AR15-obecně

Samonabíjecí pušky
Petzold

Příspěvek#166 » čtv 9. úno 2017, 11:30

Nejde o to, že by se to Vosátkovi moc nepovedlo. Ono se obecně nikomu moc nepovedlo naprosto spolehlivě rozchodit v AR více než 10 -15 ranné zásobníky v 7,62x39. .-)

vsl

Příspěvek#167 » čtv 9. úno 2017, 12:28

kurvajz píše:Není problém s vyhazováním nábojnic do xichtu v případ střelby z levého ramene?

Jsem levák a není. Vyhazovač je důraznější než u pistole nebo třeba EVO3 (a ani tam s tím problém není) a nábojnice letí v podstatě kolmo k hlavni a je hned pryč. Leda by ti vadilo míhání před očima, ale já třeba lítající nábojnice vůbec nevnímám.

kurvajz

Příspěvek#168 » čtv 9. úno 2017, 12:32

Dík! Já právě měl několikrát půjčené EVO a problém jsem taky žádný nezaznamenal.
Nábojnice rovněž nevnímám (i když puškové jsou samozřejmě větší, tak nemám zkušenost a musím vyzkoušet) a navíc stejně plánuju nějakou optiku k pušce

izerS18

Příspěvek#169 » čtv 9. úno 2017, 12:52

K tem zabniku a VAR. VAR je v pohode, ale potrebujes kvalitni zasobnik. 7,62x39 potrebuji typicky lehce zahnuty zasobnik a zas chapu, ze VAR delat v ruznem provedeni okolo zasobniku nebo delat tak, ze to bude lehce schodne a AR... Tak to udelas vice shodne a ustris nakladx z rozsahu.
Ale zavolej panu Vosatkovi, sam ti presne rekne, jak to je s 7,62x39. Dela zbrane i pro ruske ozbrojene sily a ty budou predpokladam v 7,62x39.
Naboj .223 koupis v Praze od 8,9kus, pri vice jak 560kusech se da cena dat na 8,7Kc s DPH. Jde o SB, nemagnetizujici hilzna (4 az 5x se da i prebit), strela magnetizuje, ale Vosatka testuje VAR s temito naboji a naprosta pohoda. Rikal, ze tisice naboju v auto/poloauto rezim a jsou ok pro zbran

kurvajz

Příspěvek#170 » čtv 9. úno 2017, 14:27

Počkej, to jako chceš říct, že ruské ozbrojené síly berou zbraně vyráběné jedním pánem z Čech??? Hlavně, že AČR používá předražené BRENy dubiózní kvality produkované firmou sice s tuzemským původem ale v současnosti bůhví jakým vlastníkem...

A k těm cenám .223 jsem po rychlém gúglení koukal za 8,20 možná i 8,00. Dostat se na tu cenu asi i dá při nákupu většího množství naráz...dva tři tisíce nábojů...?

Jinak přebíjet nehodlám, to se mi nevyplatí, ale možná mně to konečně donutí sbírat po sobě nábojnice a prodávat je přebíjejícím spoluobčanům :-)

izerS18

Příspěvek#171 » čtv 9. úno 2017, 14:36

No jo. Ma od nich i kalendar. Vsude V-AR. ;-) Jde o nejake special force, ne cele armada. To uz nevim. Sak v testech ohledne funvovani zbrane je V-AR jeden z nejlepsich a to je do 50K s DPH. Bavili jsme se i tom, co ten Bren, jakto ze civil verze stoji do 50K a army 90K. Neslo mi to do hlavy, ale jako vsude, kdyz se dodava do statniho, cena jinde. To ze maji full auto, fakt neudela takovy rozdil.
Ruske .223 koupis za tu cenu. Dalsi uz moc, pripadne fakt od 1 ci 2 tis naboju. Kdyby jsi byl z Prahy, muzeme koupit vice naboju dohromady, at mame lepsi cenu.

kurvajz

Příspěvek#172 » čtv 9. úno 2017, 16:30

No tím spíš, že jsou to speciálové...že se v celé širé matičce Rusi nenajde zbrojíř schopný jim udělat flintu...to jsou věci!
Ten BREN se tady nebo na jiném fóru rozebíral z pohledu té šílené ceny za kus v případě armádních nákupů...oni to vysvětlují příslušenstvím, servisem, náhradními díly a kdesi cosi...ale to je podle mně nesmysl, nebo alespoň to neospravedlňuje dvojnásobnou cenu zbraně.
Nákladová výrobní cena je samozřejmě někde úplně jinde...Vosátka je prodává za 50k, a to v tom jistě už má marži, která ho uživí a vyrábí v podstatě na objednávku, takže žádné úspory z rozsahu...ale zase nemá nenažrané akcionáře v zádech no.
Jinak jsem to měl v ruce a střílelo se mi z toho fakt mizerně - těžké na předek, prostě takovej krumpl mi to přišlo. Kamarádův bratr byl jako důstojník v Afghánistánu a říkal, že mají BRENy problémy se spolehlivostí v případě znečištění, pak nějaké problémy s kompatibilitou zásobníků že byly a ještě něco, to už si nevybavím. Každopádně údajně nemálo vojáků, co fakt choděj na patroly do terénu a jejich puška je pro ně životně důležitá, BRENy prej doslova odhazovalo a vraceli se k vytuněnejm kosám.

Stran toho střeliva - jasná věc, z Prahy jsem, takže pokud do pušky půju, společnej nákup střeliva určitě spáchat můžeme. Ale pěkně popořadě, teďka vybírám Glocka :-) Krom toho taky chci tu flintu co nejdříve vyzkoušet, abych vůbec poznal, jestli to má pro mně smysl...ještě jsem ji ani nedržel v ruce. Kam chodíš v Praze střílet? Půjčil bys mi ji na zásobník dva?

izerS18

Příspěvek#173 » čtv 9. úno 2017, 16:38

Tak hlavne u Vosatka mas dozivotni zaruku, to je pro me sakra dobry duvod mit VAR, kdyz stoji, co stoji.
No ja v Praze jeste s VAR nikde nebyl. Na Florenci je jen pistolova a ja jsem hodne mimo Prahu, kde me nechaji strilet do tenisaku, ruznych umelych plechovek a mam treba strelnici jen pro sebe. Ale mela by byt strelnice v Cimicich, zda se nepletu. Klidne ti zbran pujcim na vyzkouseni u strelby, to neni problem;-)

kurvajz

Příspěvek#174 » čtv 9. úno 2017, 17:01

Tak to je taky každopáně plus. Jinak jsem koukal, že má Vosátka adresu na Žižkově, ale to je asi jen schránka, co?

No já se zase mimo Prahu skoro nedostanu a v AVIMU by to stejně ani nemělo cenu na ty krátké stavy, co tam mají. Ale řešení to má - jmenuje se Prague Armory ve Vysočanech. Zítra tam jdu na tu předváděčku Glocka a co vím, tak se tam střílejí i puškové ráže a stavy mají snad na 30 nebo 40 metrů a to už se dá :-)
Takže se jich poptám a kdyby to bylo OK, tak bychom se na někdy mohli smluvit, já bych tam na hoďku zaplatil stav a potkali bychom se. Možná bych vzal i kamaráda ;-)

izerS18

Příspěvek#175 » čtv 9. úno 2017, 17:33

Jo, to zjisti, jak to tam jde. Mel bych to tam i docela v dobre dojezdove vzdalenosti.
Pokud chces videt VAR, zavolej Vosatkovi. Ja bych u nej u Vlasimy;-)

kurvajz

Příspěvek#176 » čtv 9. úno 2017, 20:27

No pokud se pro ni rozhodnu, tak se tam asi budu muset vypravit, to je pravda. A on tam má přímo v baráku i střelnici, takže si tam člověk může ty pušky vyzkoušet?

morho

Příspěvek#177 » čtv 9. úno 2017, 20:37

kurvajz píše:v AVIMU by to stejně ani nemělo cenu na ty krátké stavy, co tam mají. Ale řešení to má - jmenuje se Prague Armory ve Vysočanech. Zítra tam jdu na tu předváděčku Glocka a co vím, tak se tam střílejí i puškové ráže a stavy mají snad na 30 nebo 40 metrů a to už se dá :-)

Z AVIMu by vás s puškou asi vynesli v zubech :). V Prague Armory mají stavy 27m.

izerS18

Příspěvek#178 » čtv 9. úno 2017, 21:43

kurvajz píše:No pokud se pro ni rozhodnu, tak se tam asi budu muset vypravit, to je pravda. A on tam má přímo v baráku i střelnici, takže si tam člověk může ty pušky vyzkoušet?

Nema u sebe strelnici. Vyzkousis zbran jen bez strelby se vsemy doplnky a muzes se rozhodnout, co je nejlepsi.

Branibor

Příspěvek#179 » pát 10. úno 2017, 06:14

V Prague armory maj VAR v .223 na zkousku, jen ji nemaj uvedenou na strankach.

kurvajz

Příspěvek#180 » pát 10. úno 2017, 08:30

Fakt? To tam dneska asi nechám balík...a bůh ví, zda mi ta hodina bude stačit :-D
Nevíš náhodou, jakou délku hlavně mají?

Zpět na