Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS
Glock a spol.
- mc.ready
Příspěvek#856 » úte 18. dub 2017, 19:59
Co se týče lehké pružinky blokace úderníku. Jedná se o stejnou mechaniku jako na CZ 75, takže....blokaci jsem vyndal a za prvé, úderníku NIC nestojí v cestě a za druhé,
chod spouště je lepší. Chápu, že někomu se může odstranění pojistky (blokace) dekovat, ale já je nemám rád a dát do cesty úderníku překážku je slušně řečeno, volovina. S pistolí neházím, nepadá mi a nenosím nadrcnuto. Sportovní pistole se bez ní taky docela dobře obejdou...navíc vznikl otvor, kterým se dá dráha úderníku celkem snadno bez rozebírání čistit. Stačí čas od času otvorem po blokaci prolít trochu odmašťovače a je hotovo.
chod spouště je lepší. Chápu, že někomu se může odstranění pojistky (blokace) dekovat, ale já je nemám rád a dát do cesty úderníku překážku je slušně řečeno, volovina. S pistolí neházím, nepadá mi a nenosím nadrcnuto. Sportovní pistole se bez ní taky docela dobře obejdou...navíc vznikl otvor, kterým se dá dráha úderníku celkem snadno bez rozebírání čistit. Stačí čas od času otvorem po blokaci prolít trochu odmašťovače a je hotovo.
- mc.ready
- Rottwik
Příspěvek#858 » stř 19. dub 2017, 05:48
Už je to pár let zpátky, měl jsem tehdy na židli položené podpažní výklopné pouzdro s nadrcnutou CZ 75 Compact a jak jsem ho zvedl, vyklopilo se a zbraň spadla na dlažbu přímo na bicí kohout. Když jsem se jí snažil zachytit, díval jsem se přímo do ústí. Vytáhl jsem náboj, zápalka byla lehce ťuknutá. Pokud bych neměl blokaci zápalníku, zřejmě bych tohle nepsal. Na 100% jsem byl přesvědčen, že kohout je na ozubu. NEBYL..... Myslím, že blokace má své opodstatnění. Každý občas udělá chybu. Ale jinak.....dle požadavků každého soudruha 
- flame
- Kalič
- jhora
Příspěvek#861 » stř 19. dub 2017, 21:39
Na valné hromadě LEX zaznělo od lidí z MVČR něco ve smyslu, že při přípravě nových zákonů jim dává smysl se bavit znovu o tom, jestli tlumiče mají být zakázané a které střelivo má být A. Jinými slovy neslíbili že se zrovna tohle změní, ale jasně dali najevo, že nějaké starší věci chtějí osekat a nějaké chtějí prohnat odbornou debatou a znovu vyhodnotit - a výslovně jako příklady do debaty jmenovali tlumiče a střelivo (pochopil jsem to tak, že měli na mysli JHP střelivo).
- MKabar
Příspěvek#862 » stř 19. dub 2017, 22:30
Slovaci maji expanzni strely a lasery povolene uz davno. Jenom ty tlumice furt jim tez chybi. U nas zatim lasery, zakon uz je schvaleny loni, jenom stoupi v platnost rok od schvaleni, cili 1. 8. 2017 maji lasery zelenou.
Krome varianty koupe cele SD/Tactical verze zbrane lze dokoupit samotnou hlaven se zavitem.
Treba ja to tak mam. Koupil jsem zvlast zavitovku v dubnu 2015 a cela scislovana P30L SD byla dostupna (na SK) az v unoru 2016 po 8 mesicich cekani od objednani. Ale ted uz byly i P30L SD v CR skladem, ale momentalne nejsou.
Krome varianty koupe cele SD/Tactical verze zbrane lze dokoupit samotnou hlaven se zavitem.
Treba ja to tak mam. Koupil jsem zvlast zavitovku v dubnu 2015 a cela scislovana P30L SD byla dostupna (na SK) az v unoru 2016 po 8 mesicich cekani od objednani. Ale ted uz byly i P30L SD v CR skladem, ale momentalne nejsou.
- mc.ready
Příspěvek#865 » pon 1. kvě 2017, 10:10
Mám dotaz..na zbrani mám boční panely velikosti L a na hřbetě mám velikost M. Mám problém s tím, že se mi hřbet v horní části "mele" je tam stranová vůle. Není to příjemné, při úchopu je onen vakl někdy cítit. V různých kombinacích panelů jsou vůle rozdílné a to i boční. Nulové jsou jen pokud nahodím na pistoli vše v Lku, ale to mi nevyhovuje. Díly nemají vyditelné poškození, zřejmě špatné tolerance z výroby. Nějaký postup na vymezení ?
-
PosmrkanyKapesnik - Příspěvky: 74
- PosmrkanyKapesnik
Příspěvek#866 » pon 1. kvě 2017, 12:34
mc.ready: Hej presne tohle mi taky vadilo. Ja to vyresil uplne jednoduse, proste hrbe jsem vymontoval, a kdyz se podivas na nej zevnitr, je tam vlastne cast ktera se zasouva do protikusu v ramu. V tomhle byla malinkata vule. Ja vzal jen kvalitni sekundove lepidlo, dal jsem kapku na kazdou stranu dovnitr toho gripu a nechal jsem to pekne roztect po te casti jakoby kolejnic a malinko tomu pomohl paratkem, aby to bylo zhruba v jedne silne vrstvicce.
Pozor, dulezite je to nechat zaschnout a NEskladat
Ja to nechal pres noc rozebrane, ono to tam proste udelalo malou vrstvicku. Na druhy den jsem nasunul na zbran a slo to tak akorat, malinko ztuha. Zacvaknul kolik a je hotove. Ted se mi to ani nehne. Jelikos mam nastavenou jednu velikost, a nehodlam to co chvilku prehazovat, tak se to ani neosoupe a zustane to bez vule. Takze kldine doporucuju, jen to neprehnat s tim lepidlem. Proste slabou vrstvicku, hlavne se podiva abys to dal na spravne misto
A aplikovat na grip, at nemrvis ram.
- mc.ready
Příspěvek#868 » pon 1. kvě 2017, 13:37
Další kvalitka, kdepak udělali chybu? Buď vyvrtali křivě dirku na zajišťovací kolík nebo se jim kroutí plasty.
Povrchovka záchytu závěru, leze dolů už jen při pouhém pohledu. Jak jsme říkali my Glockaři, jen vlastnost 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
PosmrkanyKapesnik - Příspěvky: 74
- PosmrkanyKapesnik
Příspěvek#869 » pon 1. kvě 2017, 16:13
Neni zac, urcite to pomuze. Jinak takhle vyhnutou ty packu nemam, ale na funkci to vliv mit nebude. Ale je to teda kapanek na krivo hah.
Jinak ty povrchovky jsou na nekterych mistech slabsi, me treba po chvilce zacala lest povrchovka na zaveru a hlavni, jak se to uzamyka, tak behem par krabicek uz je to videt, ze je to ojete. Drivejsi kusy to udajne mely odolnejsi, nebo i USP. Hold setri se asi vsude. ALe jinak ja osobne si zpracovani pochvaluju.
Jinak ty povrchovky jsou na nekterych mistech slabsi, me treba po chvilce zacala lest povrchovka na zaveru a hlavni, jak se to uzamyka, tak behem par krabicek uz je to videt, ze je to ojete. Drivejsi kusy to udajne mely odolnejsi, nebo i USP. Hold setri se asi vsude. ALe jinak ja osobne si zpracovani pochvaluju.
- Luboš16
Příspěvek#870 » stř 3. kvě 2017, 15:28
Díky MKabarovi mám nyní bodky na své SK, takže si dovolím shrnout své zkušenosti a srovnání s originálními botkami. Originální bodky jsou vyrobeny z tvrzené gumy, takže nejsou náchylné k poškození a chrání zásobník při pádu na zem při přebíjení, na druhou stranu jsou poměrně vysoké, takže dost prodlužují pažbu. Vybrání na malíček je poměrně hluboké, nicméně tyto botky znatelně zvyšují komfort držení. Botky +1 od MKabara jsou vyrobeny z hliníkové slitiny a pokryté černým eloxem, takže kontakt s betonem nebo kameny na nich zanechá stopy. Svojí výškou příliš nezvyšují délku pažby a nají méně výrazné probrání pro malíček. Po jejich nasazení zůstala zachována plná funkčnost zásobníků při podávání nábojů. Moje osobní hodnocení je, že botky +1 se mi lépe drží, nezvyšují příliš výšku zbraně a navíc zvyšují kapacitu o jeden náboj.
PS: Mimo tento příspěvek, pokud by se někdo z Vás chtěl, za vzájemně výhodnou cenu zbavit stavitelného hledí s luminiscenčními body, tak mi pošlete SZ. Díky
PS: Mimo tento příspěvek, pokud by se někdo z Vás chtěl, za vzájemně výhodnou cenu zbavit stavitelného hledí s luminiscenčními body, tak mi pošlete SZ. Díky
DSC_0321.JPG
DSC_0322.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí