Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS

Glock a spol.

FullSoft

Příspěvek#871 » stř 3. kvě 2017, 16:42

2 Luboš16:

A nechceš se zbavit té prodloužené původní botky? Já mám na originál zásobníku klasickou plochou botku (viz obrázek) a pro moje "pařáty" by se mi toto prodloužení víc než hodilo... ;)

Obrázek

Nebo nemá někdo typ, kde tuto botku koupit?

MKabar

Příspěvek#872 » čtv 4. kvě 2017, 00:28

Jeste dodam, ze hlinikova botka +0 (tu mam ja) ma trochu vetsi vybrani na malicek, nez ty +1 od Lubose.
Jinac +2 uz je trochu delsi a i vzadu vznikne uz celkem vyrazny schod.
Origo HK botky jsou skladem, poslu SZ, tady nemuzu davat odkazy, zas by mi to smazli za reklamu...

mc.ready

Příspěvek#873 » sob 13. kvě 2017, 10:27

Díky PosmrkanémuKapesníku je vakl na gripech vyřešen, viz. str. 58. Musím říci, pistole pěkná a dobře střílí, ale gripy maj nedořešené. Osahal sem si PPQ, CZ 07/09, Spring. a Beretta Storm. Gripy drží a nehnou se. Na Hk vakl, to bych u této značky nečekal, to jsem jich v obchodě osahal hned pět a všichni špatně.

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#874 » sob 13. kvě 2017, 18:23

Jsem velice potesen, ze muj "recept" na vyreseni vaklu pomohl. :P

Ja ted behem tydne bouchnul dalsich skoro 300 ran a naprosta spokojenost :)
Tuhle zbran muzu opravdu kazdemu doporucit. Je patrny rozdil i v tom, ze kdyz bouchnu treba z Cz 75 150ks naboju a to same z HK, tak Hk neni skoro vubec spinave, proste ty splodiny pekne vyfuni pryc. Hold otevreny zaver ma svoje vyhody + zuzena komora asi taky dela svoje.

DAveDOG

Příspěvek#875 » sob 13. kvě 2017, 18:35

Asi chyba kusu, na mém SKáčku všechny gripy drží parádně.

mc.ready

Příspěvek#876 » sob 13. kvě 2017, 21:20

Jediné SK vakl neměli. Jinak P30 i P30L bída, zkoušeno několik kusů.

MKabar

Příspěvek#877 » ned 14. kvě 2017, 22:32

To je nake divne s tema gripama, prosly mi rukama desitky P30 a zadna nejakou vuli na hrbetech nikdy nemela. Aspon teda stredni a velke jsem nikdy nevidel, ze by meli nekde vuli pokud je aretacni kolik nasazeny zpatky samozrejme. Maly hrbet nemam dostatecne vyzkouseny, je hodne tenky v jednom miste.
Je samozrejme mozne, ze jeden kus je nejaky trochu out of spec, ale ze by to delaly hromadne? Jedine ze by byla cela varka hrbetu naka divna coz je dost nepravdepodobne, vzhledem k tomu, ze to asi lijou porad v jedne a te same forme...(a stejne tak ramy).
Kde presne to ma teda tu vuli, kdyz to ma vice kusu? Na hrbetu nebo na bocnich panelech? Foto/video?
A ten obchod, kde maj rovnou pet (!) kusu P30 tricitek skladem a vsechny s vulema by me taky zajimal.
A maji (pokud jich tam fakt je pet) podobne seriove cisla nebo rovnou postupne neboli jsou z jedne varky?

Sorry, ale nikdo si co vim nestezoval na vule v panelech na P30 ani na HKPro, kde je skoro 60 tisic lidi
a ted naraz se jich tady objevi hned 6-7+ kusu? Prijde mi to jako trosku nucena/zvelicena (minimalne v poctu kusu) kritika ve stylu, prece jen se nejakej error konecne nasel koukejte na ten sunt :-D... neni to tak trochu zvelicene spis proto, ze jsem tady parkrat psal, ze za celych padesat+ stranek nikomu nikdy nic neupadlo, neprasklo a nepokazilo se na P30 a nebylo treba reklamovat? :-)

Nevim sice, jak velke ty vule jsou/byly, ale do tohodle to ma zcela jiste jeste furt daleko :-D...
https://www.youtube.com/watch?v=mdTsFB1ejo8
(Novej kus potom co mu to vymenili uz tak gumovej nebyl, ale furt se dal jeste zmacknout, ze zasobac nesel vubec ven).

mc.ready

Příspěvek#878 » pon 15. kvě 2017, 11:17

S obchodama sem to napsal asi nejasně. Jednalo se o několik obchodů a to Beareka, Brymová, Terč Rakovník a Waltter trading. Mám P30L dva kusy a oba mají vakl jak na bočních gripech tak na hřbetních, i mají stejně vyhlé vypouštění zásobníku viz. foto na str. 58. Jediné co sedí je kombinace největších gripů. Vakl je takový, že pistole doslova při úhopu vržou. Boční gripy se pousouvaji dopředu, dozadu a hřbetní mají vakl v horní části a to jak při stisknutí proti rámu tak boční.

MKabar

Příspěvek#879 » pon 15. kvě 2017, 14:42

Jeden novy nahradni zachyt zasobniku mam a druhy sezenu a poslem/dodame. Staci jenom vyrazit ten cep a vymenit, otazka chvilky. Neni to nic supersloziteho.
Ty hrbety si budu davat extra bacha ted na nove kusy, ale posledni 4 nove P30 co jsem mel doma se rozhodne nehybaly vubec a byly tam vsecky stredni z vyroby nasazene. Dorazi ted i varka nahradnich gripu na stipling, tak se muzou prubnout jine stredni kusy, co to udela. Jestli to bude stejne, tak je to pak v ramu a ne v gripech. Jinac lehka uprava zevnitr s pajkou tomu pomuze si myslim jeste lepe, nez to necim podkladat...

MKabar

Příspěvek#880 » pon 15. kvě 2017, 14:44

Jeste bych ten zachyt zkusil vyndat a namontovat zpatky...jestli se to nahodou nesrovna...teoreticky by tam mohla byt ta pruzinka blbe natlacena a tlaci to asymetricky na jednu stranu...jenom me tak napadlo, chce to zkontrolovat.

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#881 » pon 15. kvě 2017, 14:58

MKabar: Jak tak vidim, moc tomu neveris. Bohuzel stat se muze chyba i u HK. Me samotneho to taky nemile prekvapilo, ale jak jsem psal, stacilo to vymezit a uz je po vaklu.
Kvuli tobe jsem si dal tu praci a nasadil tam hrbet "S" a "L" a tyhle hrbety drzi dobre. Ja pouzivam "M" a ten mel vakl pomerne veliky, kdyz se to drzelo tak to slo citit pri uchopu ze to v tom normalne chodi :twisted: SLo konkretne o horni cast hrbetu, kde se hybala do strany. Odhadem kolem 1mm to chodilo.

Nedivil bych se, kdyby se vic zbrani s touto vadou objevilo. Ocividne nejaka spatna smena z patecni nocni :lol: :twisted:

MKabar

Příspěvek#882 » pon 15. kvě 2017, 15:29

Ja tomu verim, jenom jsem nato jeste nenarazil zatim. Narazil jsem na dve SFP, kde to trochu nelicovalo nahore, ale na nelicujici VP9 si stezovali uz i amici (narozdil od P30). Asi to ale nebude na ramu, ale v tech medium gripech, kdyz Lka a Ska pasujou. Ja uz bohuzel svoje Mka davno obetoval stiplovacim pokusum, tak neprubnu :-D. Az budu mit doma tu novou zasobu gripu na stipling, tak je vsecky poctive prozkousim jeste pred brousenim. Ty zachyty zasobacu nove mc.readymu poslem, jenom co schrastim druhy kus. Mam 1 zatim.

mc.ready

Příspěvek#883 » pon 15. kvě 2017, 15:38

Gripy sem vyřešil jak píše PosmrkanýKapesník a ok. Záchyt zásobníku sem sundal a normálně sem ho rukou přihnul a je to také ok. Jinak MKabare pokud je možnost, na kolik by vyšla komplet sada nových gripů?

mc.ready

Příspěvek#884 » pon 15. kvě 2017, 15:52

Ale jinak, pěkné pistolky. Ješte nutně potřebuji HK 45 8-) , jen mám strach, aby mě s ní nevzala paní domácí pohlavě :lol: .Pokud se zadaří tak snad po prázdninách. :twisted:

mc.ready

Příspěvek#885 » pon 15. kvě 2017, 17:21

Teď sem porovnával rozteč vnitřních horních "lyžin" na hřbetu velikosti S, ty mají na zbrani vakl nahoře cca.1mm a hřbetu L který se ani nehne a u hřbetu S je rozteč o onen 1mm větší! Zřejmě se tak jedná o nedodržení tolerance na gripech a né na rámu, doufejme. Je tak možnost, že výrobce zareaguje a půjde se jen cestou výměny gripů.Dle mého názoru, pak ona vůle bočních gripů vychází z vůle hřbetů, které jim neposkytují dostatečnou oporu proti posunu.
Naposledy upravil(a) mc.ready dne pon 15. kvě 2017, 17:26, celkem upraveno 1 x.

Zpět na