Dotazy ke střelbě z předovek.

Black Powder a vše co k tomu patří
sided
moderátor

Příspěvek#31 » pát 29. dub 2011, 09:02

pode fotek je to dost hrubá práce, prvně koukni jestli má tormentaci, aby Ti nanabila kokos....

BusDriver

Příspěvek#32 » pát 29. dub 2011, 09:20

Z toho co je na ni vyraženo moc moudrý nejsem. Teda kromě toho, že je to .44 a v.č. je 13651
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

BusDriver

Příspěvek#33 » pát 29. dub 2011, 09:25

jinak 11,3 by mohla byt velikost kule, ale nevim proč to tam maj vyražený v mm a nad tím klasicky .44 a to zatím 700kgs ??? fakt nevím.

matias

Příspěvek#34 » pát 29. dub 2011, 19:30

Tuším, že tři sf. střely na sobě Ardesa (?). Podobně značenou tlak. zk. jsem viděl před lety na Ard. BP ještě v prodejně ArmsMoravia na Vest Pocket De-
rringer .31

BusDriver

Příspěvek#35 » pát 29. dub 2011, 19:49

Tak jsem zase o něco chytřejší, snažil jsem se na stránkách Ardesy najít aspoň něco podobnýho v nabídce, ale bohužel. Musím ale dořešit to křesadlo. Mám koupených několik kamenů a ať dělám co dělám, tak to nekřeše. Už mám dokonce podezření na material ocílky. Vše ostatní mám nachystaný, ale s tímhle se nemůžu pohnout z místa. :?

Black Powder

Příspěvek#36 » ned 1. kvě 2011, 09:52

Su to spanielske tlakovky z roku 1975, udaj kalibru v mm udavaju kvoli metrickej sustave, ale je tam aj cal.44 ako povodny a 700Kp/cm3 alebo (Kgs) je udaj povoleneho pevnostneho zatazenia tlakom. Kazdy stat si oznacuje po svojom.

pavelkrab

Příspěvek#37 » pon 2. kvě 2011, 07:10

dotaz pro odborníky- když použiju místo perkusní zápalky startovku, bude to bráno jako zbraň kategorie D nebo může mít zkušebna výhrady ? mám rozpracovanou flintu systém "scharps" ale se zásobníkem na šest zápalek, pokud by šlo použít k iniciaci výstřelu startovky, ušetřilo by to místo a zjednodušilo výrobu bubínku, nebo použít brokové zápalky? u těch nevím zda nejsou na Z. P. což by už neodpovídalo kat. D

pufik

Příspěvek#38 » pon 2. kvě 2011, 13:35

Ano brokove zapalky jsou na ZP.

Patrik
moderátor

Příspěvek#39 » pon 2. kvě 2011, 16:07

Ne, brokové zápalky nejsou na ZP, před chvíli ověřeno u Brymové, pokud máte např. derringer na brokové zápalky od pedersoliho, což je D zbraň, tak není problém koupit do ní i potřebné zápalky, není nutno prokazovat držení dané zbraně, je možné, že jiní prodejci můžou mít na to jiný názor. Už se to někde řešilo.

muzzleloader

Příspěvek#40 » pon 2. kvě 2011, 20:23

Brokove zapalkyna ZP nejsou,ale nekteri prodejci je prodat nechteji.Ale jsou perfektni.

BusDriver

Příspěvek#41 » stř 4. kvě 2011, 07:12

to Black Powder: Díky za vyčerpávající odpověď, hned jsem o něco moudřejší.

norrsken

Příspěvek#42 » úte 25. říj 2011, 23:14

Ahoj, opravdu by mě v našem Kocourkově zajímalo, jak je to ze zákona s brokovými zápalkami W209 pro použití v inlajnce. Drtivá většina prodejců v kamenných obchodech tvrdí, že jsou pouze na ZP, a neprodá je. Dnes jsem mluvil s p. Soukupem z Anděl Reloading Center a říkal mi, že to tak má dokonce čerstvě oficiálně potvrzeno od zkušebního komisaře. Naopak Brymová je zasílá i poštou bez ZP (zatím). Pokud bych vzal tvrzení o nutnosti ZP doslova, tak inlajnka nejspíš není zbraní kat. D (když používá komponenty lovecké munice) a její držení (stejně jako kapslí) je tedy trestný čin :lol: Udělá v tom konečně někdo pořádek? Pokud se daná zápalka používá do volně držitelné zbraně, tak snad musí jít obstarat bez zbrojáku. V Německu (kde je zbrojní zákon podstatně tvrdší) jsou tyto kapsle volně prodejné.

kralik

Příspěvek#43 » stř 26. říj 2011, 18:42

snad by bylo lepsi se v tom moc nerejpat... "delaci poradku" jsou dost na skodu...

norrsken

Příspěvek#44 » pát 28. říj 2011, 11:01

kralik píše:"delaci poradku" jsou dost na skodu...

Sorry za OT, ale kdybys prožil pár let v civilizované zemi, tak bys tohle nemohl napsat. Tam si lidi dělají zákony pro sebe, zájmové kluby mají docela zásadní připomínkové právo atd. Tady 85% národa sdílí tvůj názor. Pak můžeme akorát nadávat.
V civilizovaném státě má člověk hodně blbý pocit, když dělá něco nezákonného. Když si dovezeš inlajnku na CZ poměry za pár desítek KKč a tady se dozvíš, že je sice na volno, ale na sehnání střeliva musíš nějak obcházet zákon nebo si ji na zdi leštit, tak si poklepeš na čelo.

muzzleloader

Příspěvek#45 » pát 28. říj 2011, 11:51

Jenze tady nejsi v civilizovane zemi.Tahle zeme a jeji vlada si na to jen hraji.Pokud se nekdo ozve,tak se vec zmeni,ale k horsimu.W209 zapalky nejsou na zbrojak,jen si to spousta prodejcu mysli.Zkusebna zaradila pod D i revolver poplasny,na brokove zapalky.Nejlepsi je nakupovat osobne a neobjednavat z netu

Zpět na