvně taky pořádně vyděsilo.

Ale to jsem tady OT tohle patří do čištění: viewtopic.php?f=33&t=413&start=750

DoM

Příspěvek#629 » ned 23. říj 2016, 15:54

Konkor podle mě není ideální prostředek na odstranění bordelu z hlavně.. na mazání a konzervaci ok, ale na čistění jako takový?

SansLogique

Příspěvek#630 » ned 23. říj 2016, 17:00

Na čištění se používal už v době, kdy tyhle všelijaký kosmický nanovynálezy ani neexistovaly. Na to PPQ je ale hlavní pořádnej kartáč.

Zpět na