Walther PPQ
Glock a spol.
- lipas
Příspěvek#677 » pát 4. lis 2016, 21:36
to SansLogique: ma to logiku co povidas
Ale rezat ten zachyt se mi jeste nechce - dej vedet pokud se k tomu odhodlas, docela by me zajimalo jak to bude vypadat a jaka bude funkcnost... pro me je ppq zatim jedina zbran, takze asi neni tak velky problem vypilovat uchop tak, aby proste sedel... I kdyz samo z logiky veci to dobre neni.

- Kreon
Příspěvek#678 » sob 5. lis 2016, 15:29
Po dlouhé době jsem se sem kouknul a zjistil jsem, že se tu pořád (nebo zase) řeší šupinkovatění hlavní. Je evidentním že je to kus od kusu jiný, já mám sérii FCC, vystříleno něco kolem 600 ran (pouze tovární munice, protože čas na střílení "hegeše" přijde na řadu až po záruce), čistím pokaždé přípravkem CX Profesional a příp. brunoxem, a absolutně bez problémů.
Asi jsem divnej, ale se záchytem nemám taktéž problém, ani jednou se mi nestalo to, co se psalo výše. Jediné, co můžu říct, je to, že ačkoliv je PPQ krásná a na svou specifikaci hodně dobrá zbraň, jsem dřevák, protože mi to pořád lítá dolu doprava (jsem levák). Ale za to PPQ logicky nemůže, to moje ruce.
Mmch...už jste se koukali na nový Walther CREED?
Asi jsem divnej, ale se záchytem nemám taktéž problém, ani jednou se mi nestalo to, co se psalo výše. Jediné, co můžu říct, je to, že ačkoliv je PPQ krásná a na svou specifikaci hodně dobrá zbraň, jsem dřevák, protože mi to pořád lítá dolu doprava (jsem levák). Ale za to PPQ logicky nemůže, to moje ruce.

Mmch...už jste se koukali na nový Walther CREED?
- r626
- paza
Příspěvek#680 » sob 5. lis 2016, 17:59
Já mám oboje N, takže N/N, ale stejně se mi zdá, že se z toho tady dělá obrproblém, přitom každá věc, pokud se používá, tak vykazuje opotřebení, takže i zbraň se při používání bude opotřebovávat a pokud funguje, tak nevím o co jde, špatné by bylo, kdyby to mělo vliv na spolehlivost a přesnost střelby, ale abych šílel z toho, že není dokonalý povrch hlavně, tak to ani náhodou. Nějak mě prostě tento problém nebere...
- zedik
- notobi
- Mat
Příspěvek#685 » pon 7. lis 2016, 23:25
Mě už se PPQ netýká, jinak Navy byla při stejném počtu výstřelů ( + - 300) v horším stavu než PPQ 4" . Za mě obě špatný.
pro PAZA - on to je docela problém když v tom máš cca 36 tis a obě zbraně jsou do 300 výstřelů vysypaný. A opotřebení? Promiň, ale po téhle zkušenosti a doporučení mám HK P30 SD V3 a XDM 4,5 9Luger, nastříleno přes 2000 z každý...hlavně jak zrcadlo, takže za mě PPQ je nevypočítalelnej šrot za dost peněz. Můžeš mít kliku a nebo taky ne.
pro PAZA - on to je docela problém když v tom máš cca 36 tis a obě zbraně jsou do 300 výstřelů vysypaný. A opotřebení? Promiň, ale po téhle zkušenosti a doporučení mám HK P30 SD V3 a XDM 4,5 9Luger, nastříleno přes 2000 z každý...hlavně jak zrcadlo, takže za mě PPQ je nevypočítalelnej šrot za dost peněz. Můžeš mít kliku a nebo taky ne.
- Mat
Příspěvek#689 » úte 8. lis 2016, 21:57
PPQ - problém se šupinkovatěním v hlavni.
Předem chci upozornit, že tímto svým příspěvkem nechci a nemám v úmyslu kohokoliv poškodit. Pokusím se v kostce popsat co a jak probíhalo.
Koupil jsem si 2 krátké zbraně zn. Walther PPQ M2 (Navy SD a PPQ 4") .
Po cca 200 - 300 výstřelech se objevilo ono "šupinkovatění" v hlavni, zřetelně víc u modelu NAVY. Došlo k předání zbraní prodejci (v mém případě Střelecký servis - Černý most - Praha) Tady bych chtěl podotknout, že tento prodejce se zachoval zcela profesionálně a z jeho strany bylo učiněno maximum. Byl to i důvod, proč jsem po vrácení zbraní u něj obratem koupil zbraně nové a dodatečně i třetí.
K věci.
Reklamace byla zamítnuta z důvodů viz : vyjádření.
S výsledkem jsem nesouhlasil, vyjádření je nesmysl. Teniferaci používají i jiné zbrojovky a tento problém u nich není (Glock, HK - aspoň co vím - HK P30 SD V3 ostatně mám) .
Obrátil jsem se tedy dotazem přímo na dovozce (České Budějovice) a napsal mu něco ve smyslu že nesouhlasím s jejich vyjádřením ke vzniklému problému a že mi nečiní žádný problém donést obě zbraně na posudek do Státní zkušebny, kterou mám ostatně přes kopec.
Vzápětí došla odpověď, viz příloha, že obě zbraně vykoupí za plnou cenu, pokud si přeji. Ano, využil jsem té možnosti.
Z mé strany se zachovali jako frajeři, jim čest. Výrobce by za ignorování tohoto problému zasloužil přes držku. PPQ mi sedla, skvěle se mi ovládala, ale jako strojař něco málo o povlakování dílů vím (pracuji ve firmě kterou povlakování živí DLC a jiné - HVM Plasma. Takže vyjádření je opravdu hloupost.
Pokud by někoho zajímala Teniferace, viz odkaz https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace ... le_id=7109
Martin
Předem chci upozornit, že tímto svým příspěvkem nechci a nemám v úmyslu kohokoliv poškodit. Pokusím se v kostce popsat co a jak probíhalo.
Koupil jsem si 2 krátké zbraně zn. Walther PPQ M2 (Navy SD a PPQ 4") .
Po cca 200 - 300 výstřelech se objevilo ono "šupinkovatění" v hlavni, zřetelně víc u modelu NAVY. Došlo k předání zbraní prodejci (v mém případě Střelecký servis - Černý most - Praha) Tady bych chtěl podotknout, že tento prodejce se zachoval zcela profesionálně a z jeho strany bylo učiněno maximum. Byl to i důvod, proč jsem po vrácení zbraní u něj obratem koupil zbraně nové a dodatečně i třetí.
K věci.
Reklamace byla zamítnuta z důvodů viz : vyjádření.
S výsledkem jsem nesouhlasil, vyjádření je nesmysl. Teniferaci používají i jiné zbrojovky a tento problém u nich není (Glock, HK - aspoň co vím - HK P30 SD V3 ostatně mám) .
Obrátil jsem se tedy dotazem přímo na dovozce (České Budějovice) a napsal mu něco ve smyslu že nesouhlasím s jejich vyjádřením ke vzniklému problému a že mi nečiní žádný problém donést obě zbraně na posudek do Státní zkušebny, kterou mám ostatně přes kopec.
Vzápětí došla odpověď, viz příloha, že obě zbraně vykoupí za plnou cenu, pokud si přeji. Ano, využil jsem té možnosti.
Z mé strany se zachovali jako frajeři, jim čest. Výrobce by za ignorování tohoto problému zasloužil přes držku. PPQ mi sedla, skvěle se mi ovládala, ale jako strojař něco málo o povlakování dílů vím (pracuji ve firmě kterou povlakování živí DLC a jiné - HVM Plasma. Takže vyjádření je opravdu hloupost.
Pokud by někoho zajímala Teniferace, viz odkaz https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace ... le_id=7109
Martin
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí