Nákupní povolení

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#1666 » čtv 19. led 2017, 14:48

Prcek píše:Pokud se cokoliv pošle doporučeně poštou, je doklad jen o tom, že "něco" bylo posláno, ale už není žádný doklad o obsahu obálky, zprávy, takže jde to, ale zodpovědnost je na odesilateli.

Hahaha, to by me zajimalo, kdybys jim otazku polozil obracene... Kdyz si te policie/soud predvolaji doporucenym dopisem a prijde jim dorucenka a ty to vesele zignorujes s tim, ze ti prisel prazdnypapir v obalce, jestli je to koser s tim, ze za obsah zodpovida odesilatel ;-)
Klasickej policejni pristup... Vsechno vysvetlit tak, aby Policie nikdy za nic nemohla :-(

mikky

Příspěvek#1667 » čtv 19. led 2017, 15:27

Prcek píše:Vytvoření DS na poště ;)

Zažádat o vytvoření DS můžeš, aniž bys zvedl zadek ze židle. Poštou ti pak akorát do vlastních rukou přijde prvotní heslo. Pak máš buď možnost jít na poštu, nebo doufat, že pošťačka nebude typická líná poštovní veš, která nechápe, k čemu jsou zvonky na dveřích, a dopis ti předá doma.

Prcek

Příspěvek#1668 » čtv 19. led 2017, 16:06

2cmk: Soudím samozřejmě, že tenhle pohled platí jen pro nás, ne pro druhou stranu (policie, úřady...) :mrgreen:

2mikky: mám poštu ob 1 patro v práci, takže minuta tam, dostal jsem i heslo a nic víc nebylo třeba. Ale to si každý lehce najde, netřeba asi dál řešit tady a nadávat na utahaný pošťačky ;)

zUT

Příspěvek#1669 » čtv 19. led 2017, 23:15

Malé upozornění k DS u soukromé osoby:

Fyzické osoby
Fyzickým osobám je datová schránka zřízena ze zákona jen pokud se jedná o podnikající osobu advokáta, daňového poradce nebo insolvenčního správce. V návaznosti na ustanovení daňového řádu se tedy povinnost elektronického podávání vztahuje na tyto fyzické osoby. Ostatní fyzické osoby jak podnikatelé, tak i fyzické osoby nepodnikatelé si mohou datovou schránku zřídit dobrovolně. Fyzická osoba může mít dvě datové schránky – jednu jako fyzická osoba podnikatel a druhou jako fyzická osoba občan. Pokud si fyzická osoba datovou schránku zřídila (zpřístupnila) nebo pokud má zákonem stanovenou povinnost mít účetní závěrku ověřenou auditorem, vztahuje se na ni povinnost elektronického podávání.

Takže pokud budete podávat daňové přiznání (jako soukromá osoba), musíte jej podat přes DS.
A další buzerace budou následovat později ...

mikky

Příspěvek#1670 » čtv 19. led 2017, 23:50

No zrovna podání DP přes DS je v pohodě. Výrazně jednodušší, než papírově přes finančák. Pokud si někdo DP podává sám, tak nejspíš ví, jak ho vyplnit a na stránkách MF je na to celkem jednoduchá webová aplikace, ze který se to dá podat rovnou. Druhá varianta je vyplnit ten papír ručně, vyfotit (nascanovat) a poslat DS. Účinnost je stejná, jako u plně elektronického podání.

Takže pokud si někdo DS pořídí (mj.) proto, aby měl snažší komunikaci s policií kvůli NP, šedivákům, atd., tak zrovna tohle ho imho trápit nemusí.

zUT

Příspěvek#1671 » pon 23. led 2017, 00:29

Já jsem na to upozorňoval spíš z toho důvodu, že pokud má DS a nepodá daňové přiznání přes ní, ale normálně, pravděpodobně dostane pokutu.

Derviš

Příspěvek#1672 » pon 23. led 2017, 09:50

Tak registrace zbrane v Sumperku probiha na pockani - je trochu binec v nazvoslovi, jak uz tu bylo zmineno nekde kolem strany 34, takze jsem "puska opakovaci" musel zmenit na "opakovaci kulovnice", ale jinak v pohode.
Na muj dotaz, jaky je v tom rozdil a jak by se registroval takovy Mosin, krcili rameny, ze "by se to muselo dohledat".
Trochu me desi, ze mam vydano nakupni povoleni na "pusku samonabijeci", kterazto mnozina teda ale dle vyse zmineneho samonabijeci kulovnice neobsahuje... :(

SlashKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1673 » sob 28. led 2017, 16:54

Ahoj
Prosím, měl bych otázku. Když budu žádat o NP, které kolonky zakřížkovat, aby to bylo nejuniverzálnější. Můžu všechny? Budu držitelem ZP skupin A B D E.

Antony30011

Příspěvek#1674 » sob 28. led 2017, 17:16

Někde výš se to tu řešilo. Já kroužkuju sport - ochrana.

mihlit

Příspěvek#1675 » sob 28. led 2017, 18:38

Konečně jsem se dokopal k tomu pořídit datovou schránku, aktuálně jediná motivace vyřizování NP. Delší dobu jsem o tom mluvil/uvažoval, ale vždy jsem potřeboval něco rychle, tak se mi nechtělo to prošťouchávat. Pokud totiž vím, tak v HK to přes DS ještě nikdo neřešil. Teď budu další NP potřebovat až v březnu, takže nejvyšší čas pustit se do toho :) Nechce se mi opět dvakrát cestovat Brno Hradec, pokaždé platit pětikilo za cestu a půl dne dovolené.

Datovou schránku jsem si pořídil, nainstaloval aplikaci datovka a trochu se v tom snažil zorientovat. Jak jsem pochopil, tak jako příjemce zprávy musím dát krajské ředitelství. Vypním předmět "žádost o nákupní povolení na zbraň kategorie B", dál v nepovinných údajích vyplním K rukou = "Odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál HK" Žádost o NP vytisknu, vyplním a přiložím sken jako přílohu. Jelikož tam nevidím nikde nic o psaní textu jak v emailu, tak průvodní dopis napíšu ve wordu, exportuju do pdf a taky dám jako přílohu.

"""
Dobrý den,

zasílám Vám žádost o vydání nákupního povolení pro zbraň kategorie B. Prosím o sdělení čísla účtu a variabilního symbolu pro uhrazení správního poplatku. Dle http://www.policie.cz/clanek/bankovni-s ... bliky.aspx by se mělo patrně jednat o účet 3711-23235881/0710, nicméně na uvedené stránce je napsáno, že je vždy třeba vyždádat si přesné informace pro provedení platby předem. Rozhodnutí o NP prosím zpět do datové schránky. V případě kladného rozhodnutí se vzdávám práva na odvolání.

s pozravem
"""

(Tu informaci o platbě tam píšu jako nápovědu, kdyby nevěděli, že účet mají a že to jde. Pokud to ví, tak zmínit to nijak neuškodí.)

Popsal jsem ten postup dobře, nebo jsem na něco zapomněl nebo bych měl udělat jinak? Jde to vzdání se odvolání poslat takto předem?

Jako alternativa, pro obě strany snadnější by asi bylo poslání doporučeně včetně kolků, ať nemusí přes několik oddělení dohledávat platbu. Nevím ale, jak je to vhodné hlavně na první pokus. Když by mi dali vědět, že je NP hotové, ať si pro něj přijdu, tak jak je přimět to poslat do datové schránky, pokud jsem ji od počátku nepoužil. To by bylo asi složité. Navíc si nejsem jistý, jestli se nepletu, ale četl jsem něco o tom, že když mám datovou schránku, tak při komunikaci musím tu datovou schránku použít místo papíru a to jak oni, tak já (někdo prý poslal daňové přiznání papírem a dostal pak pokutu).

Piggy

Příspěvek#1676 » sob 28. led 2017, 19:30

Orgány veřejné moci mají povinnost komunikovat přes datovou schránku (ano, sami si musí zjistit, že ji máš), pokud tak neučiní, nenastává fikce doručení při nevyzvednutí papírové zásilky.
Občan má takovou povinnost jenom v zákonem určených případech (to je to daňové přiznání).

audis

Příspěvek#1677 » ned 29. led 2017, 10:55

Jde nějak prodloužit platnost NP? Pokud vím, tak ne a prostě vyprší a zahodit. Ale raději se ptám.

kurvajz

Příspěvek#1678 » ned 29. led 2017, 11:14

Nejde

Bohuliby

Příspěvek#1679 » stř 1. úno 2017, 22:01

Opravdu to nejde, kdyby ale šlo přilepit další kolky a prodloužit, tak bychom zase nemuseli chodit 2X jako v Praze.

mar00

Příspěvek#1680 » čtv 9. úno 2017, 08:49

SlashKO píše:Ahoj
Prosím, měl bych otázku. Když budu žádat o NP, které kolonky zakřížkovat, aby to bylo nejuniverzálnější. Můžu všechny? Budu držitelem ZP skupin A B D E.

Já mám A, B, E. Původně jsem se nechal odbýt s tím, že když zaškrtnu všechny 3, tak kvůli A mi nemohou povolit nošení a volil jsem jen B a E. Po nějaké době jsem zkusil zase žádat o nákupko se všemi skupinami a s nošením a zase stejná písnička (i na druhém inspektorátu po přestěhování), tentokrát jsem ale trval na podání žádosti a písemném zdůvodnění odmítnutí. Byli sice naštvaní, ale po 15 minutách interní diskuze s vedoucím mi řekli, že to jde, ale je to pro ně více práce, protože místo jednoho lejstra musí vystavit dvě, jedno samostatné na nákup a druhé na nošení.
Jak je to s D nevím.

Zpět na