Smith Wesson MP15-22
Dlouhé zbraně .22LR
- Choze
Příspěvek#136 » ned 23. pro 2018, 14:21
Myslim si, že je tu ve vlákně dost fotek zbraně, tak terčů s informacemi co kdy jak, informací ohledně nevybíravosti střeliva. Přesnost myslim si suprová, zpracování také. Čistění zbraně jednoduché. Poruchovost je jen díky vadnýmu střelivu, nebo přecpanýmu zásobníku.. výhoda oproti klasickému AR cena střeliva. Nevýhodu, co se týče ráže, bych viděl maximálně v nemožnosti chránit ovce před medvědy
512ka mi přijde úplně z jiného soudku. Asi jako hrušky a jablka. Pokud chci AR, co střílí 2kč/rána, je SW dobrá volba. Pokud chci střílet desítky, koupil bych opakovačku k tomu určenou.

- izerS18
Příspěvek#137 » ned 23. pro 2018, 14:26
Hele,ja kupoval MP15-22 pred AR, pac jsem z ni mel repsekt a nechtel jsem hned plnotucnou. Po 3 mesicich strileni s 15-22 jsem ale sel do plnotucne AR-15 a byl jsem nadseny, ze prechod je vlastne bez jakkekoli zmeny. Jasne, rana vetsi:), ale 15-22 me perfektne pripravila. No a od te doby je 90% ran v 223 a zbytek jen .22:)
V prodejne jsem si osahal vsechny malorazky a jedina 15-22 mi prisla, ze to je zbran. Zbytek byl desny. SIG jsem nemel moznost videt, toho hodnotit nemohu
V prodejne jsem si osahal vsechny malorazky a jedina 15-22 mi prisla, ze to je zbran. Zbytek byl desny. SIG jsem nemel moznost videt, toho hodnotit nemohu
-
antonspelec - Příspěvky: 1239
- antonspelec
Příspěvek#138 » ned 23. pro 2018, 15:13
cipis píše:Jediné, v čem je SW špatné, tak dostupnost náhradních dílů. 0, slovy nula. Banzai slibuje už tařka rok úderníky, v Evropě se sehnat nedají, našel jsem je akorát v UK a ti debilní angláni to málem neprodají ani lidem v UK. Domovské SW se zcela nesmyslně vymlouvá na ITAR, případně mají tunu dalších keců.
Takže až vám po 5-50 tisících výstřelů praskne úderník, tak si ho holt musíte nechat někde za 500-1000 Kč vyrobit. Jestli se zlomí vytahovač nebo se unaví pružiny, tak to bude to stejné.
Nicméně i tak je to zlaté oproti těch slitinovým krámům, kde to měníte kus za kus. Tedy pušku za pušku, ne díl
Diky za tuhle informaci. Skutecne jsem netusil, ze dovozce sem taha zbrane, ale zakladni nahradni dily privest nedovede

Koukal jsem na web SW, ale tam ani nevidim, ze by veci jako udernik nebo vytahovac bylo v nabidce...mas link prosim? Kazdopadne pokud je moznost to koupit v USA, da se to pritahnout normalne jako treba tricko, ne? ITAR je volovina v tomhle pripade...
-
antonspelec - Příspěvky: 1239
- antonspelec
Příspěvek#139 » ned 23. pro 2018, 15:17
Mika86 píše:O to mi právě jde. Na klasické AR jsem ještě nedorostl. A jeho kvality tudíž nedocením.
SW v tomto chci na blbnutí a prakticky první kus aspoň podobný ARku.
...
Pokud si mám vybrat dle vzhledu a snad i dostatečné funkčnosti (neočekávám že hračka za cca 18k bude bez much) tak vede SW před tacticalem. Tady to reálný kolimátor a pár doplňků na zbraň. No ještě si ji někde moct osahat.
No prave proto, kdybys pak ARko nekdy kupoval, neni od veci uz tu ergonomii znat z malorazky.
...
Vidim to uplne stejne. A i cenove je SW lepsi. Navic na nej vzhledem k razi naprosto staci nejakej kolimator z Ciny, treba tak kopie ACOGu od Trijiconu za nakejch 60 USD a muze se vyrazit na strelnici.
- izerS18
- Mika86
Příspěvek#143 » ned 23. pro 2018, 22:43
Tolik reakcí jsem ani nečekal.
Dle všeho to tedy nemusí být špatná volba. Mám časem zálusk právě i na AR pro dospělé, ale zatím ten čas ještě nenastal.
Zásobníky budou v pohodě. Nikdy nervu plnou kapacitu. U 22lr ani 9mm luger. U tacticalu jsem mohl vyzkoušet jak na 25 tak 10 ran, ale ten menší nebyl origo, ale ocelový a tam to fakt nešlo.
Ohledně dílu na SW díval jsem se na stránky a jaksi mimo zásobníku mrtvo.
U Colta jsem řešil zásobník navíc a mám nakonec z beretty, ale trvalo to rok dohledat možnosti a to pomohli i známí z oboru.
SW beru jako celkem solidní hračku na blbnutí za minimální cenu střeliva.
CZ512 pak spíš v klasice s lepšími doplňky jako má nyní MAT.
Na druhou stranu kdoví jak to dopadne. Začínal jsem bez ZP jen na rekreační střílení pod dozorem. Pak ZP, první dlouhá malorajda, pak pistole 22lr, další na 9mm luger. Teď SW.
Jen ty větší ráže mě zatím drží v klidu.
Na ND se ještě doptám v Gundrak a po známých. Spíš pro info.
Je fajn že je pořád co objevovat.

Dle všeho to tedy nemusí být špatná volba. Mám časem zálusk právě i na AR pro dospělé, ale zatím ten čas ještě nenastal.
Zásobníky budou v pohodě. Nikdy nervu plnou kapacitu. U 22lr ani 9mm luger. U tacticalu jsem mohl vyzkoušet jak na 25 tak 10 ran, ale ten menší nebyl origo, ale ocelový a tam to fakt nešlo.
Ohledně dílu na SW díval jsem se na stránky a jaksi mimo zásobníku mrtvo.
U Colta jsem řešil zásobník navíc a mám nakonec z beretty, ale trvalo to rok dohledat možnosti a to pomohli i známí z oboru.
SW beru jako celkem solidní hračku na blbnutí za minimální cenu střeliva.
CZ512 pak spíš v klasice s lepšími doplňky jako má nyní MAT.
Na druhou stranu kdoví jak to dopadne. Začínal jsem bez ZP jen na rekreační střílení pod dozorem. Pak ZP, první dlouhá malorajda, pak pistole 22lr, další na 9mm luger. Teď SW.

Jen ty větší ráže mě zatím drží v klidu.
Na ND se ještě doptám v Gundrak a po známých. Spíš pro info.
Je fajn že je pořád co objevovat.
- Mika86
- cipis
Příspěvek#145 » pát 28. pro 2018, 19:57
SW žádné díly nemá, protože to řeší jeho servisní střediska a pravděpodobně z důvodu nějaké pošahané politiky to veřejně nenabízí.
Kamarád komunikoval se zastoupením SW ve státech i v Evropě, nikdo to nemá a centrála to nepošle s odkazem na ITAR, po odpovědi, že to na ITARu není, tak už bylo jen ticho. Takže on to není problém dovozce, spíš dovozce A výrobce.
V UK mají nějaké úderníky, dokonce za dobrou cenu, ale nepošlou, dokonce to ani nepošlou jen tak po UK, prej licence atd. V Německu také nic, protože tam se ta zbraň zase pro změnu nesmí prodávat, tak na co by měli díly ...
Aktuální cena u soustružníka je cca. 800 Kč a moc se mu do toho nechce.
Na prvním (a jak to vidím i posledním) kuse mám zatím sotva 400 ran, takže se nedá posoudit, jak se s tím popasoval (kalení, popouštění, atd.), vyrobil mi ho po velkém přesvědčování ...
Kamarád komunikoval se zastoupením SW ve státech i v Evropě, nikdo to nemá a centrála to nepošle s odkazem na ITAR, po odpovědi, že to na ITARu není, tak už bylo jen ticho. Takže on to není problém dovozce, spíš dovozce A výrobce.
V UK mají nějaké úderníky, dokonce za dobrou cenu, ale nepošlou, dokonce to ani nepošlou jen tak po UK, prej licence atd. V Německu také nic, protože tam se ta zbraň zase pro změnu nesmí prodávat, tak na co by měli díly ...
Aktuální cena u soustružníka je cca. 800 Kč a moc se mu do toho nechce.
Na prvním (a jak to vidím i posledním) kuse mám zatím sotva 400 ran, takže se nedá posoudit, jak se s tím popasoval (kalení, popouštění, atd.), vyrobil mi ho po velkém přesvědčování ...
antonspelec píše:cipis píše:Jediné, v čem je SW špatné, tak dostupnost náhradních dílů. 0, slovy nula. Banzai slibuje už tařka rok úderníky, v Evropě se sehnat nedají, našel jsem je akorát v UK a ti debilní angláni to málem neprodají ani lidem v UK. Domovské SW se zcela nesmyslně vymlouvá na ITAR, případně mají tunu dalších keců.
Takže až vám po 5-50 tisících výstřelů praskne úderník, tak si ho holt musíte nechat někde za 500-1000 Kč vyrobit. Jestli se zlomí vytahovač nebo se unaví pružiny, tak to bude to stejné.
Nicméně i tak je to zlaté oproti těch slitinovým krámům, kde to měníte kus za kus. Tedy pušku za pušku, ne díl
Diky za tuhle informaci. Skutecne jsem netusil, ze dovozce sem taha zbrane, ale zakladni nahradni dily privest nedovedeTo mi prijde jako hodne smutny a nejapny!
Koukal jsem na web SW, ale tam ani nevidim, ze by veci jako udernik nebo vytahovac bylo v nabidce...mas link prosim? Kazdopadne pokud je moznost to koupit v USA, da se to pritahnout normalne jako treba tricko, ne? ITAR je volovina v tomhle pripade...
- cipis
- haito
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva