Inspektoráty pro zbraně
- mikky
Příspěvek#676 » úte 21. bře 2017, 15:41
Bloček jde k úřadu podle místní příslušnosti - to bys jedině musel všechny ty bločky posbírat ve své rodné obci. Ale jestli se blokový přestupky berou v úvahu, to fakt nevim, to bych musel zkoumat a to se mi teď nechce 
Nicméně čistě pragmaticky, blokový přestupky jsou blokový právě proto, že jejich závažnost je natolik malá, že nemá smysl kvůli nim spouštět správní řízení - a takhle nezávažný přestupky by na spolehlivost mít vliv nemusely...

Nicméně čistě pragmaticky, blokový přestupky jsou blokový právě proto, že jejich závažnost je natolik malá, že nemá smysl kvůli nim spouštět správní řízení - a takhle nezávažný přestupky by na spolehlivost mít vliv nemusely...
- lubos.zama
- lubos.zama
Příspěvek#678 » úte 21. bře 2017, 20:21
Pánové a dámy, včera jsem byl v Mělníku na odboru pro zbraně zažádat o nákupko. Nejen že to dělají na počkání, k čemuž si my, kteří pod ně spadáme, můžeme gratulovat, ale navíc se (aspoň co jsem byl svědkem já) chovají i přes značné vytížení ke každému velmi slušně a s ochotou poradí či odpoví na sebeblbější dotaz. Když jsem se o tom, také ještě včera, bavil v obchodě se zbraněmi v Liberci, bylo mi sděleno, že máme obrovskou kliku, když máme na odboru pro zbraně takový lidi. Ještě včera jsem stihl zbraň zaregistrovat a dostal jsem průkaz zbraně. Možná by nebylo od věci, pokud máte stejnou zkušenost, třeba ztratit pár minut napsáním mailu jejich nadřízenému, aby se to případně nějak projevilo v jejich ohodnocení a následně i přístupu k nám, kteří tam občas zajdeme s nějakou žádostí. Co vy na to?
- marinakus
Příspěvek#679 » úte 21. bře 2017, 20:43
Hele, kluci, kde jste vzali ten centrální registr přestupků, když už jsme OT? Pořád se posílají dotazy do místa bydliště a proto je lhůta na vystavení ZP 2 měsíce. Oni ti policisté obecně k této problematice přistupují hodně vstřícně ikdyž to pořád spousta klidí nedokáže pochopit.
- FullSoft
Příspěvek#680 » úte 21. bře 2017, 22:13
2 marinakus:
Centrální registr přestupků existuje podle zákona od 1.10.2016 a od tohoto data se v něm evidují vybrané druhy přestupků, viz např. https://www.epravo.cz/top/clanky/centralni-evidence-prestupku-99548.html
Ale jelikož musí četníci ověřit lumpárny žadatele o ZP za poslední 3 roky, nezbývá jim nic jiného, než současně požádat i o výpis přestupků z místa bydliště a tím dochází k prodloužení vydání....
Centrální registr přestupků existuje podle zákona od 1.10.2016 a od tohoto data se v něm evidují vybrané druhy přestupků, viz např. https://www.epravo.cz/top/clanky/centralni-evidence-prestupku-99548.html

Ale jelikož musí četníci ověřit lumpárny žadatele o ZP za poslední 3 roky, nezbývá jim nic jiného, než současně požádat i o výpis přestupků z místa bydliště a tím dochází k prodloužení vydání....

- Antony30011
-
savana-hokna - Příspěvky: 15
- savana-hokna
Příspěvek#682 » pát 24. bře 2017, 11:13
Brno-Shrnuto podtrženo:
ZOZ+doktor 23.2.
Žádost o ZP 24.2.
Vydání ZP+NP 24.3. (NP bylo na počkání)
Velice ochotná a příjemná nprap. Krátká mi poradila, vysvětlila.
Údajně to hlavně visí na obcích, které posílají stanovisko spolehlivosti. Prý kdyby to záleželo jen na nich, ZP by byl do dalšího úředního dne. Až prý bude registr přestupků fungovat tři roky tj. 1.10.2019 už nebudou muset dožadovat stanoviska od obcí, tak si to najdou sami. Do obou registrů mají přístup.
ZOZ+doktor 23.2.
Žádost o ZP 24.2.
Vydání ZP+NP 24.3. (NP bylo na počkání)
Velice ochotná a příjemná nprap. Krátká mi poradila, vysvětlila.
Údajně to hlavně visí na obcích, které posílají stanovisko spolehlivosti. Prý kdyby to záleželo jen na nich, ZP by byl do dalšího úředního dne. Až prý bude registr přestupků fungovat tři roky tj. 1.10.2019 už nebudou muset dožadovat stanoviska od obcí, tak si to najdou sami. Do obou registrů mají přístup.
- Antony30011
- Antony30011
Příspěvek#688 » pát 24. bře 2017, 18:22
Co jsem byl pro několik PZ, vždy jsem dostal na dlouhé počkání. Nicméně nikdy jsem nepřišel "před zavíračkou". Dneska jsem přišel v 9:50 a v 11:45 odešel s PZ. Pánové co přišli po mě, ten první asi v 10:00 už vystál frontu, předal dokumenty a bylo mu vysvětleno, že dojde SMS až bude PZ hotové a bude vyzván k vyzvednutí. Pokud se nepletu, lhůta pro vydání PZ je 30 dnů (?).
A s tím nákupkem si měl taky kliku, co teď tak čtu. Já když jsem dneska došel, nikdo na NP ani s žádostí o ZP. Měl sem nutkání si nějaký nákupko vypsat, když tam nikdo není
nicméně chvíli poté stála fronta 6ti lidí na 1 (slovy jednoho) odbavujícího policistu. Na registraci zbraní se střídali dneska 3 kusy
A s tím nákupkem si měl taky kliku, co teď tak čtu. Já když jsem dneska došel, nikdo na NP ani s žádostí o ZP. Měl sem nutkání si nějaký nákupko vypsat, když tam nikdo není

-
savana-hokna - Příspěvky: 15
- savana-hokna
Příspěvek#690 » sob 25. bře 2017, 06:20
To Antony30011: Jak říkám velice ochotná nprap. Krátká se slovy "přece Vás nepoženu do dalších dveří. Dejte mi tu žádost o NP" asi jsem měl opravdu štěstí na příslušnici. Takoví kdyby tam byli všichni, bylo by to v Brně super. Asi pošlu pochvalný mail jejímu nadřízenému. Opravdu si to zaslouží.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí