Novela evropske smernice o zbranich

P.V.

Příspěvek#826 » stř 23. lis 2016, 22:12

Souhlas s Pattonem (i když já prožil v totalitě cca 1/4 života) - zase se rozhoduje o nás bez nás v Bruseli... :(

SansLogique

Příspěvek#827 » stř 23. lis 2016, 22:16

Do organizování ozbrojených složek nemá žádnej euroidiot co kecat, je to plně v pravomoci národních států. Když všechny držitele ZP prohlásej za domobranu - součást AČR, tak si může Brusel akorát políbit pr... sám sebe.
Musí ale být politická vůle u našich místodržících kašpárků.
Ale jak tu vzpomíná generál nade mnou, třeba bezdotykový baterie byl přesně ten případ, že v Bruseli se uprdli a u nás se politikáři posrali do kruhu.

Tarrak

Příspěvek#828 » stř 23. lis 2016, 22:51

Patton píše:«Tarrak» A co se divíš systému očůrávání!

Já se tomu nedivím. Co jsem chtěl říci je to, že přístup: "mě se to zas tolik netýká", "stejně s tím nic neudělám" nebo "budu radši držet hubu, vo no zas vo tolik nejde a kdyžtak se to voch*ije jako dycky" je přesně ten důvod, proč je vývoj situace takový jak ho popisuješ.

Což nemyslím teď na nikoho osobně, jen konstatuji svůj pohled na věc.

soumrak

Příspěvek#829 » stř 23. lis 2016, 22:54

Kalič píše:Nemyslel jsem to tak, že je mi pod třicet a NECHCE SE MI. Je to obráceně. Je mi mnohem víc a ačkoliv bych rád, sebekriticky musím přiznat, že už pro armádu potřebnou fyzičku nemám. To je celé. Takže pro lidi jako jsem já nějaké Aktivní zálohy nejsou vyhovující řešení.

Ja jsem to taky nemyslel tak, ze se ti nechce. Myslel jsem to tak, ze existuje kategorie lidi, ktera ma nejaky legitimni duvod (vek, telesny stav apod.) a samozrejme i kategorie lidi, kterym se proste nechce a z meho pohledu je samozrejme spatne nutit do nejake aktivity k zachovani zbrojaku obe tyto skupiny -> proto by mela byt uroven "cviceni" (schvalne ho napisu do uvozovek) tomu odpovidajici a dokazal bych si predstavit klidne dopoledni dve hodinky teorie a odpoledni strileni na strelnici. Pro strelce by mohlo byt zajimave se neco noveho naucit a neplatit drahe kurzy se strelivem. Pro stat by vznikla kategorie, ktera by byla vlastne nejakou formou zaloh.

Jak jsem zminoval, doufam v zachovani soucasneho stavu, ale nejakym dalsim podminkam se zrejme casem nevyhneme a je otazkou nakolik bude obhajitelne clenstvi 300 000 strelcu ve sportovnich (ci mysliveckych) sdruzenich, zatimco otazka zaloh by mela byt smetena ze stolu argumentem bezpecnosti statu, do ktere EU (zatim) nema co kecat.

Taky bych rad rekl, ze v soucasne podobe jsou pro mne osobne Aktivni zalohy neprijatelne a nezajimave, nejedna se tedy o nejakou moji agitaci, nadseni, ci jak to nazvat, ale o hledani kompromisu, ktery by mel sanci na uspech.

Patton

Příspěvek#830 » stř 23. lis 2016, 23:24

«Tarrak» Českej národ od 17. století žil defakto stále pod totalitní vládou (kromě období prezidenta Masaryka a polistopadovohavloidní éry), takže to máme už tak trochu v genech přežít systémem jak v uvozovkách popisuješ. Nevím jestli jsi v totalitní době žil, ale kdybys žil, tak bys věděl o čem to je. A není úplně pravda, že se pro dobrou věc nikdy nic nedělá. Ono stačí třeba když se co nejvíc z nás stane členem LEXU a podepíše se petice. To je asi tak vše, co se může proti odzbrojení teď udělat.

otta

Příspěvek#831 » čtv 24. lis 2016, 07:36

Zdarec
Za mně teda takhle,do žádné organizace kvůli tomu abych mohl vlastnit ZP a zbraň NEPOLEZU.To už tady bylo a je to navrat před Listopad 89.

P.V.

Příspěvek#832 » čtv 24. lis 2016, 07:59

Otta: Vítej v EU. :-)

P.S. Už jen čekám, kdy se do trestního zákoníku vrátí trestný čin příživnictví, když stát má dle EU garantovat absolventům první kvalitní práci.. Pardon za OT.

zedik

Příspěvek#833 » čtv 24. lis 2016, 08:01

SansLogique píše:Do organizování ozbrojených složek nemá žádnej euroidiot co kecat, je to plně v pravomoci národních států. Když všechny držitele ZP prohlásej za domobranu - součást AČR, tak si může Brusel akorát políbit pr... sám sebe.
Musí ale být politická vůle u našich místodržících kašpárků.
Ale jak tu vzpomíná generál nade mnou, třeba bezdotykový baterie byl přesně ten případ, že v Bruseli se uprdli a u nás se politikáři posrali do kruhu.

zapomínáte na jednu věc a to,že současná snaha a směr EU je zrušení národních armád a zřízení evropské armády .
ja jsem jednoznačně pro výstup z EU,setrvání pouze v případě ,že fungování se změní na původní obchodní unii

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#834 » čtv 24. lis 2016, 08:14

zedik píše:zapomínáte na jednu věc a to,že současná snaha a směr EU je zrušení národních armád a zřízení evropské armády .
ja jsem jednoznačně pro výstup z EU,setrvání pouze v případě ,že fungování se změní na původní obchodní unii

Ano, to je skoro idealni reseni...
Svycari na ferovku rekli, ze vyvolaji referendum o vystoupeni z Schengenu, pokud nesmyslna smernice projde.

dave1354

Příspěvek#835 » čtv 24. lis 2016, 08:17

Jo, to už je čirej psychopatismus .. a stejně se proti tomu u nás nikdo nijak zvlášť ostře nepostavil. Slušná vláda by na jakoukoli podobnou zprávu měla reagovat jasným ohrazením ve smyslu buď toto pro nás nebude platit, nebo vystupujem. No, nevim, asi tomu moc nevěřím.

dfgdsster

Příspěvek#836 » čtv 24. lis 2016, 08:19

otta píše:Zdarec
Za mně teda takhle,do žádné organizace kvůli tomu abych mohl vlastnit ZP a zbraň NEPOLEZU.To už tady bylo a je to navrat před Listopad 89.

A tenhle pristup nas znici. Spolky, odbory aj. obcanske organizace nejsou vymyslem totality, ale svobodomyslnych lidi, kteri vedi, ze ve skupine toho dokazi vice. Viz napr. Sokol, skauti, odbory prumyslove revoluce,...

otta

Příspěvek#837 » čtv 24. lis 2016, 08:56

dfgdsster-pokud do nějakého spolku vstoupím dobrovolně tak ano,máš pravdu.Pokud mně ale někdo nutí abych vstoupil někam kam necci kvůli čemukoliv tak je to špatně.Zažils Lidové milice?To byl taky spolek,vstoupil bys k nim kvůli tomu abys moh mít ZP a zbraň?

wigum

Příspěvek#838 » čtv 24. lis 2016, 09:25

cmk píše:
zedik píše:zapomínáte na jednu věc a to,že současná snaha a směr EU je zrušení národních armád a zřízení evropské armády .

Ano, to je skoro idealni reseni...
Svycari na ferovku rekli, ze vyvolaji referendum o vystoupeni z Schengenu, pokud nesmyslna smernice projde.

Jo jenže oni mají trochu jinou mentalitu a většina jich má ve doma ve skříni dlouhou a na písknutí ji vezmou a pomažou na nástup do kasína. Kdyby se v ČR vyvolalo referendum za vystoupení ze Schengenu, aby jsme si mohli ponechat zbraně, tak ti naprostá většina lidí bude hlasovat pro setrvání, protože pro pár joudů co si chtějí hrát na kovboje se přece nebudou omezovat nějakejma kontrolama na hranicích při své letní cestě do Chorvatska.
A další problém je myslivecká komunita, která mě několikrát nemile překvapila, svým postojem podporující omezení zbraní. Protože nás myslivců se to netýká a nějakejm civilům zbraně do rukou nepatří. Beztak se stím jen couraj po lese a pytlačí.
Jedině politická podpora nám může pomoc, protože od obyvatelstva se podpory nedočkáme.

Stewie

Příspěvek#839 » čtv 24. lis 2016, 09:31

Víte co mě včera docela zarazilo? Že třeba ani takoví pracovníci v CZ UB (i ti co zastřelují pušky) nevědí nic o nějakých regulacích ze strany EK. Natož pak myslivci důchodového věku.

beda

Příspěvek#840 » čtv 24. lis 2016, 09:59

wigum
přístup myslivecké komunity je cesta do pekla. pokud se k omezování zbraní staví takto , tak nepochopili, že se jich to netýká teď.
pokud dojde k omezování jakýchkoliv zbraní teď, tak to bude pokračovat a nakonec i ti myslivci skončí maximálně s holí.
a kdo tomu nevěří, ať se koukne do británie

Zpět na