Novela evropske smernice o zbranich

Petzold

Příspěvek#901 » pon 28. lis 2016, 21:31

cmk píše:Mimochodem - na tomto miste zdravim Bruselske uredniky i zastoupeni EU v Ceske republice... Ti všichni nas ctou... Takze soudruzi - uvařte si kavicku, pohodlne se usadte a ctete dale...

Potom myslím, že naprosto pregnantně a nadčasově je názor většiny držitelů legálních zbraní vůči zmíněným EU orgánům vyjádřen v níže uvedeném odkazu. Zhruba od 1:50 s. Pevně věřím, že soudruzi mají k dispozici kvalitní překlad:

https://www.youtube.com/watch?v=djFcjDyaZNY

Adminům se omlouvám za OT, ale jinak jsem prostě nemohl. :oops:

cmd_

Příspěvek#902 » pon 28. lis 2016, 21:46

Petzold: tak tohle by asi nedal ani soudní překladatel, bohužel, v roce 2006, kdy ten sketch vznikl, jsme se tomu možná ještě mohli smát, dneska bych nad tím spíš bulel, resp. .............

Stewie

Příspěvek#903 » pon 28. lis 2016, 21:47

CZelednikov píše:Moc nevím, k čemu Vám budou zbraně na černo, když z nich nebudete moct na střelnici střílet. Já si svoje pušky alespoň dám znehodnotit ať je můžu mít alespoň na zdi.

To co už budeš mít ti zůstane.

Marcurba

Příspěvek#904 » pon 28. lis 2016, 21:53

Stewie tak tím si nejsem vůbec jistý...Vybrané typy zbraní se přesunou z B do A a pak ti zůstanou tak leda po povolení PČR, které nedostaneš...

Pavluso

Příspěvek#905 » pon 28. lis 2016, 21:54

Kdy se bude o té šílenosti vlastně hlasovat?
EU není moje silná stránka...

oldlamehand

Příspěvek#906 » pon 28. lis 2016, 22:04

CZelednikov píše:Moc nevím, k čemu Vám budou zbraně na černo, když z nich nebudete moct na střelnici střílet. Já si svoje pušky alespoň dám znehodnotit ať je můžu mít alespoň na zdi.

Někdo takové zbraně chce mít na zdi, někdo je raděj ve funkčním stavu někde zakope, a vykope je ve chvíli, kdy už nějaké zákony nikoho zajímat nebudou.

tuton

Příspěvek#907 » pon 28. lis 2016, 22:13

Erunamo: No, spolu jsme resili hlavne tu CSV-9

Jinak ale je to docela smutny. Poslal jsem cca 50 mailu (cesti a slovensti poslanci, cely vybor IMCO plus jeden britsky poslanec, ktereho sleduji) a dostalo se mi sest reakci, z toho jedna automaticka. Aspon do haje by me teda poslat mohli...

hackerjack

Příspěvek#908 » pon 28. lis 2016, 22:35

Jsem zvědavý, co udělají Švýcaři, pokud tahle zhovadilost projde. Na nedávném semináři tvrdili, že případné zpřísnění by mohlo znamenat, že doma vyhlásí referendum o setrvání v Schengenu.

No jo, asi to nebude žádná veliká útěcha, ale ve srovnání s jinými zeměmi EU na tom v Česku budeme i po případném zákazu dlouhých poloautomatů a velkých zásobníků pořád ještě docela dobře. Otázka ale je, jak dlouho nám tahle byť omezená svoboda vydrží.
V Německu Zelení dlouhodobě tlačí na vládu, nejen aby se zasadila o zpřísnění EU směrnice, ale aktivně vyžadují další "potřebná" omezení, například
- úplný zákaz poloautomatických zbraní, protože jsou nebezpečné
- zavedení povinné "ochlazovací" prodlevy 1 měsíc mezi nákupem a skutečným fyzickým získáním zbraně
- požadavek na sjednocení (Angleichung) zákona o zbraních mezi zeměmi EU
..
Shodou okolností právě dnes 28.11. měla jejich pracovní skupina sezení v Bundestagu: http://www.bundestag.de/ausschuesse18/a04/anhoerungen/96--sitzung-inhalt/481228

Pokud EU směrnice projde, tak se obavám, že eurohujeři vzápětí zapracují právě na požadavku sjednotit zákony o zbraních v rámci EU s tím, že samozřejmě budou prosazovat sjednocení směrem k tomu nejrestriktivnějšímu zákonu. Pak teprve se máme na co těšit.

Oceňuji současné aktivity některých spoludiskutérů (kontaktování politiků apod.), ale - bez ohledu na to, zda bude chystaná směrnice protlačena, či nikoliv - realisticky vidím jen jedinou možnost, jak proti katastrofickému scénáři budoucí ztráty zbraňové svobody působit - aktivně se podílet na vyvolání referenda o vystoupení země z EU a doufat, že většina spoluobčanů již pochopila, že členství v této nové totalitě nám neprospívá.

Patton

Příspěvek#909 » pon 28. lis 2016, 23:08

Nechci být špatným prorokem, ale vidím rok 2018 a nějak se mi do toho plete rok 1938. Aby ten Brusel nebyl Mnichovem. Euböhmen und eumähren.

cmd_

Příspěvek#910 » pon 28. lis 2016, 23:13

Hackerjack:
Na ty Švýcary jsem taky zvědavý. Další kolo začne po dalších atentátech, podotýkám, že vážně nikomu nepřeji absolutně žádnou formu násilí, ale pokud, jak jsem někde zachytil, bezpečnostní experti údajně odhadují aktuální počet teroristů v Evropě na 60-80, tak asi nejsou růžové brýle na místě, případně až Mrs. Merckel opět vyhraje volby.
A většina občanů vztah ČR a EU řeší maximálně u TV nebo u piva, protože se jich zdánlivě nijak nedotýká, zatímco držitelé legálních zbraní jsou relativně nepočetnou, dobře evidovanou a tedy snadno cílenou, skupinou obyvatel, na které lze rychle ukázat a přijmout proti nim represívní opatření. Hallelujah...proč mi jenom v hlavě rezonuje " Právě jsem se vrátil z Bruse....", vlastně "Z Hradu...", neznáte to odněkud z historie?

Luky22

Příspěvek#911 » úte 29. lis 2016, 05:27

"aktivně se podílet na vyvolání referenda o vystoupení země z EU"

A kdo to referendum vyhlásí? Sobotka? Nebo Babiš, o kterém se uvažuje jako o příštím premiérovi? To v žádném případě! Je to jen a jen na nás voličích. Příští rok jsou parlamentní volby, takže kdo chce referendum o vystoupení z EU, měl by volit spíše národně orientované strany. Komu přijde divné, že by měl volit tzv. "extrémisty"- jak je s oblibou nazývají sdělovací prostředky, anebo ten, komu naše členství v EU nějakým způsobem vyhovuje, pak nemá právo se vztekat, až bude jednou svého mazlíka v souladu s předpisy EU odevzdávat. Bude toho sám strůjcem.

SansLogique

Příspěvek#912 » úte 29. lis 2016, 08:35

extrémista = nechce poslušně vykonávat vůli Brusele, Angely, Washingtonu... doplň dle libosti

P.V.

Příspěvek#913 » úte 29. lis 2016, 08:56

Nálepkování je fajn. Pokud je někdo médii a sluníčky označen za xenofoba, rasistu a žrouta malých dětí, tak je mi jasné, že je to člověk, který má svůj vlastní rozum a názor a nemusí se zkoumat víc.

oldlamehand

Příspěvek#914 » úte 29. lis 2016, 09:30

Jsem ujetej spíš na malé pistolky. Původně jsem AR-15 nebo cokoliv podbného nechtěl. Přeci jen, na denní nošení trochu nepraktické. :-)
No, ale pokud ta směrnice projde, také něco přikoupím.

MM

Příspěvek#915 » úte 29. lis 2016, 09:41

Som na tom podobne - z principu som skrtol pod stromcek planovany revolver a vcera bol po NP. Teraz vyberam ktoru z "ex military" konvertovanych veci. Ked sme sa bavili u nas "na zbraniach", reakcia bola : ... chapu vas a nejste jedinej ...

Zpět na