AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- Branibor
- kurvajz
Příspěvek#183 » pát 10. úno 2017, 23:42
Půjčil jsem si jí, ale jen na 20 nábojů. Na to, jaký jsem kopyto na střelbu obecně a na to, že to byly moje první výstřely z dlouhé zbraně větší ráže než malorážka v životě, jsem všechno udržel v oblasti hlavy toho FBI terče. A to jsem samozřejmě byl z tý zbraně pos*anej jak to neznám, takže prvních pár ran křečovitejch apod.
Ale souhlasím, že je ta zbraň těžká. Ovšem nezdálo se mi, že příliš na předek třeba oproti BRENU...prostě obecně těžká...taky tam byla podle mně zbytečná ta svítilna, která má určitě deset dvacet deka.
Co se posazení kolimátoru týká, tak nevím, nemám zkušenost, ale je fakt, že jsem se musel hodně kroutit tváří na pažbu, abych zamířil.
Délku hlavně nevím, chtěl jsem se zeptat, ale v tom chaosu jsem na to zapomněl. Takže podle vás to je ta hlaveň 16,5 palce a tudíž váha zbraně 3,7 kg? Teda tady to píšou:
http://www.v-ar.cz/download/V-AR%20CZ_2.pdf
Ale souhlasím, že je ta zbraň těžká. Ovšem nezdálo se mi, že příliš na předek třeba oproti BRENU...prostě obecně těžká...taky tam byla podle mně zbytečná ta svítilna, která má určitě deset dvacet deka.
Co se posazení kolimátoru týká, tak nevím, nemám zkušenost, ale je fakt, že jsem se musel hodně kroutit tváří na pažbu, abych zamířil.
Délku hlavně nevím, chtěl jsem se zeptat, ale v tom chaosu jsem na to zapomněl. Takže podle vás to je ta hlaveň 16,5 palce a tudíž váha zbraně 3,7 kg? Teda tady to píšou:
http://www.v-ar.cz/download/V-AR%20CZ_2.pdf
- kurvajz
- izerS18
Příspěvek#187 » sob 11. úno 2017, 10:17
Ptal jsem se p Vosatka na nerez hlaven
1) je to krasne a zbran vypada lepe
2) s tvrdochromem to nema nic spolecneho, je to proste jen lesteny kus "trubky"
3) je to pry pro ty, co moc necisti zbran. To chapu, nerez ocel vydrzi vice nez normalni hlaven co se tyce zplodin
Kolimator- je treba koupit ten, co ma takovou tu nozku=podstavec. Jinak to je na upadnuti hlavy:)
1) je to krasne a zbran vypada lepe
2) s tvrdochromem to nema nic spolecneho, je to proste jen lesteny kus "trubky"
3) je to pry pro ty, co moc necisti zbran. To chapu, nerez ocel vydrzi vice nez normalni hlaven co se tyce zplodin
Kolimator- je treba koupit ten, co ma takovou tu nozku=podstavec. Jinak to je na upadnuti hlavy:)
- JardaB
Příspěvek#188 » sob 11. úno 2017, 10:22
kurvajz píše:Napsal jsem panu Vosátkovi dotaz, jaká je dodací lhůta na flintu s hlavní 14,5 palce...tak jsem zvědav, jaká bude reakce![]()
Je tu nějaký odborník na hlavně - vyplatí se příplatek za nerezovou![]()
To je něco jako tvrdochrom
Poslal jsem taky orientacni poptavku, muze mi nekdo nez prijde odpoved nahodit treba do SZ nejakou typickou cenovku a termin dodani?
- kurvajz
Příspěvek#189 » sob 11. úno 2017, 10:42
Hmmm...to mne moc cisteni teda nebavi
ale otazka je, jestli 3 000 za lenost stoji nebo jestli je lepsi nebejt linej a investovat ty prachy do lepsi optiky...
Kolimator ktery typ z tohoto vyberu napriklad?
http://www.alfatactical.cz/zbrane/dalek ... olimatory/

Kolimator ktery typ z tohoto vyberu napriklad?
http://www.alfatactical.cz/zbrane/dalek ... olimatory/
- kurvajz
Příspěvek#190 » sob 11. úno 2017, 10:45
JardaB píše:Poslal jsem taky orientacni poptavku, muze mi nekdo nez prijde odpoved nahodit treba do SZ nejakou typickou cenovku a termin dodani?
No ja vychazim z toho, co se pise v nekolika obchodech se zbranema...dodaci lhuta skoro nikde neni, je v alfatactical...60 dnu a cena 46 900 na stole v ceskych:
http://www.alfatactical.cz/v-ar-pavel-v ... satka.html
Samozrejme zakladni verze. Je otazka, zda to nebude lacinejsi kdyz se to koupi naprimo u Vosatky

Mimochodem...k cemu je dobra tahle priplatkova vec?
Montáž FN FAL (+3900 Kč)
- kurvajz
- jaryn
- kurvajz
Příspěvek#193 » sob 11. úno 2017, 11:51
A cena u Vosátky napřímo je jaká? Nabízí i nějaké lepší ceny optiky než na krámech?
Délka hlavně...no na to jsem se tady taky chtěl odborníků zeptat...asi 14,5 nebo 12,5 palců...chtěl bych totiž pušku co nejlehčí samozřejmě. Ale taky by mně zajímalo, jaký vliv má kratší hlaveň na přesnost střelby.
Délka hlavně...no na to jsem se tady taky chtěl odborníků zeptat...asi 14,5 nebo 12,5 palců...chtěl bych totiž pušku co nejlehčí samozřejmě. Ale taky by mně zajímalo, jaký vliv má kratší hlaveň na přesnost střelby.
- Svan
Příspěvek#194 » sob 11. úno 2017, 12:28
Spíš než na délku hlavně se podívej na stoupání - mám 2x Par MK3 s 12,5" a 18" hlavní - ta kratší ma twist 7" a chvíly mi trvalo než jsem pochopil že s tímto stoupáním nemůžu střílet s nejběžnějšími náboji 55gr - žádnou přesnost s tím nedocílíš - jedině s těžšími střelami (které jsou pochopitelně dražší a nebo přebíjet sám).Jak bude teplo chystám se s touhle hlavní vyzkoušet těžší střely na 300m (mám nachystané 62,69,75 a 80gr) sám jsem zvědavý jak to dopadne. Zato ta druhá s 18" a hlavně twist 8" dokáže celkem dost přesně střílet i s 55gr na 300m a když jsem do ní dal 69gr sypané S/B umí na 300m i 10 ranami se vejít kolem 1Moa (podotýkám že nejsem žádný zvláštní střelec V 61 letech a se zeleným zákalem na pravém oku...) takže potenciál zbraně je mnohem větší... Já sám bych dnes volil jednu hlaveň asi 16" s 8" stoupáním.
Jinak pro porovnání PAR a VAR - schválně jsem koupil VAR v 9Luger s hlavní 10". Zpracování obou mi přijde na stejné úrovni (velmi dobré) u PAR jsem musel vyměnit spoušt za Timney ta původní byla dost "vojenská" u VAR je chod krátký,bodový ale odpor je dost silný - pan Vosátka mi v telefonu nabídl abych ji přivezl k úpravě-tak jsem zvědavý.
Jinak pro porovnání PAR a VAR - schválně jsem koupil VAR v 9Luger s hlavní 10". Zpracování obou mi přijde na stejné úrovni (velmi dobré) u PAR jsem musel vyměnit spoušt za Timney ta původní byla dost "vojenská" u VAR je chod krátký,bodový ale odpor je dost silný - pan Vosátka mi v telefonu nabídl abych ji přivezl k úpravě-tak jsem zvědavý.
- kurvajz
Příspěvek#195 » sob 11. úno 2017, 12:45
Dobrá poznámka, díky!
Na letáku Vosátka píše, že hlavně mají stoupání 1:7 a 1:8, ale která má jaké, to už tam není.
Jinak za mně co se týká nábojů, tak jednoznačně ty nejlacinější, tj. 55gr, abych tu flintu uživil
Ale pokud jde o vzdálenost střelby - nemám ambice za 100 metrů. Jednak proto, že jsem slepejš a nemám iluze, že s nějakým běžným kolimátorem (protože na EOTECH fakt nemám) a běžným zvětšovačem bych se trefil do něčeho menšího než kopací mičuda. No a druhak proto, že kde v okolí Prahy je možnost na takovou vzdálenost střílet?
K té spoušti - na zbrani v Prague Armory mi přišla taková, jak říkáš, plynulá, ale silný odpor...ale to by se snad nechalo poladit ještě před koupí, ne? Nastavit tam odpor třeba 2 kg nebo méně...
Na letáku Vosátka píše, že hlavně mají stoupání 1:7 a 1:8, ale která má jaké, to už tam není.
Jinak za mně co se týká nábojů, tak jednoznačně ty nejlacinější, tj. 55gr, abych tu flintu uživil

Ale pokud jde o vzdálenost střelby - nemám ambice za 100 metrů. Jednak proto, že jsem slepejš a nemám iluze, že s nějakým běžným kolimátorem (protože na EOTECH fakt nemám) a běžným zvětšovačem bych se trefil do něčeho menšího než kopací mičuda. No a druhak proto, že kde v okolí Prahy je možnost na takovou vzdálenost střílet?
K té spoušti - na zbrani v Prague Armory mi přišla taková, jak říkáš, plynulá, ale silný odpor...ale to by se snad nechalo poladit ještě před koupí, ne? Nastavit tam odpor třeba 2 kg nebo méně...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí