Registrace zbraně ke sportovním účelům.

dejment

Příspěvek#31 » pon 15. srp 2011, 21:27

Před 20 lety jsem musel mít NP, a to mi vydali na základě vystřílené výkonostní třídy, jinak mi tu žádost hodil pod nohy a víc se semnou nebavil, pak bylo období, kdy k nákupu stačil jen ZP , a tam samozřejmě nevím, co jsem uvedl, je to cca 15 let. Před cca 4 lety jsem koupil opakovačku, malorážní, taky jsem nepotřeboval NP. Ale vzhledem k tomu, že je to zbraň kategorie C ji ani na obranu mít nemůžu, ale ani nechci.
Naposledy upravil(a) dejment dne pon 15. srp 2011, 21:30, celkem upraveno 1 x.

Patrik
moderátor

Příspěvek#32 » pon 15. srp 2011, 21:29

Na opakovací malorážku nepotřebuješ NP ani dnes.

dejment

Příspěvek#33 » pon 15. srp 2011, 21:31

To vím, je to zbraň kategorie C

Patrik
moderátor

Příspěvek#34 » pon 15. srp 2011, 21:45

dejment píše: Ale vzhledem k tomu, že je to zbraň kategorie C ji ani na obranu mít nemůžu, ale ani nechci.

Ale můžeš.

(4) Držitel zbrojního průkazu skupiny E je oprávněn

a) nabývat do vlastnictví a držet, popřípadě nosit zbraň kategorie B, na kterou mu bylo vydáno povolení, nebo zbraň kategorie C,

b) nabývat do vlastnictví střelivo nebo jednotlivé díly nábojů pouze do zbraně, kterou je oprávněn držet, a to po předložení průkazu zbraně; toto střelivo je oprávněn také držet nebo nosit, a

c) nosit nejvíce 2 zbraně a střelivo do těchto zbraní; zbraně ani střelivo nesmí nosit viditelně.

dejment

Příspěvek#35 » pon 15. srp 2011, 21:49

No dobrá, tak můžeš, ale nikdy jsem o tom neuvažoval :)

Missak

Příspěvek#36 » pon 15. srp 2011, 21:49

no, nosit "C" zbraň . to už je úchylárna :lol: a navíc skrytě.
ono ten bod a) se dá taky vyložit různě - nošení se týká jen B nebo se týká i C.
ale jelikož v ZP máš povolení nosit B, tak to C asi nebude košér. což ovšem neznamená, že nejde použít pro obranu. ona taková broková pumpa na obranu domova není k zahození :twisted:
navíc na C nemáš žádné povolení (jak se píše v tom odstavci) - ta je v podstatě jen registrovaná.

Patrik
moderátor

Příspěvek#37 » pon 15. srp 2011, 22:07

Všechna ta povolení jsou právě kvůli "B" zbraním, což jsou učinné samonabíjecí většinou krátké zbraně snadno ukrytelné.

dejment

Příspěvek#38 » stř 31. srp 2011, 20:24

Tak vám prozradím, jak jsem dopadl na policii Trutnov.
Dnes jsem byl požádat o zaregistrování 3 ks zbraní na osobní ochranu. Dvě žádosti mi vrátili s tím, že se to v roce 2001 neregistrovalo ( to bylo v době, kdy jsi zakoupil zbraň na zbrojní průkaz a do 5 pracovních dní jsi ji zaregistroval ), tudíž, jestli mám ve zbrojáku povolení nosit zbraně kategorie B, tak se ničeho neproviňuji, když tuto zbraň nosím. Cca před 2 měsíci jsem si koupil 858 Tactical, a jelikož jsem nic bližšího nezjišťoval, požádal jsem na sport. Dnes jsem podal novou žádost, aby mi 858 Tactical povolili i na osobní ochranu. No, tvářili se, že jako proč to chci, jestli chci lítat po městě s 58 a takdál a takdál. Prostě bylo na nich vidět, že s tím mají velký problém. Po cca 5 minutovém projevu dvou policajtů, jsem se zeptal, proč mi to nechtějí udělat, když to zákon povoluje, na to mi řekli jen, že zbytečně vyhodím 100 kč za kolek. Nakonec mi to tedy přijali, tu žádost, s tím, že si příští úřední den mám přijít pro vyřízené povolení. Nechápu, proč s tím někde mají problém a někde né. Zákon je snad jeden. Nebo se mílím???

jomekabi

Příspěvek#39 » stř 31. srp 2011, 20:44

Nemylis, ale jelikoz Ti to nakonec dali, tak kvuli 5ti minutove diskusi prece neni co resit. Nebo se mylim? ;)

dejment

Příspěvek#40 » stř 31. srp 2011, 20:47

Né, s tim nemám problém, jen jsem se chtěl podělit o dojmy.
A taky kdyby si někdo chtěl ( jako já ) změnit účel zbraně.

Patrik
moderátor

Příspěvek#41 » stř 31. srp 2011, 21:07

Zákon je sice jen jeden, ale výklad může být (bohužel) občas různý.

Andy

Příspěvek#42 » čtv 1. zář 2011, 23:33

Dejment to je uplne normalni. U nás v Mostě ta kráva na policajtech si myslí, že sežrala svět. Já už to tu někde psal nevím jestli si četl..mě zákon umožňoval na výjmku ZP už v 17. mohl jsem v 16 ale ja nemel jeste legitimni kartu SSK. a ja tam prisel a málem me vyhodila, div mě nenechala zatknout co jsem si to jako dovolil tam přijít (slušne jsem pozdravil atd..). kdybych ji neukázal průkaz SSK tak nevím, nevím... pokaždé když jsem tam byl jednat tak nejaky problem mela..pul hodinu listovala v nejaky knizce v zakonech (vedela prd) . a kdyz jsem zaadal o sedivak na devitku tak pozor cituji "prosiiiiiim??????na co to chcete???" zarvala az sem se malem lekl. ja ji odpovedel na 9mm a na konec mi to teda dala k tomu dalsich 100 kecu..a dodala "doufam ze mi sem priste neprinesete dalsich 10 laufu". Ackoliv mi zákon vse umoznoval tak mám pocit ze delali vse pro to abych nedocílil svého zájmu. to samé u tebe, kdyz ti zakon neco umoznuje nechapu proc v tom vrtaj. a jak napsal Patrik souhlasim, kazdy si to vyklada jinak....

"Svět se neřídí zákony na papíře..svět řídí lidé. Někteří podle zákonů, někteří ne". a takhle je to všude :-).

Zpět na