Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- Joe
Příspěvek#151 » sob 3. zář 2011, 21:19
Ono něco takovýho fakt existuje?
Certifikovaný u "zvláštního zařízení" musí být akorát ten zámek. A to bude ten háček. Asi neexistuje visací zámek třídy A, tam jsou samé trezorové zámky, co tak rychle googlím (znění normy nemám k dispozici).
Jinak po tom, co je to "zvláštní uzamykatelné zařízení" se na rozdíl ode mne seriózně zajímal jeden právník, napsal si kvůli tomu předkladateli onoho nařízení vlády (některé ministerstvo), co si pod tím jako předkladatel představuje, nějak jim to trvalo, výsledek nevím.
To by byl jen výklad autorský, který je jedním z možných a případný soud k němu může přihlédnout. Ty jako uživatel se řídíš literou zákona, nemůžeš domýšlet, "co tím básník chtěl říci". Takže podle mne je lanko ze zdi zvláštní dostatečně, a jdu vymýšlet způsob, jak k němu přibastlit trezorový zámek
Certifikovaný u "zvláštního zařízení" musí být akorát ten zámek. A to bude ten háček. Asi neexistuje visací zámek třídy A, tam jsou samé trezorové zámky, co tak rychle googlím (znění normy nemám k dispozici).
Jinak po tom, co je to "zvláštní uzamykatelné zařízení" se na rozdíl ode mne seriózně zajímal jeden právník, napsal si kvůli tomu předkladateli onoho nařízení vlády (některé ministerstvo), co si pod tím jako předkladatel představuje, nějak jim to trvalo, výsledek nevím.
To by byl jen výklad autorský, který je jedním z možných a případný soud k němu může přihlédnout. Ty jako uživatel se řídíš literou zákona, nemůžeš domýšlet, "co tím básník chtěl říci". Takže podle mne je lanko ze zdi zvláštní dostatečně, a jdu vymýšlet způsob, jak k němu přibastlit trezorový zámek
- KITTbx
- Bydliště: Ostrava ______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#152 » sob 3. zář 2011, 21:33
No existuje to, najde se to na střelnicích, v prodejnách zbraní a podobně.
Jinak je to něco takového: http://www.strelectvi.cz/forum/p-drzak- ... 17249.html
Na první pohled to vypadá jako šunt, ale pod dřevem je ocel/železo, celé se to musí pořádně ukotvit do zdi, i když se přeřeže oko, tak ten zámek je o něčem jiném, nic méně pořád lepší než "certifikovaná skříň z Bauhausu".
Jinak je to něco takového: http://www.strelectvi.cz/forum/p-drzak- ... 17249.html
Na první pohled to vypadá jako šunt, ale pod dřevem je ocel/železo, celé se to musí pořádně ukotvit do zdi, i když se přeřeže oko, tak ten zámek je o něčem jiném, nic méně pořád lepší než "certifikovaná skříň z Bauhausu".
- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
- KITTbx
Příspěvek#154 » ned 4. zář 2011, 05:06
-to jomekabi: pochybovati je lidské a myslím si, že i správné 
Bauhaus, Baumax, nebo Hornbach (nejen tyto), skříň (trezor) na zbraň o které mi tvrdili, že odpovídá §2 odst. a, jsem viděl několik a na první pohled to nebyla plechovka.
Pokud k tomu mají osvědčení, které se opírá o současnou EU normu (nadřazený ekvivalent té CZ), tak je to bohužel tak, že zákonu uděláte za dost, ale položíte si třeba otázku je to opravdu bezpečné?
Věříte nebo pochybujete, tomu rozumím, ale tady šlo přeci o ukázku toho jiného možného zabezpečovacího zařízení, o kterém se zákon jako o možném zmiňuje = není to a nemusí být vždy trezor nebo skříň. (já takto nepoznám zda to je zámek třídy A)
A to bylo účelem příspěvku = že je i jiná zákonná možnost, než trezor (skříň).
-to Mark: ta sekce je asi opravdu dobrý nápad
Bauhaus, Baumax, nebo Hornbach (nejen tyto), skříň (trezor) na zbraň o které mi tvrdili, že odpovídá §2 odst. a, jsem viděl několik a na první pohled to nebyla plechovka.
Pokud k tomu mají osvědčení, které se opírá o současnou EU normu (nadřazený ekvivalent té CZ), tak je to bohužel tak, že zákonu uděláte za dost, ale položíte si třeba otázku je to opravdu bezpečné?
Věříte nebo pochybujete, tomu rozumím, ale tady šlo přeci o ukázku toho jiného možného zabezpečovacího zařízení, o kterém se zákon jako o možném zmiňuje = není to a nemusí být vždy trezor nebo skříň. (já takto nepoznám zda to je zámek třídy A)
A to bylo účelem příspěvku = že je i jiná zákonná možnost, než trezor (skříň).
-to Mark: ta sekce je asi opravdu dobrý nápad
- smety
Příspěvek#155 » ned 4. zář 2011, 08:48
Viděl jsem v letáku (obi) nějaké trezory na zbraně. Kvalita pochybná, cena předražená. Zbytečně kupovat v těchto prodejnách, když má člověk jinou možnost. Já vlastním trezor na 7 zbraní http://www.bedimex.eu/trezor-na-zbrane- ... kup182.php
více fotek zde:
http://www.novetrezory.cz/zbranova-skri ... -i447.html
Levnější a kvalitnější než z obi a přivezli mi to až domů. A s certifikátem.
obsáhlejší popis výhledově připravím do příslušného vlákna
více fotek zde:
http://www.novetrezory.cz/zbranova-skri ... -i447.html
Levnější a kvalitnější než z obi a přivezli mi to až domů. A s certifikátem.
obsáhlejší popis výhledově připravím do příslušného vlákna
- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Příspěvek#156 » ned 4. zář 2011, 12:02
KITTbx píše:-to jomekabi: pochybovati je lidské a myslím si, že i správné
Jestli to je opravdu bezpecne, je uplne jina otazka. Proti zlodejum (profikum) neni opravdu bezpecna ani bankovni trezorova mistnost.
V zasade me skutecna bezpecnost ani tak moc nezajima, hlavni je, kdyz ucinim zakonu zadost, abych nemel problemy at uz s policii, nebo s pojistovnou.
Co Ti rekli v Bauhausu je nepodstatne, videls certifikat? A nejaka EU norma me taky nezajima, certifikat musi odpovidat ceskym zakonum a normam. Nebudu prece litat nekde po soudech a dokazovat, jestli ta EU norma (pokud vubec existuje) je v souladu s tou nasi.
No a co se tyka jinych zarizeni, nez skrin/trezor, tak je zbytecne o tom teoretizovat, dokud se neobjevi nejake, ktere prokazatelne odpovida pozadavkum.
- KITTbx
Příspěvek#157 » ned 4. zář 2011, 13:20
No to je fakt, ukrást lze přeci i ta skříň, proč to otvírat, když si to mohou vzít celé 
Ale jo papír jsem viděl, o tom, co si myslím je už jiná debata
Jinak ta norma o které píšu je ta samá co myslíte, ona je to totiž počeštěná EU norma a tu českou nahrazuje = dar EU společenství. Info například zde: http://www.jinova.cz/bezpecnostni-tridy .
Ta různá pojmenování a zkratky či normy, to je docela prales, ke všemu normu si jen tak nestáhnete, všichni za to chtějí peníze...
Stran oněch zařízení, pokud to má zámek třídy "A", tak to je prostě OK, což, ale netvrdím, že OK je.
Ale jo papír jsem viděl, o tom, co si myslím je už jiná debata
Jinak ta norma o které píšu je ta samá co myslíte, ona je to totiž počeštěná EU norma a tu českou nahrazuje = dar EU společenství. Info například zde: http://www.jinova.cz/bezpecnostni-tridy .
Ta různá pojmenování a zkratky či normy, to je docela prales, ke všemu normu si jen tak nestáhnete, všichni za to chtějí peníze...
Stran oněch zařízení, pokud to má zámek třídy "A", tak to je prostě OK, což, ale netvrdím, že OK je.
- Patrik
- dejment
- KITTbx
- dejment
Příspěvek#164 » pon 5. zář 2011, 17:39
No právě, vcelku si dovedu představit takový ABLOY diskový visací zámek na těch držácích na zbraně. A podle mne takový abloy visák je náročnější na zdolání než jakýkoli trezorový ( samozřejmě existují i jiné motýlkově, s falešnými labyrinty ) na motýlkový klíč.
- sided
Příspěvek#165 » pon 5. zář 2011, 19:20
U certifikace takového zařízení nebude problém zámek ale nejslabší bod, tedy táhlo a nebo lanko které bude zbran zajištovat. Jako paralela se nabízí zámky na kola a nebo motorky. Žádný z nich neodolá aku flexe s dobrým kotoučem a jen málokterý kvalitním pákovkám. I ty nejlepší (a jejich cena přesahuje cenu certifikované skříně na zbraně) nemají odolnost delší než pár desítek vteřin. (cca 20-30)
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí