Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS
Glock a spol.
- MKabar
- selag
Příspěvek#902 » úte 23. kvě 2017, 06:18
Díky za odpovědi, ale řešíme něco, co řešit nepotřebuju. Jen sem se chtěl zeptat, jestli jde hledí na HK P30L posunout stranově klepnutím. A ještě k tomu olovu a polygonu......z G 17 mám tímto olovem nastříleno poctivých 24 tis. ran a naprosto bez problémů a bez otěrů v hlavni, nebo přechodovém kuželu. Čistím po každé střelbě, chemii nepoužívám. Zbraň je primárně určena na sport. A pokud bych se rozhodl ji i nosit, tak opět s olovem. FMJ jsem dal jen 100 ran na vyzkoušení a mírné zaběhnutí 
- HawkCZ
Příspěvek#903 » úte 23. kvě 2017, 07:36
Ono je důležité, jak ten polygon čistíš. Přeci jenom se to čistí hůř, než klasický vývrt, protože kulatý vytěrák nemá rovnoměrný tlak a ani nekopíruje vývrt.
Jinak tedy silně pochybuji, že by střela jako taková zanášela pravidelně někam 10 cm doleva. Zkusil bych to upnout do stolice a potom dělat závěry, do té doby jsem přesvědčen, že je to stejně rukama.
Posouvat hledí, které má prolis na středu závěru, aby bylo vždy na středu, není úplně šťastná varianta. Jednou tam budeš potřebovat nabít FMJ a budeš automaticky mířit o 10 cm doprava?
)
Jinak tedy silně pochybuji, že by střela jako taková zanášela pravidelně někam 10 cm doleva. Zkusil bych to upnout do stolice a potom dělat závěry, do té doby jsem přesvědčen, že je to stejně rukama.
Posouvat hledí, které má prolis na středu závěru, aby bylo vždy na středu, není úplně šťastná varianta. Jednou tam budeš potřebovat nabít FMJ a budeš automaticky mířit o 10 cm doprava?
- Petzold
Příspěvek#904 » úte 23. kvě 2017, 08:02
Měkčí olověná střela, navíc s malou vodicí plochou jako má 120 gr CN, skutečně může výrazně "zanášet" ...kdy soustřely "putují" po terči s měnící se navážkou. U hlavní s oblými poli vývrtu HK, G, Walther, nebo skutečného polygonu jako dělá LW , je to o to markantnější.
Rozhodně bych ale nehýbal s hledím, to je fakt vhodnější použít jinou střelu.
Rozhodně bych ale nehýbal s hledím, to je fakt vhodnější použít jinou střelu.
- jaryn
Příspěvek#905 » úte 23. kvě 2017, 12:46
zdravím,PosmrkanyKapesnik jaké laborace a prach používáš u poplastovaných střel ? P30 jsem koupil koncem dubna(tímto ještě jednou díky HawkCZ za dovoz do Hradce) zatím si zvykám,ale poplastované střely,mám od střely-eu 128 CN BB 4 grs DO32, OAL 28.8 jsou bohužel na 25 metrů nepoužitelné lítá to po celém terči a občas i na plocho.Při použití LOS střel 123gr - FP vše bez problémů,dokonce u mně zatím nejlepší výsledky při pokusech o mířenku.
-
PosmrkanyKapesnik - Příspěvky: 74
- PosmrkanyKapesnik
Příspěvek#906 » úte 23. kvě 2017, 14:56
Nechci byt uplne OT, bo prebijeni se resi urcite jinde. Nejvic info najdes na strelectvi.cz v prebijeni
Jinak ja osobne dostrilivam zbytky konkretne tehle strel ARES_09-125grs RN BB-356 EPRX s prachem Ba9 lab.5,1 grs. Z duvodu uspor a lepsiho cisteni, ted aktualne prebijim strely od Limitu mosazne FMJ 124grs, a sypu pod to klasiku Lovex S 020 lab. 5 grs. OAL davam u obou 29mm.
Vykonove jsou to o chloupech slabsi laborace nez origo naboje. Hlavni je to, ze to lita kam mirim a chovani je jako s origosema a 100% funkcnost i pri slabsim drzeni (slecny) + zadne ocouzeni nabojnic.
Nic mene, je treba brat v potaz to, ze sarze prachu se muzou lisit, takze je treba to otestovat. Idealne bouchnout pres hradla. Osobne prebijim vic jak 10 let a osvedcila se mi jedna vec, a to takova, ze radeji laborovat plnotucnejsi naboje, nez nejake cajicky co maji pak znacne nevyrovnane tlaky a prubeh horeni
Jinak ja osobne dostrilivam zbytky konkretne tehle strel ARES_09-125grs RN BB-356 EPRX s prachem Ba9 lab.5,1 grs. Z duvodu uspor a lepsiho cisteni, ted aktualne prebijim strely od Limitu mosazne FMJ 124grs, a sypu pod to klasiku Lovex S 020 lab. 5 grs. OAL davam u obou 29mm.
Vykonove jsou to o chloupech slabsi laborace nez origo naboje. Hlavni je to, ze to lita kam mirim a chovani je jako s origosema a 100% funkcnost i pri slabsim drzeni (slecny) + zadne ocouzeni nabojnic.
Nic mene, je treba brat v potaz to, ze sarze prachu se muzou lisit, takze je treba to otestovat. Idealne bouchnout pres hradla. Osobne prebijim vic jak 10 let a osvedcila se mi jedna vec, a to takova, ze radeji laborovat plnotucnejsi naboje, nez nejake cajicky co maji pak znacne nevyrovnane tlaky a prubeh horeni
- selag
Příspěvek#907 » úte 23. kvě 2017, 15:58
Prosím tak ještě jednou. Může mi někdo říct, jestli je hledí v rybině např zajištěno lepidlem, nebo jinak? U CZ Shadow 2 bylo silně podlepené, klepání nepomohlo, nechal sem udělat spec. přípravek, duralovej a po velkém tlaku se z pod hledí vysypal bílej prášek a hledí se pohlo. Tak jestli mě něco podobného čeká i u HK, nebo jde hledí posouvat poklepem přes nějakou měkčí tyčku. Předem děkuji.
- selag
Příspěvek#910 » úte 23. kvě 2017, 18:12
Ale abych uspokojil i ty, co radí změnit náboj a laboraci, tak než do toho začnu "mlátit" tak udělám 100 nábojů se střelou 125 grs EPRX a uvidíme. A dle rady Hawka to vyzkouším z nastřelovací stolice. Jen musím říct, že bych opravdu nerad měnil něco na mnou výše uvedené sestavě náboje. Soustřel je bez falešné skromnosti super, faktor IPSC nepotřebuju, náboj funguje v CZ TS, Sphinxu, všech Glocích v 9x19, NZ 226, CZ Shadow 2, STI Edge, STI Rangemaster a dokonce i v HK P30L
Jen je soustřel u HK posunutej 10 cm. Je pravda, že na všech uváděných zbraních jsou stavitelné hledí.....a všechna hledí jsou posunutá proti ose závěru doprava
Dám vědět, jak sem to vyřešil

- MKabar
Příspěvek#911 » úte 23. kvě 2017, 22:29
Hele ty tovarni miridla na P30 jsou stejne priserne, mam rozdelanou novou varku 10-8 Performance...
Muska ma .115 vlakno chranene zebrem uprostred a cerne hledi ma suprovy U vyrez a drzi ho srub, cili s nim muzes vesele kvedlat ze strany na stranu...podle me rozhodne nej miridla na moderni HK pistolky.
Muska ma .115 vlakno chranene zebrem uprostred a cerne hledi ma suprovy U vyrez a drzi ho srub, cili s nim muzes vesele kvedlat ze strany na stranu...podle me rozhodne nej miridla na moderni HK pistolky.
- selag
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX