Podle jakých znaků nejsnadněji ze 2 až 3 metrů rozpoznat ostrou od plynovky/airsovtovky?

Co jinam nepatří...
oldlamehand

Příspěvek#1 » úte 29. lis 2016, 10:52

Je poměrně jasné, že z větší vzdálenosti třeba 10 metrů asi ostrou od napodobeniny nepozná ani někdo, kdo zná zbraně opravdu dobře. Při možnosti vzít zbraň do ruky naopak rozdíly rychle pozná každý střelec. Pokud by se ale člověk dostal do situace, kdy ve vzdálenosti nějakých dvou nebo tří metrů od něj bude někdo při relativně dobrém osvětlení mávát něčím, co vypadá jako pistole, jsou nějaké znaky, podle kterých lze spolehlivě poznat, o co se jedná? Myslím teď hlavně případy, kdy neznáte detailně danou značku/model.

HV

Příspěvek#2 » úte 29. lis 2016, 11:14

Když budeš koukat do ústí hlavně nemyslím, že tvojí největší starostí bude odlišit plynovku od ostré. Viděl jsem teď jedno video kdy maník s plynovkou vystřelil při loupeži jednu "výstražnou" pro zlepšení svých šancí. Obsluha si zřejmě všimla, že to nic neudělalo - jen ránu a loupežníka eliminovala i přes rány teleskopem do ruky.

wigum

Příspěvek#3 » úte 29. lis 2016, 11:22

Myslím, že dost špatně. Vyrábí se dost věrně, takźe, když nemáš čas kouknout do laufu tak nevíš. A za zhorsenych světelných podmínek ani nemluvě.

pelanj

Příspěvek#4 » úte 29. lis 2016, 12:00

Tak třeba airsoftovou plynovku G26 od WE poznáš v podstatě až v detailním pohledu.

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » úte 29. lis 2016, 16:17

Myslím, že z takovéhle vzdálenosti to dokáže poznat jen Vinnie Jones :-D
https://www.youtube.com/watch?v=EDkKduNT684

Piggy

Příspěvek#6 » úte 29. lis 2016, 17:36

wigum píše:když nemáš čas kouknout do laufu tak nevíš.
Nespoléhal bych ani na menší průměr vývrtu u airsoftky. Co když to bude malorážkový klon?

kolombo

Příspěvek#7 » úte 29. lis 2016, 19:48

DSCN5815_hlavne.JPG
Tak porovnávejte :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Awertzue

Příspěvek#8 » úte 29. lis 2016, 20:32

no pokud je to vážná situace tak se směle domnívám, že to poznáš v tom že máš stále možnost poznávat. Jak řekl HV, posledni co budeš řešit jestli to je hračka nebo ne.

oldlamehand

Příspěvek#9 » úte 29. lis 2016, 20:47

Poznat, čím na mě míří, je důležité. Pokud nebudu mít vytaženou zbraň a poznám, že na mě míří hračkou, tak vytáhnu ostrou, v rámci NO ho sejmu a budu tvrdit, že jsem věřil, že to je ostrá.
Pokud poznám, že na mě míří ostrou, tak mu prostě tu peněženku a mobil dám, pokud mu jde o tohle.
Dělám si sranda, něco takového samozřejmě nepřipadá v úvahu, že. ;-)

kolombo

Příspěvek#10 » úte 29. lis 2016, 20:53

Tam jde i o to, jestli tu peněženku nechce předem, aby ji pak neměl zbytečně od krve ....

To je tedy debata :-) Vyfotil jsem Vám to proto, aby jste viděli, že nejspíše poznáte prd a ne pravost zbraně.

zedik

Příspěvek#11 » úte 29. lis 2016, 21:47

no nevím jak chceš rozeznávat plynovku od ostré když se dělají věrné kopie ostrých 9mm ..ale možná je někdo takovej frajer že když na něj nekdo vytáhne bude se na 3m snažit se zaostřit na vývrt :D

JardaB

Příspěvek#12 » úte 29. lis 2016, 21:49

Pozna se prd, kdyz vedle sebe polozim kulickovku CO2 P07 a ostrou P09, vypadaji na chlup stejne na prvni pohled ze vsech stran (az na napisy, ale kdo nezna detaily konkretniho modelu...)

Tarrak

Příspěvek#13 » stř 30. lis 2016, 00:40

Já osobně bych vždycky předpokládal horší (tzn. ostrou) variantu.

Třeba CZ75D compact - ASG (manuál) vs CZUB:

Airsoftka má pojistku, ač je na zbrani napsáno D. Hlaveň ve výhozním okně softky je černá plastová, u ostré je kov (lesk závisí na pečlivosti čištění). A pochopitelně jak vyfotil výše kolombo, je tam rozdíl při přímém pohledu do hlavně.

Já bych si to ale nelajznul ...

Grasel

Příspěvek#14 » stř 30. lis 2016, 05:48

Pokud se ti tohle stane, tak nejjednodušší řešení je, odevzdat co po tobě bude chtít, bez ohledu co máš na opasku, protože pokud stojí 3m od tebe, tak na ten pásek nestačíš ani sáhnout a máš ji... A na 3m bych nechtěl koupit ani tou plynovkou.

kk

Příspěvek#15 » stř 30. lis 2016, 06:53

Grasel: normalne, strelu chytnes do zubu a vyplivnes, na 3m naprosto v pohode ... :D

Zpět na