Walther PPQ
Glock a spol.
- dexter_kazmin
- dexter_kazmin
Příspěvek#766 » stř 25. led 2017, 09:51
O vikendu jsem byl ve Streleckem servise kupovat Kosu a nabizeli mi TruGLO miridla na Walthera za 4.900 Kc, stejna firma co je dela pro Glocky (viz obrazek dole). Maji v sobe teda jeste i svetlovodna miridla, krome tritiovek, ale to mi prijde uz fakt hodne. Mate s nimi (miridly, ne SS) nekdo zkusenosti?
Miridla Walther.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- MKabar
- dexter_kazmin
- dexter_kazmin
Příspěvek#768 » stř 25. led 2017, 11:44
MKabar píše:Bohuzel cena v USA normalni je 175 USD, obcas se to da sehnat v akci za 140. Takze ta cena neni zas o tolik premrstena vzhledem k silenemu kurzu dolaru. Jinac jsou pekne tluste a body v hledi rozptylujou. Je spousta lepsich miridel, nez tohle a levnejsich.
Diky za info, a nemas priklad nejakych jinych? Ja moc tech tritiovych nenasel. Nemate nekdo zkusenosti s temi Meprolightama? Prece jen rozdil 1500 Kc je fakt dost.
- MKabar
Příspěvek#769 » stř 25. led 2017, 12:50
A k cemu tritium? Pres den to nesviti vubec (TFX jo bo tam jsou i opticke vlakna, ale jsou priserne hrube a body v hledi na rychlou strelbu nejsou prilis vhodne) a v noci to sviti trochu. Zkousel jsi nekdy strilet potme? Od zablesku od hlavne stejne nic pak nevidis, zadne slavne tritia, A stejne potrebujes baterku, abys videl na co strilis a kdyz umis dobre pracovat s baterkou, tak si prisvitis i miridla prijednom. Nemluve o tom, ze tritia nevydrzi ani omylem udavanou zivotnost, za polovinu udavane doby uz to spis nesviti nez sviti.
A nedela se zadna tritiova muska pokud vim pod sirku 0.125. Ja mam nejradsi 10-8 Performance miridla - cervene vlakno v musce je chranene prostrednim mustkem a hledi ma rychly U vyrez a schod na natahovani o opasek. Jinac na PPQ dela set miridel Dawson Precision. Ale zadny vyrobce ti to primo z USA neposle, to musis pres nakeho znameho si to nechat preposlat.
A nedela se zadna tritiova muska pokud vim pod sirku 0.125. Ja mam nejradsi 10-8 Performance miridla - cervene vlakno v musce je chranene prostrednim mustkem a hledi ma rychly U vyrez a schod na natahovani o opasek. Jinac na PPQ dela set miridel Dawson Precision. Ale zadny vyrobce ti to primo z USA neposle, to musis pres nakeho znameho si to nechat preposlat.
- MKabar
Příspěvek#771 » stř 25. led 2017, 14:53
https://dawsonprecision.com/sights/walther-sights/
Ha, tak 10-8 dela i na Walthera, tim padem best volba:
http://www.10-8performance.com/walther-ppq-front-sight/
http://www.10-8performance.com/walther-ppq-rear-sight/
Hromadnou objednavku na 10-8 mam zrovna uz uzavrenou (a furt cekam na muchy), ale priste muzu pribrat.
Vypada to takhle (Dawsony vs 10-8):
viewtopic.php?f=18&t=766&start=375#p86617
Ha, tak 10-8 dela i na Walthera, tim padem best volba:
http://www.10-8performance.com/walther-ppq-front-sight/
http://www.10-8performance.com/walther-ppq-rear-sight/
Hromadnou objednavku na 10-8 mam zrovna uz uzavrenou (a furt cekam na muchy), ale priste muzu pribrat.
Vypada to takhle (Dawsony vs 10-8):
viewtopic.php?f=18&t=766&start=375#p86617
- dexter_kazmin
- dexter_kazmin
Příspěvek#772 » čtv 26. led 2017, 10:00
A cim se tedy treba ty Dawsony lisi od klasicky v cesku dostupnych Zendlu (od EvoArms)?
http://www.guns-trade.cz/svetlovodna-mi ... elene-3284
Me tak torsku slo o mireni pri shorsenych svetelnych podminek, nerikam uplne za tmy kdy je urcite lepsi pouzit baterku. S tim souhlasim.
http://www.guns-trade.cz/svetlovodna-mi ... elene-3284
Me tak torsku slo o mireni pri shorsenych svetelnych podminek, nerikam uplne za tmy kdy je urcite lepsi pouzit baterku. S tim souhlasim.
- MKabar
Příspěvek#773 » čtv 26. led 2017, 20:23
Dawsony krome cerneho hledi nicim. 10-8 Performance maji vyrez do U a to je lepsi, rychlejsi nez hranaty. A taky maji schod ty 10-8, to se taky hodi. Body v hledi rozptylujou a zpomalujou. Kdyz uz body v hledi tak Heinie system s jenom dvema body, nebo XS Big Dots. Tri body nejsou optimalni pro rychlou strelbu.
Tritia ti pri zhorsenych svetelnych podminkach nesviti vubec, sviti asi stejne co svetlovody - prd
.
Tritia je videt jenom v uplne tme poradne. A jeste nesmi byt starsi vysvicene. Tritia jsou fakt k nicemu.
Je to mozna tacticool pro laiky, ale jinac naprd. Z opravdovych profiku to vubec nikdo nepouziva (akorat by se tim prozradili ve tme, bo by jejich gver svitil).
Tritia ti pri zhorsenych svetelnych podminkach nesviti vubec, sviti asi stejne co svetlovody - prd

Tritia je videt jenom v uplne tme poradne. A jeste nesmi byt starsi vysvicene. Tritia jsou fakt k nicemu.
Je to mozna tacticool pro laiky, ale jinac naprd. Z opravdovych profiku to vubec nikdo nepouziva (akorat by se tim prozradili ve tme, bo by jejich gver svitil).
- dexter_kazmin
- dexter_kazmin
Příspěvek#774 » pát 27. led 2017, 09:25
Super, diky za nazor. Takze zas uvazuju o vraceni v rozmysleni od tech s tritiem na tyto svetlovodne.
Ten schod pro nabijeni o opasek mi bude nanic, neplanuji to tak ani trenovat, tak se musim podivat a nekde treba i zkusit rozdily mezi 10-8 a temi od Zendlu.
Nejses nahodou z Prahy?

Nejses nahodou z Prahy?
- MKabar
Příspěvek#775 » pát 27. led 2017, 23:30
Uplne opacne, Ostravsko, ale Hawk bude delat HK predvadecku velkou na jare a ja se tam objevim i s 10-8 a urcite tu je nekdo z Prahy, co si u me objednal 10-8 na HK. Ale furt nejsou muchy, hledi mam uz 2 mesice doma a cekam, az vyrobi novou varku musek. Delaj to v malych seriich tak co ctvrt roku asi.
- bake
Příspěvek#776 » ned 5. úno 2017, 15:15
Ahoj,
Mám prosbu, zvažuji PPS M2 a/nebo PPQ M2 (moje první pistole, čekám na ZP), zajímaly by mě vaše zkušenosti:
1) můžete potvrdit/vyvrátit tvrzení výrobce (podle mě dost alibistickému), že problémy s hlavní opravdu nemají vliv na přesnost? (jak vypadá hlaveň uvnitř mě osobně tolik netrápí)
2) Zkušenosti s nošením PPQ - jak se vám nosí? Je pro vás "obtížné" ji nosit pravidelně (skryté nošení)? Máte případně srovnání s jinými pistolemi? (při použití IWB)
3) V případě PPQ - je hladká/lehká spoušť pro vás obavou pro nošení s nabojem v komoře?
Hledám pistoli na časté (pokud možno každodenní nošení), ale zároveň takovou, se kterou budu chtít trénovat neustále.
Díky moc za radu a pomoc.
Mám prosbu, zvažuji PPS M2 a/nebo PPQ M2 (moje první pistole, čekám na ZP), zajímaly by mě vaše zkušenosti:
1) můžete potvrdit/vyvrátit tvrzení výrobce (podle mě dost alibistickému), že problémy s hlavní opravdu nemají vliv na přesnost? (jak vypadá hlaveň uvnitř mě osobně tolik netrápí)
2) Zkušenosti s nošením PPQ - jak se vám nosí? Je pro vás "obtížné" ji nosit pravidelně (skryté nošení)? Máte případně srovnání s jinými pistolemi? (při použití IWB)
3) V případě PPQ - je hladká/lehká spoušť pro vás obavou pro nošení s nabojem v komoře?
Hledám pistoli na časté (pokud možno každodenní nošení), ale zároveň takovou, se kterou budu chtít trénovat neustále.
Díky moc za radu a pomoc.
- lubos.zama
- lubos.zama
- Mac.42
Příspěvek#779 » ned 5. úno 2017, 16:22
ad 1) osobně plánuji koupit s letošním výrobním číslem, už by to mohli mít pod kontrolou (jestli dobře chápu US fóra, tak se zpočátku bránili jako tady, pak vyměnili pár hlavní špatnejma a nakonec už dávají dobré hlavně)
ad nošení) nic se nenosí tak dobře jako PPS a nevidím důvod, proč bys s ním neměl chtít trénovat dynamickou/obrannou střelbu (jo, mířenku asi fakt ne)... gen.1 se blbě drží, ale M2 zdědil jedinou nevýhodu = při sušení bez zásobníku je grip krátký
také IMHO, pochopitelně
ad nošení) nic se nenosí tak dobře jako PPS a nevidím důvod, proč bys s ním neměl chtít trénovat dynamickou/obrannou střelbu (jo, mířenku asi fakt ne)... gen.1 se blbě drží, ale M2 zdědil jedinou nevýhodu = při sušení bez zásobníku je grip krátký
také IMHO, pochopitelně
-
Sarkafarka.Loupeznik - Příspěvky: 565
- Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvek#780 » ned 5. úno 2017, 16:25
PPS se ti bude z pochopitelných důvodů nosit lépe, z jiných pochopitelných důvodů se ti bude lépe střílet z PPQ... Jestli na sobě PPQ schováš nebo spíš moc neschováš těžko soudit na dálku, to si musíš vyzkoušet... Obecně vzato, není to úplněj prcek, to G19 schovám lépe... ALe ergonomie Waltheru je někde jinde pro mou ruku a spoušťák úplně jiná liga... Je na tobě, co upřednostníš... Ve finále nejspíš dojdeš k tomu, že si pořídíš časem obě...
Co se náboje v komoře týče, je to jak ti píše Luboš... Spoušť sama od sebe výstřel neinicuje, na vině může být jen blbé pouzdro, nebo blbý prst... To první je řešitelné vhodnou koupí, to druhé tréninkem bezpečné manipulace...

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí