Smith Wesson MP15-22

Dlouhé zbraně .22LR

Mat

Příspěvek#16 » pát 24. srp 2018, 17:05

Tak jsem jí taky prubnul, četl jsem na ní jen chválu. Aspoň budu mít porovnání s 512 tactical, kterou zatím ještě mám.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

izerS18

Příspěvek#17 » pát 24. srp 2018, 18:34

Krasna. Koukal jsem zrovna min tyden na novinky u SW a vsiml jsem si ji. Na koseni je to paradni luxus a do 50m take. 100m s lepsi optikou taky. Tak at to pali:)

Mat

Příspěvek#18 » úte 28. srp 2018, 18:01

Tak zatím doskládáno. Po dlouhé době jsem sáhnul po taktické (nechápu proč jí tak říkají) montáži, která původně byla s rychloupnutím (mě to vadí, nevím že jsem za ní ty prachy před lety dal) takže komplet překopání systému upnutí. Důvod toho počinu je ten, že rychloupnutím neodhadnu sílu kterou to svírá lištu. Zde je kompozit, takže chci mít kontrolu přitáhnutí. Druhý důvod byl ten, že oproti standart montáži, má tahle výrazně větší plochu, o kterou se to svírá. Nové "srouby" a matky (dělal jsem si je tak, aby se dali dotahovat malým inbus klíčem) Plastová mechanická mířidla zatím nechám, musí se na weaver nasunou, což je pro mě ....no, asi bych raději klasické dělené upnutí, ale byli u kvéru, tak co. Stejně je budu nastřelovat na 25m (50m zkusmo) A fakt je, že se mi vejdou pod optiku, neodřou jí zespodu. Do jedné wever lišty co mi zbyla z dřívějška a měla systém M-lock jsem udělal závit M5 a vyrobil pin pro upnutí bipodu. Cena půl hodiny práce oproti ceně obchodu ??? Někdy cenotvorbu fakt nechápu. Spodní lomená ručka je fajn. O víkendu bych rád nastřelil, pak dodám terče pro okuk. Časem bych asi zkusil boční 45°montáž s kolimátorem...uvidíme, přeci jen laser na denní střelbu není použitelnej a kropit se zvětšením x4 jde dobře...ale proč nezkusit kolimátor, aspoň na zkoušku

izerS18

Příspěvek#19 » úte 28. srp 2018, 20:19

Moc pekne. Clovek by nepoznal, ze jde o .22LR, ale tipoval by .223
V rijnu budu testovat CCI MiniMag, tak jsem zvedav, jak to bude litat a znit:) Na 25m jsem nastreloval i kolimator, mel 5 MOA tecku a pohoda. Ale pro priste uz jen min 3 MOA a mene. Ta 5 MOA byla na me moc.

Mat

Příspěvek#20 » ned 2. zář 2018, 12:01

Tak pánové a dámy, máme tu první reálné seznámení. Jedním slovem katastrofa a velké zklamání. Porovnávám semi 512 ve verzi Tactical kterou jsem měl něco málo přes rok a teď jí s příchodem MP 15/22 prodal.
A toto jsou dnešní výsledky. Stejně dlouhá hlaveň jako 512, stejný bipod, stejná munice, stejné vaky, stejná vzdálenost, stejná optika.

Vzduchovkový terč je střílen na 25m přes mechanický mířidla. No....nic moc, ale ok. A to další jsou výsledky na 50m s municí CCI standart 1070f/40grain (která z 512 chodila do záslepky a těsně kolem, řekněme do 25mm) Ty terče jsou zde uveřejněný, lze se podívat.
Dále jsem střílel (tím jsem začínal a pak aspoň šňůrou protáhl hlaveň) Federal 1200f/40grain, se kterou mám výbornou zkušenost jak z 512, tak ze 455 GG..... opět se lze držet v záslepce, či těsně u ní (cca do 25mm) .

Uznávám, že spoušťák není zrovna laděn do máslového chodu, ale kurva, už mám něco nastříleno, takže strhávání do této úrovně fakt né. Viditelně šli zásahy mimo i o 10cm oproti záměrný. Terče jsou jak od brokovnice.

Ještě doplním, CCI 1070f/40grain vyhazovalo nábojnice spolehlivě, i přes to, že jsou pod hranicí zvuku, takže se lze bavit o subsonické minici. Zatímco Federal 1200/40gr už spadá do HV a tam co 5 rána, přiražená hilzna ve výhozním okénku s druhým nábojem v komoře

Takže otázka na další majitele této zbraně, co za munici používáte a s jakým výsledkem? Děkuji předem

Mat

izerS18

Příspěvek#21 » ned 2. zář 2018, 13:48

Pouzivam SB HV 36gr, pak Magtechy HV, Federal, American Eagle... Vse HV a na 25 ci 50m vse do cerneho s optikou, nejaky cinan 3-12x. Ne na zaslepku. Strilim rychle, mirit me moc nebavi, takze je tam urcity rozptyl. Ale z cerneho to nejde.

Mat

Příspěvek#22 » ned 2. zář 2018, 14:14

OK, HV Magtec doma mám, zkusím. Federal ?? Jaký? Je toho tuna, i American eagle jsou Federali. No jako dobrý, na kropení ve velkém asi dobrý. Ale přeci jen, do prčic, na 50m to musí jít s mířenou ránou aspoň jako CZUB kvéry. A k tomu to má tedy sakra, ale sakra daleko. Na základě čeho, se tedy berou ty top recenze? Má někdo terče z 50m kde mířil a dal si práci s dobrým zásahem???

izerS18

Příspěvek#23 » ned 2. zář 2018, 14:38

Federal HV 36gr. American Eagle = cervena krabicka s orlem. Na 50m se dostanu zacatkem rijna, tak snad nezapomenu a vezmu ji s sebou a udelam nastrel.

Mat

Příspěvek#24 » úte 4. zář 2018, 08:37

Ještě zkusím na majitele této zbraně. Mám modrou pružinu. Pocitově je o něco měkčí než na 512. Spekuluji, může být problém v soutřelu způsoben tím, že by se závěr díky tomu otvíral příliš brzo? A tuknutim do zadní části zbraně rozhazoval záměrnou? Závěr umožňuje drobné přitažení pružinky nasazením malé cca v mém případě 4.5mm dlouhou vložkou, která stáhne a tím trošku přitvrdí pero závěru. (A opět ji lze stáhnout z vodítka) Zkusil jsem čistě pro bezproblémové přebití zbraně pár nábojů. Funguje to i s náboji těsně pod zvukem. Ale zkouška byla jen v garáži, takže nemám relevantní výsledek na 50m. Nicméně, pro znalé, může být měkčí pružina možným problémem? Jinak hlaveň je dotáhlá, po sejmutí distanční vložky v ústí předpažbí, se hlaveň ani nehne. Zde bych problém asi vyloučil. Psal jsem prodejci a poslalu nastřelení jak MP 15/22 tak se stejnou optikou i 512 a 455 GG se stejnym nabojem jako zmíněnou 15/22. Čekám na odpověď. Bojím se, že to bude na reklamaci. Ovšem zda bude uznána, to pochybuji.

sided
moderátor

Příspěvek#25 » úte 4. zář 2018, 09:01

V pružině problém nebude, střela je dávno venku než to stačí cokoli udělat.

Mat

Příspěvek#26 » čtv 6. zář 2018, 15:09

Na víkend mám připravené CCI standart 1070/40gr, Federal 1200f/40gr (ty už jsem sice zkoušel, ale ať nejsem za blbce) Magtec HV, SK standart plus a Winchester Subsonic 42gr. S prodejcem jsem domluvený, že to zkusím a podle výsledku mám v pondělí dovést zbraň. Předá se dovozci, aby si jí sám zkusil a viděl případný problém. Pokud nenastřílím, což se bojím že to bude stejné jako minule, ale i zázraky se dějí. Tak to je na dovozci. A tady se ukáže, zda je zákazník hýčkán jen než utratí své prachy, nebo je hýčkán i v případě, že je nějaký problém. Doposud jsem se setkal s přístupem, máš-li problém, tak ho máš a neser, nás to nezajímá. Po víkendu se podělím o výsledky.

Mat

Příspěvek#27 » ned 9. zář 2018, 12:26

no, takže vše při starém.
SW MP 15/22 ....jedním slovem tragédie. V úterý jde na reklamaci. Stříleno v sedě na dvojnožce vzadu s vakem. 50m, slunečno, 20°C bezvětří. Všechna použitá munice byla mnou zkoušena z 512 tactical, vše po doklikání dle výkonu náboje bylo v záslepce Max do 25mm soustřel. Takže pokud si někdo plánoval koupit tuhle sračku od SW....asi bych to zvážil. Min do doby, než budu mít vyjádření od dovozce.

Mat

Příspěvek#28 » ned 9. zář 2018, 12:28

512 tactical /a že CZUB má mezi lidmi né úplně dobré jméno pro svou kvalitu) tak s ní se stejnou municí se dalo takto

izerS18

Příspěvek#29 » ned 9. zář 2018, 13:50

To je hoodně mimo teda... Jen teda ty Standardy se drží u sebe. Optika už nešla naklikat? Ty CCI hrozný. :(

Knop

Příspěvek#30 » ned 9. zář 2018, 15:38

Vzhledem k tomu, že je pouzdro a předpažbí zbraně plastové (a ne ideálně tuhé), zkusil bych experimentovat s umístěním optiky, např. namontovat jí celou nad pouzdro, případně jí naopak posunout dopředu, aby její zadní monážní bod byl nad komorou. Jak natěsno je upevněná hlaveň v začátku předpažbí?

Obávám se, že jestli zbraň nemá např. omylem povolenou hlaveň v pouzdře, reklamace nic nevyřeší, protože výrobce žádnou přesnost u této zbraně pravděpodobně nezaručuje, je to "hračka".
Naposledy upravil(a) Knop dne ned 9. zář 2018, 15:53, celkem upraveno 1 x.

Zpět na