Jak policie (statni/mestska) nosi zbrane
- Pavluso
Příspěvek#46 » pon 2. led 2017, 21:36
Problém je jednoduchý.....
Jemi 25 let.
Mám VŠ (právo,kriminalistika či tka něco)
Celkem mi to palí.....
Takže proč bych měl jit PČR do uniformy aby:
Měl plat 17000kč
Doufát, že na mě vyjde nějáký praporčický místo (protože mazánci nebudou mít zájem)
Vydržet roční pakárnu škoním středisku kde si pomalu ani nedám cigáro.
Sloužim svátky a přesčasy v podstatě zadarmo?
Musel bych bejt blbej......
Mám odslouženo přes 35 let a ted jsem to zabalil a sem v kanceláři. To co jsme napsal vejš je fakt a mladí klucí co jim to palí tak to věděj a tohle řeknou. A maj prostě pravdu. JInak k PCR choděj chytrý lidi , ale né do uniformy ale jako Občanští zaměstnanci jsou třeba na 10. platové a za pár let s příplatka všema možnejma maj 25 čistýho a klídek....... a prachy rostou a rostou....
Jemi 25 let.
Mám VŠ (právo,kriminalistika či tka něco)
Celkem mi to palí.....
Takže proč bych měl jit PČR do uniformy aby:
Měl plat 17000kč
Doufát, že na mě vyjde nějáký praporčický místo (protože mazánci nebudou mít zájem)
Vydržet roční pakárnu škoním středisku kde si pomalu ani nedám cigáro.
Sloužim svátky a přesčasy v podstatě zadarmo?
Musel bych bejt blbej......
Mám odslouženo přes 35 let a ted jsem to zabalil a sem v kanceláři. To co jsme napsal vejš je fakt a mladí klucí co jim to palí tak to věděj a tohle řeknou. A maj prostě pravdu. JInak k PCR choděj chytrý lidi , ale né do uniformy ale jako Občanští zaměstnanci jsou třeba na 10. platové a za pár let s příplatka všema možnejma maj 25 čistýho a klídek....... a prachy rostou a rostou....
- kiv61
Příspěvek#48 » pon 2. led 2017, 23:03
Cena jakékoli práce je fcí klasické poptávky/nabídky ...
Tvrdit, že hasič , policajt či felčar je špatně či dobře placený bych si nikdy nedovolil neb naprosto netuším, podle čeho tu míru toho "spravedlivého" ohodnocení stanovit ..
Ostatně je asi trochu jiná míra rizika býti zaměstnán státem a mít téměř jistotu doživotní penze/výsluhy (pokud neudělám nějaký fatální průser) - viz policajti + plného zdravotního zabezpečení a pracovních úrazů oproti práci pro nějaké s.r.o. co sice v současnosti platí dvojnásobek ale taky může zítra skončit ..
Každého jednotlivého soudruha svobodná volba a rozhodnutí, ne?
Tvrdit, že hasič , policajt či felčar je špatně či dobře placený bych si nikdy nedovolil neb naprosto netuším, podle čeho tu míru toho "spravedlivého" ohodnocení stanovit ..
Ostatně je asi trochu jiná míra rizika býti zaměstnán státem a mít téměř jistotu doživotní penze/výsluhy (pokud neudělám nějaký fatální průser) - viz policajti + plného zdravotního zabezpečení a pracovních úrazů oproti práci pro nějaké s.r.o. co sice v současnosti platí dvojnásobek ale taky může zítra skončit ..
Každého jednotlivého soudruha svobodná volba a rozhodnutí, ne?
- Pablo.gs
Příspěvek#51 » úte 3. led 2017, 08:55
Pavluso, Serž: Ono to zase tak zlé nebude, v privátní sféře, (která tu státní živí), se jedná o naprosté scifi.
Nastupující policista bez praxe nebo do 3 let praxe, se středním vzděláním s maturitou pobírá hrubý služební příjem od 18 560 Kč, přičemž průměrný plat příslušníků Policie České republiky v roce 2015 byl 34 031 Kč.
Výsluhový příspěvek činí 20% měsíčního hrubého služebního příjmu, jestliže policista vykonával službu alespoň po dobu 15 let. Za 16. až 20. rok služby se příspěvek zvyšuje o 3% za každý ukončený rok. Za 21. až 25. rok služby se příspěvek zvyšuje o 2% za každý ukončený rok a za 26. rok služby a každý další ukončený rok služby se příspěvek zvyšuje o 1%. Výměra výsluhového příspěvku může činit nejvýše 50% měsíčního hrubého služebního příjmu. Policista má nárok na 6 týdnů dovolené v kalendářním roce.
Nastupující policista bez praxe nebo do 3 let praxe, se středním vzděláním s maturitou pobírá hrubý služební příjem od 18 560 Kč, přičemž průměrný plat příslušníků Policie České republiky v roce 2015 byl 34 031 Kč.
Výsluhový příspěvek činí 20% měsíčního hrubého služebního příjmu, jestliže policista vykonával službu alespoň po dobu 15 let. Za 16. až 20. rok služby se příspěvek zvyšuje o 3% za každý ukončený rok. Za 21. až 25. rok služby se příspěvek zvyšuje o 2% za každý ukončený rok a za 26. rok služby a každý další ukončený rok služby se příspěvek zvyšuje o 1%. Výměra výsluhového příspěvku může činit nejvýše 50% měsíčního hrubého služebního příjmu. Policista má nárok na 6 týdnů dovolené v kalendářním roce.
- pelanj
Příspěvek#52 » úte 3. led 2017, 12:08
Jak na to koukám, tak informace (z doslechu), že jeden člověk, co byl u policie cca 20 let dostává okolo 8 tisíc měsíčně rentu, je pravděpodobně správná.
Abych se vrátil k tématu - někde jsem četl, že pouzdra s pojistkou má PČR i z toho důvodu, aby jim je jen tak někdo nevytáhnul - to je ale blbost, ne? Podle mě to má maximálně smysl ten, aby kvér nevypadl při běhu při pronásledování zločince - ale to by ho měli mít v ruce, ne?
Abych se vrátil k tématu - někde jsem četl, že pouzdra s pojistkou má PČR i z toho důvodu, aby jim je jen tak někdo nevytáhnul - to je ale blbost, ne? Podle mě to má maximálně smysl ten, aby kvér nevypadl při běhu při pronásledování zločince - ale to by ho měli mít v ruce, ne?
- P.V.
Příspěvek#53 » úte 3. led 2017, 12:48
Pelanj: Asi před půl rokem se jeden ožrala sápal po bouchačce MPíkovi... Vzhledem k tomu,že s ním už něco řešili, tak zepředu a neúspěšně, ale že by to bylo úplně vyloučený...
Jinak já v r.2009 chtěl zkusit PČR s tím, že bych mohl během celkem krátké doby na SKPV (plat na SKPV cca 24tis. hrubého, což jsem bral i v původní práci), ale pak byly zakázány "boční vstupy", tak bych musel do uniformy na ulici za asi 15-16 hrubého a hlásit se do výběrových řízení. Tak to jsem s poděkováním odmítl...
Tohle zaměstnání sice poskytuje jistotu příjmu a možnost výsluh, ale klade i nároky a vzdělávání, které bohužel moc není, takže mám občas pocit, že tuhle práci dělají srdcaři a ti, kteří by se jinde nechytli...
Jinak já v r.2009 chtěl zkusit PČR s tím, že bych mohl během celkem krátké doby na SKPV (plat na SKPV cca 24tis. hrubého, což jsem bral i v původní práci), ale pak byly zakázány "boční vstupy", tak bych musel do uniformy na ulici za asi 15-16 hrubého a hlásit se do výběrových řízení. Tak to jsem s poděkováním odmítl...
Tohle zaměstnání sice poskytuje jistotu příjmu a možnost výsluh, ale klade i nároky a vzdělávání, které bohužel moc není, takže mám občas pocit, že tuhle práci dělají srdcaři a ti, kteří by se jinde nechytli...
- Walt
- pelanj
- wigum
Příspěvek#56 » úte 3. led 2017, 16:22
Kalič píše:Myslíš, že ty dvě trdla z Kolína ukazují veřejnosti tu správnou připravenost tím, že pózují bez zásobníků ve služebních MP5? To, že má někdo na sobě uniformu neznamená, že je díky ní neomylný.
Ne myslím, tím tu původní fotku z letiště Ruzyně která je tu kritizovaná. Němci jsou kapitola samo o sobě. V Kolíně dostali pojeb protože nechtěli aby se opakoval hon na ženský jako vloni, že moc buzerovali chudáky emigranty.
Jinak bych opravdu dal bacha koho člověk soudí. Měli jsme instruktora na boj zblízka. A to byl střízlík 55kg 165cm. Takovej co je okamžitě těrčem protože je (snadnej) cíl. Tenhle maník opravdu uměl a nejednou to dokázal těm co ho podcenili.
Jinak jak tu někdo psal, že po 20 letech výsluha 8000kč tak to je blbost.
- Pablo.gs
Příspěvek#57 » úte 3. led 2017, 17:00
wigum píše:Kalič píše:Jinak jak tu někdo psal, že po 20 letech výsluha 8000kč tak to je blbost.
Taky se mi to zdálo málo, ale možný je všecko. I když to by znamenalo, že dotyčný měl po 20 letech služby (=výsluha 35%) plat jen necelých 23tis. brutto. Což je po 20 letech, pouze o 24% víc než úplný nováček a 33% pod průměrem PČR. To bych se pak nedivil, že se moc lidi nehrnou.
Sorry za OT.
- mikymoto
Příspěvek#58 » úte 3. led 2017, 17:02
K té fotce s pánem a samopalem na pupíku je k údivu spíš to, že mu nevadí šmrdlat (mířit) hlavní po ostatních. Když už jsem viděl někde někoho (policajta nebo vojáka) se sapíkem nebo puškou v rukách, tak jim vždy mířila hlaveň před špičky vlastních bot, maximálně metr od nich.
Ten taťka má hlaveň skoro vodorovně a moc ho to netrápí - mě by nebylo moc příjemné, kdyby mi tím i jen přejel přes pupek.
Ten taťka má hlaveň skoro vodorovně a moc ho to netrápí - mě by nebylo moc příjemné, kdyby mi tím i jen přejel přes pupek.
- Pavluso
Příspěvek#59 » úte 3. led 2017, 17:13
Pablo.gs píše:wigum píše:Kalič píše:Jinak jak tu někdo psal, že po 20 letech výsluha 8000kč tak to je blbost.
Taky se mi to zdálo málo, ale možný je všecko. I když to by znamenalo, že dotyčný měl po 20 letech služby (=výsluha 35%) plat jen necelých 23tis. brutto. Což je po 20 letech, pouze o 24% víc než úplný nováček a 33% pod průměrem PČR. To bych se pak nedivil, že se moc lidi nehrnou.
Sorry za OT.
KLuci co odcházeli v 90s mělaj dneska po necelejch 20ti letech dneska tak necelou deístku, takže jako možný to je.....
Jinak nezapomeň taky nato že se sloužej přesčasy tkaže ono je 6 týdnů a 6 týdnů jinak těch cca 17.000 bylo v čistém, ale to spíš přikrášluju, takže v čistém to bude se vším všudy suma- sumárum tak 15.000
Do průměru se počítá i prezídko a jiné speciality, takže on ten průměr bude někde jinde......
- Chip
Příspěvek#60 » úte 3. led 2017, 18:19
[quote="kiv61"]Cena jakékoli práce je fcí klasické poptávky/nabídky ...
Jasně že se najdou lidí kteří tu práci půjdou dělat, jenže je otázka kdo. Pokud chceme mít policii kvalitní, tak prostě policiste nemůžou mít stejný plat, jako doplňovačí zboží v Tesku. Při přijetí musí policista projít fyzickými, zdravotními a psychotesty, musí projít roční školou, měl by mít znalosti práva, taktiky, fyzickou kondici, být dobrý střelec, bojovník a ještě by neměl být zkorumpovatelný. Navíc si podle zákona ani nesmí přivydělat vedlejším pracovním poměrem. A to všechno v průměru za 15 - 17 000... Proč by tam pro všechny svaté někdo takový chodil? Pak ať se nikdo nediví, že po letišti šmajdá kulička a starší teta. Koho by jste tam za ty peníze čekali? Schwarzeneggera a Stalloneho?
Jasně že se najdou lidí kteří tu práci půjdou dělat, jenže je otázka kdo. Pokud chceme mít policii kvalitní, tak prostě policiste nemůžou mít stejný plat, jako doplňovačí zboží v Tesku. Při přijetí musí policista projít fyzickými, zdravotními a psychotesty, musí projít roční školou, měl by mít znalosti práva, taktiky, fyzickou kondici, být dobrý střelec, bojovník a ještě by neměl být zkorumpovatelný. Navíc si podle zákona ani nesmí přivydělat vedlejším pracovním poměrem. A to všechno v průměru za 15 - 17 000... Proč by tam pro všechny svaté někdo takový chodil? Pak ať se nikdo nediví, že po letišti šmajdá kulička a starší teta. Koho by jste tam za ty peníze čekali? Schwarzeneggera a Stalloneho?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí