Parlamentní volby 2017

ViralWinter

Příspěvek#391 » čtv 21. zář 2017, 12:47

mihilit: Je mi líto, pokud se tě dotýká konstatování faktu (např, že 40 % deklarovaných voličů BPO má pouze základní vzdělání a 60 % střední bez maturity. Nebo, že preferují Blesk, Cosmopolitan a Prima Family). Pokud mé tvrzení vztahuješ na sebe, možná by ses měl nad sebou zamyslet. Tak to rozhodně míněno nebylo.

mihlit

Příspěvek#392 » čtv 21. zář 2017, 12:52

Pravidla argumentačních faulů pro začátečníky - pokud nedokážete argumentovat vůči faktu, argumentujte vůči osobě (osobám), které tento fakt tvrdí.

ViralWinter

Příspěvek#393 » čtv 21. zář 2017, 12:56

Ve lživých prohlášeních o VŠ studentech nevidím jediný argument, pouze tendence směřující k diktatuře jedné strany a k sociálnímu inženýrství, kdy svrchovaný vládce sám správně určí, na jakou školu a jaká úroveň vzdělání přísluší konkrétnímu jedinci. Netřeba argumentovat ani se dopouštět argumentačních faulů, nejedná se totiž o racionální debatu.

pavelg

Příspěvek#394 » čtv 21. zář 2017, 13:06

Je zajímavé, že historicky právě ti lidé s nižším vzděláním a z menších obcí byli odolnější vůči totalitě a dovedli instinktivně lépe rozpoznat nebezpečí. Bývají jednak konservativnější a hlavně o sobě nemívají přehnané představy - tj. mají racionálnější sebevědomí.
Největšími zastánci nejhorších režimů bývají mladí lidé z metropolí, odříznutí od reálného života a pod vlivem utopických sociologických doktrín, implementovaných často skrze školské systémy.

Myslím, že není potřeba chodit do extrémů, ale naopak zkusit využít obou skupin k vybalancování.

ViralWinter

Příspěvek#395 » čtv 21. zář 2017, 13:09

"...mladí lidé z metropolí, odříznutí od reálného života..."

OK, potvrzeno, lidi se ZP nejsou skupina, ke které je rozumné se hlásit. Bylo by to jako členství v KSČ.

/out

pavelg

Příspěvek#396 » čtv 21. zář 2017, 13:14

Co se dá dělat, toto tvrzení se dá prokázat z historický pramenů, které popisují nejrůznější režimy od sovětských komsomolců po Rudé Khméry. Jsou toho plné knihovny, je škoda že člověk, který se považuje za vzdělaného, se s takovou literaturou ještě nesetkal.

SansLogique

Příspěvek#397 » čtv 21. zář 2017, 13:30

Není ten virální zima reinkarnace stope3? Je to stejnej matroš. Prototyp MBA.

ViralWinter

Příspěvek#398 » čtv 21. zář 2017, 13:42

Jestli to není xenofobní volič SPD a jiných neonácků, tak to možná máme společné...

P.V.

Příspěvek#399 » čtv 21. zář 2017, 14:02

Asi jsem méně vzdělaný (pravda mám jen jeden VŠ titul) a sociálně slabý, když tu degradaci vidím taky...
Navíc to i stát podporuje/podporoval... Kdysi ministr vnitra (tuším Langer) dal do podmínek pro PČR, že na práci na kriminálce musí mít titul, takže se spousta policajtů vrhlo na UJAK apod... Že to pro jejich práci nemělo žádný smysl, nikoho nezajímalo...

wigum

Příspěvek#400 » čtv 21. zář 2017, 16:54

ViralWinter píše:Nevidím v popsaných bodech rozdíl mezi bankovními převody/platbou online a volbami.

RomanB74 píše:Nepravdy typické pro méně vzdělanou a sociálně slabší skupinu voličů BPI, SPD a podobných extremistických skupin. Měl jsem o majitelích ZP vyšší mínění, ale poslední dobou si říkám, že jsem se přidal na špatnou stranu :cry:

Pak jsi asi slepej nebo třeba důvěřivej.

Jsem tedy podle tebe člen nevzdělané skupiny, protože mám na honění se za VŠ tituly naprosto stejný názor jako Roman. A stojím si za tím, že 80% "studentů" je tam opravdu jen pro ten papír. Ono co by pak všichni s vystudovanou humání vědou asi dělali. Bys viděl ten odliv z peďáku, kdyby podmínka studia byla následně 5 let učit.
Ale ono je to celé nastavené špatně. Takhle se naprosto degradovala maturita, která je dneska potřebná pomalu i na popeláře.

SansLogique

Příspěvek#401 » čtv 21. zář 2017, 17:05

Důležitý je mít ten titul, třeba práva z Plzně http://strach.cz/kuriozni-rigorozni/

Sedmej

Příspěvek#402 » čtv 21. zář 2017, 17:30

jo, ještě tu odsuzujte lidi se vzděláním, to tady fakt chybělo ....

pavelg

Příspěvek#403 » čtv 21. zář 2017, 17:45

Prave naopak, my tady kritizujeme prave ty nevzdelane, vzdelani jen predstirajici.

gogan

Příspěvek#404 » čtv 21. zář 2017, 17:59

K vzdělání nutně nepotřebuješ VŠ, ale je skvělá pokud máš o obor zájem. Jinak si odneseš tak maximálmě vědomosti. Maturita je dnes opravdu zprofanovaná, Gaussova křivka vzdělávatelnosti populace se nezmění nařízením a ideou, že čím více lidí s maturitou tím bude obyvatelstvo chytřejší.

Sedmej

Příspěvek#405 » čtv 21. zář 2017, 18:06

pavelg: a jak je poznáš? nebo kdo to je konkrétněji?
jinak jak jsi někde dál psal ty body proč by nešlo volit po internetu. tak ty problémy jsou úplně jinde než v těch bodech.
1. osobně svobodně bez donucení si dojdeš vyfasovat nějakou identifikaci pro takovou možnost
2. identifikace nebude nidke propojena s tvým RČ a podobně.
3. hlas se zaznamená v systému samostatně k tvé identifikaci, takže sčítat se opakovaně může

gogan: souhlasím, že to co stát udělal s maturitou je hrozná chyba.

Zpět na