SDM M87O
- Tomka
- klikis
Příspěvek#47 » sob 24. lis 2018, 19:15
Petzold píše:Ta čínská parodie je lépe zpracovaná, než originály, které Rem produkuje posledních 4-5 let. Ale je to prostě 870, už 70 let stará konstrukce, se všemi přednostmi i nedostatky.
Je to někde shrnutý, ty přednosti a nedostatky? Docela by mě to zajímalo.
- klikis
Příspěvek#48 » sob 24. lis 2018, 19:19
Tomka píše:Jak je možné, že u originálního Remingtona předpažbí nezasahuje při stažení do rámu zbraně a když jsem viděl stažené předpažbí u SDM, tak jde stáhnout až za tu lebku co je na rámu, je to předpažbím a nebo zbraní?? Zase doufám že originál předpažbí od Magpulu mi nebude odírat rám brokovnice, jak už jsem na na pár videích viděl u originál předpažbí na SDM...
Možná to bude vlastnost toho předpažbí. Na plastovém REM870 nazasahuje, ale v dřevěném pažbení REM870 Home defence podle videí ano. I když se mi ve dřevě líbí víc, kvůli tomuhle jsem ji nebral. Překreje to nabíjecí okno. Dá se to uříznout, ale to by byla škoda.
- LordSalix
Příspěvek#50 » sob 24. lis 2018, 21:19
Tomka píše:Jinak Maverick se mi tolik nelíbí SDM je hezčí na pohled (průhleďák, kompenzátor) a hlavně by měl být stejný jako Remington, tak že dobrá dostupnost náhradních dílů, případně tuning...
On právě Maverick je zase normální Mossberg (až na předpažbí, to se musí vyměnit i táhla a jinou pojistku). Takže jsem se mezi nimi rozhodoval právě kvůli solidní kvalitě a náhradním dílům z brownells do budoucna. Jenže SDM jsem koupil za 6300, kdežto Maverick stojí 8900 + případně magpul ... navíc právě už má i mířidla ... nebudu mít nutkání okamžitě začít nakupovat blbosti. Maverick by se mi vyšplhal na 15000

- LordSalix
Příspěvek#52 » sob 24. lis 2018, 22:30
SDM ještě nemám registrovanou
Zatím co si s ní hraju a komplet jsem rozebral, tak vypadá hodně dobře a i recenze jsou dobré, takže problémy neočekávám. Ale u Mavericka bych čekal větší kvalitu, je to obyčejný Mossberg, vyrábí se snad třicet let, v USA se ho prodaly vagóny a všichni ho milují - na základě dlouhodobých zkušeností. Taky jsem nedávno viděl vyjádření instruktorů Aegis, že s maverickem mají nejméně problémů při kurzech. Navíc se mi více líbí kocepce Mossbergu než 870 - zámek závěru je lépe umístěný, nabíjecí klapka nepřekáží, dva vytahovače, snadná výměna vyhazovače (to když se na 870 pokazí, je to průser). Každopádně i SDM je dobrá volba a já si ho taky vybral, protože jako hotový balíček je o dost levnější a stále je kompatibilní s nejrozšířenější brokovnicí na světě
Vůbec bych se toho nebál a těšil se na něj.

- Tomka
- LordSalix
Příspěvek#54 » pát 7. pro 2018, 10:48
Tak nový poznatek k updatovanému "magpul" předpažbí. Že m-lok přepracovali jsem viděl na první pohled, ale nějak jsem doufal, že aspoň zachovali rozestupy a dostatečnou (byť třeba s mírnou úpravou) kompatibilitu. Teď se mi do ruky dostaly první m-lok kousky a ne, ani náhodou. Nejen, že nesedí rozestupy, ale navíc je celá pažba jeden velmi masivní blok plastu (mnohem masivnější, než originál) a uvnitř není místo na protikusy. Až se rozhodnu, kde přesně chci co mít, tak to tam navrtám napevno, materiálu je na předpažbí dost.
- LordSalix
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX