AR15-obecně

Samonabíjecí pušky

kurvajz

Příspěvek#211 » sob 11. úno 2017, 21:01

izerS18: Díky. No já to vidím maximálně na ty optické věci + rukojeť, takže si myslím, že je pro mně zbytečné mít komplet rail, když můžu ušetřit hmotnost, kterou použiju třeba právě na té optice. Teďka koukám, že kolimátor + magnifier, to je skoro půl kila

elado: Když vidím ty ceny spoušťáků, tak to si asi nechám zajít chuť :-D
No já jsem včera na PA střílel na těch 27 metrů bez problému s tím kolimátorem, co tam mají, bez magnifieru...hádám, že tak do 50 metrů bych to dal jen s tím (možná). Ale dále už prostě oči neslouží, takže bez magnifieru by to nešlo.
Asi bych si potřeboval zkusit nějaký magnifier bez dioptrické korekce, abych věděl, zda je potřeba.

Vychází mi tedy, že je asi praktičtější nemít kolimátor a magnifier v jednom, ale pěkně dva přístroje...a magnifier dávat jen na větší vzdálenosti...

Elado

Příspěvek#212 » sob 11. úno 2017, 21:36

Jasne, kolim aj magnifier samostatne. Uz len najst, co ti bude spolu ladit;-)

izerS18

Příspěvek#213 » sob 11. úno 2017, 23:57

S 2MOA teckou das i 100m, pokud rikas, ze oci tak neslouzi, do 50m ale das. Ja s VAR strilim na 50m jen s miridly a terc trefim na pohodu. Vse je okolo cca 10cm kruhu od 5 do 9. 10 jsem s miridly jeste nedal:)
Strilim stylem pc hrac = sazim to tam co zbran da. Zadna mirenka u me nehrozi:)

notobi

Příspěvek#214 » ned 12. úno 2017, 00:29

mam tenhle modul https://eshop.bestpatron.eu/cz-detail-8 ... mx-3t.html a dioptrickou korekci má bohužel sem ho kupoval dřív než mi přišel Vortex Spitfire 3x prism scope a u něj to nejde použít před, ale jedině za takže se toho budu asi zbavovat

Elado

Příspěvek#215 » ned 12. úno 2017, 08:18

vortex má priamo na stránke uvedené, že ten modul sa neodporúča k radám prism scope.
na 12,5 hlaveň asi jednoznačne naj kombinácia red dot kolim a pred ním zväčšovací modul. ten vortex modul má ešte jednu "nevýhodu", odklápa sa do ľava a ie som si istý, či nezavadzia pri streľbe s obidvomi otvorenými očami. Ale to bude lepšie vedieť notobi.

kurvajz

Příspěvek#216 » ned 12. úno 2017, 09:10

izerS18: Já budu spokojenej s těma 50m jen s kolimátorem a na větší vzdálenost holt magnifier, to se nedá nic dělat no :-)
Mířidla myslíš fabrický od Vosátky? Nebo tam máš Magpul? S těma bych dal tak 25m jak se znám :-D

notobi:
Takže jestli to chápu dobře, máš kolimátor, který už má v sobě zvětšení a ktomu samotný magnifier? A jakou má prosímtě dioptrickou korekci?

Elado:
No pro mně to bude nejlepší řešení každopádně, bez ohledu na to, zda hlaveň 12,5 nebo 14,5 :-)
Podle mně by to vadit nemělo, pokud se střelec dokáže koncentrovat na tečku v kolimátoru a nic kolem nevnímá...já jsem se třeba bál, jestli mně nebudou rušit vyhazované nábojnice a pohoda (když nepočítám to, že mi občas některá cvrnkla o rameno nebo hlavu...ale to bylo vždy zpětným odrazem od stěny stavu).

all: Máte někdo zkušenosti s kolimátory Holosun? izerS18 ho plánuje koupit :-)

http://www.holosun.cz/

imperator_cz

Příspěvek#217 » ned 12. úno 2017, 10:39

Já mám HS403G a zatím spokojenost, ale nemám žádné zkušenosti s jinými výrobci :-)

alkalic

Příspěvek#218 » ned 12. úno 2017, 11:06

ehmm na mlok se dá normálně připevnit příslušentví i z boku... jen tam není standartní montáž dle mil-std 1913.

izerS18

Příspěvek#219 » ned 12. úno 2017, 11:07

Mam miridila od Vosatky a jsou paradni. Na malorajde mam Magpul, ale Vosatko ma kvalitu uplne jinde. Mam i nastrelovaci laser a miridla jsou na 50m perfektne sednouci.
Holosun - staci projit diskuze na netu. Znam jeste jednoho pana, co ma 2x VAR (.223, 9mm Luger) s Holosun a na 100m to dava jako nic;-) Nastrileno pres cca 2000 tis naboju, nastrel drzi, nikde nic nevrze a neuvolnuje se na kolimatoru.

Elado

Příspěvek#220 » ned 12. úno 2017, 11:53

pevné mieridlá od var sú super, teraz mám troy, ale varká sa mi páčili viac.
Holosun má dobré referencie u chlapov čo ho u nás používajú. samozrejme je to čína, takže stať sa môže, že vyrobia nejakú divnú várku, ale ak kúpiš dobrý kus, tak lutovať nebudeš. Mne sa od nich páči 515C.

notobi

Příspěvek#221 » ned 12. úno 2017, 12:07

kurvajz: kolik má ten magnifier korekci sem v papírech co u toho mam nenašel

Edit: koupil sem to takhle, protože sem si naivně myslel, že tak dohromady získám až 6x přiblížení, jenže jak sem psal jde to jedině mít ten magnifirer až za spifirem3x což neni úplně ideální (mam to vše teprve jen koupený nemam to ani nastřelený časově to zatim nezvládám oběhnout díky práci)

Elado

Příspěvek#222 » ned 12. úno 2017, 13:16

to notobi: to nebol šťastný nápad, to si mal riešiť radšej strike eaglom 1-6x. Na 1x ako kolim na blízko a na 6x plnotučný puškohľad aj s bdc osnovou.
Kolim prismatic a magnifier majú problém už z princípu, každý z nich má určitý očný relief, takže to asi nebude fungovať, resp. ak to bude fungovať, tak určite horšie ako puškohľad. Ten je navyše aj cenovo lacnejší ako tvoja kombinácia.
Inak na kratšie hlavne mám odskúšaný ešte aj Bushnell AR Optics1-4x24 R/S,FFP Illum.,BDC Reticle, Target.
Ten je navyše aj vo FFP, teda osnova platí pri každom zväčšení.

Len pre zaujímavosť ako vyzerá krátka puška s puškohľadom, ako také malé prasiatko:-P
DSC_0003 (1).jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

izerS18

Příspěvek#223 » ned 12. úno 2017, 14:15

To máš 10,5" hlaveň?

Elado

Příspěvek#224 » ned 12. úno 2017, 16:36

áno na obrázku je piestovka s 10,5 hlavňou.

Na tom istom základe som si zložil ešte 18 plynovku, tam už ten puškohľad vyzerá prirodzene;-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

izerS18

Příspěvek#225 » ned 12. úno 2017, 19:07

Tak ještě aby ne :)
Co je to za podstavec?

Zpět na