Jak policie (statni/mestska) nosi zbrane

kolombo

Příspěvek#16 » pát 30. pro 2016, 17:48

V zastrčené díře pod lesem teroristu asi nepotkáš :-)

Chip

Příspěvek#17 » pát 30. pro 2016, 18:25

Fyzické prověrky jsou od roku 2009 v gesci ředitele krajů, takže na jejich rozhodnutí záleží zda prověrky budou nebo ne. Třeba v Praze se už od té doby u běžných útvarů nedělají. Osobně myslím,že je to tím, že jsou v Praze takové podstavy a tak velký nápad trestné činnosti, že ředitele nechtěli ještě víc dráždit své podřízené. Jestli je to dobře nebo špatně nesoudím. Jako instruktor bych si přál aby nám nastupovali kulturisti intelektuálové, s IQ přes 130, nositele mistrovských technických stupňů v plnokontaktnim bojových sportech a praktické strelbě. Jenže ono je to k nám nějak netáhne... :-(

SansLogique

Příspěvek#18 » pát 30. pro 2016, 18:31

se spíš divím, že to ještě někdo vůbec chce dělat. Věčně se zabývat tím nejhorším póvlem a odpadem a nejvíc ze všeho dávat bacha na to, abyste nějakýmu ksindlovi, kterej nezaslouží nic jinýho než brokovnicí do držky, nepošlapali jeho lidský práva a křivě se na něj nepodívali.

marinakus

Příspěvek#19 » pát 30. pro 2016, 19:42

Smutné je spíš to, že se snižují nástupní požadavky pro policii jako takovou a dokonce i pro speciální útvary jako např. zásahové jednotky. Snad poslední, kdo si drží úroveň je URNa a zaplaťpánbůh za to.

iloveguns

Příspěvek#20 » pát 30. pro 2016, 19:50

Tak, jak se postupně omezují svobody a jak přibývá buzerace občanů, tak se postupně snižují i požadavky na službu u policie. Když to tak půjde dále, dostaneme se do situace jak před rokem 1989, kdy se říkalo: Víte, proč příslušníci VB chodí ve dvojicích? Ta dvojice je sestavena tak, že jeden umí číst a druhý psát. Když jdou tři, tak ten třetí je tam proto, aby na ty dva "inteligenty" dohlížel. A když jdou se psem, je to proto, že alespoň jeden ve skupině musí mít nějaký výcvik... :-) Přeji hezkého Silvestra...

marinakus

Příspěvek#21 » pát 30. pro 2016, 20:06

iloveguns : Promiň ale ted jsi totálně mimo mísu. V té době byly skutečně požadavky na policii celkem jednoznačné. Např. museli mít za sebou vojenskou prezenční službu alespoň ve zkrácené době. Teď je to skoro totálně jinde.
Naposledy upravil(a) marinakus dne pát 30. pro 2016, 20:08, celkem upraveno 1 x.

JardaB

Příspěvek#22 » pát 30. pro 2016, 20:08

No ZVS tak to byla fakt slusna kvalifikace ;-)

marinakus

Příspěvek#23 » pát 30. pro 2016, 20:09

JardaB : Máš zkušenost? Asi ne.

JardaB

Příspěvek#24 » pát 30. pro 2016, 20:12

Vyhnul jsem se tomu civilkou po mnoha letech odkladu ale z vypraveni znam ;-) Na VS jsem absolvoval skoro cely kurz, nez prisla sametovka a to mi celkem stacilo.

P.V.

Příspěvek#25 » pát 30. pro 2016, 20:37

Jo, pokud se pamatuju, tak někdy v roce 2006 vypadlo z požadavků k PČR plavání...

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#26 » pát 30. pro 2016, 20:40

"Znám z vyprávění" typický internetový odborník. Když jsi tam nebyl, tak to prosím nehodnoť. :roll: Já jsem taky absík a naučili nás docela dost, proti současným generacím.
O letiště se nebojte, o spoustě věcí nevíte. ;)

kolombo

Příspěvek#27 » pát 30. pro 2016, 20:58

No, já byl na vojně dva roky a za rozumnou průpravu na cokoliv bych to asi nepovažoval :-(

Jediné PLUS bylo to, že i mamánci museli z mamahotelu do poměrně zmateného prostředí, kde se muselo něco organizovaně řešit.

JardaB

Příspěvek#28 » pát 30. pro 2016, 21:02

Ja se taky o letiste momentalne nebojim, minimalne pul roku nikam neletim :-P

mikymoto

Příspěvek#29 » pát 30. pro 2016, 21:29

Pokud někomu ZVS něco dala, tak mu srdečně gratuluju. Já měl odklad díky studiu na VŠ a než jsem dostudoval, tak to stihli zrušit. Nicméně jsem od bráchy a kamarádů, kteří měli to "štěstí" službou projít, mnoho pozitivního neslyšel. Na co vzpomínali hlavně byla hlavně šikana ušáků (dost brutální a hazardující se životy). O výcviku a střelbách toho moc nenamluvili - brácha navíc díky "péči" armády strávil 1/2 roku v nemocnici. Sice měl v papírech, že má problémy se srdcem, ale proč by to nějakej lampas bral vážně, když tomu rozumí lépe, že? Jiní zažili fyzickou aktivitu jen v přijímači a do konce vojny jen seděli na prdeli a chlastali. Takže brát vojnu jako prubířský kámen jedince je dle mého názoru dosti odvážné.

Serz

Příspěvek#30 » pát 30. pro 2016, 21:34

jste tak trochu OT. jako politruk tomu rozumim ;-)

Zpět na