NESMRTÍCÍ náboje
- Joe
- Zvonek
- KITTbx
- Bydliště: Ostrava ______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#20 » úte 25. říj 2011, 22:05
Zkoušel jsem střelbu s tímto plastovým 9L nábojem a přiznám se, že jsem nečekal, že účinnost bude tak velká.
Pistole se sice nepřebije, ale když uvážím, že deska byla překližková opřená na vzdálenost kolem 10m a následný důleček byl řekněme min 2mm, tak je to na dle očekávání na tzv. „nesmrtící náboj“ docela pecka, au …
Pistole se sice nepřebije, ale když uvážím, že deska byla překližková opřená na vzdálenost kolem 10m a následný důleček byl řekněme min 2mm, tak je to na dle očekávání na tzv. „nesmrtící náboj“ docela pecka, au …
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- KITTbx
- Vaki
Příspěvek#23 » stř 26. říj 2011, 11:15
Už to tu bylo řečeno, nic jako nesmrtící munice neexistuje. Usmrtit nebo způsobyt vážná zranění se dá prakticky čímkoliv a nezáleží jen na tom kam se trefíte, ale také na zdravotním stavu jedince. Dá se sice předpokládat že zákeřný útočník nebude zrovna mít po transplantaci nebo kolibříka, ale vyloučit se to nedá. Pokud tedy chcete mít tak velké ohledy na pachatele-útočníka, před použitím jakéhokoliv náboje se přeptejte na jeho zdravotní stav.
V praxi prostě nepřijatelné.
Ono o moc lépe na tom ale nebudete ani s obuškem či pepřákem... i zda mohou nastat velice závažné komplikace.
V praxi prostě nepřijatelné.
Ono o moc lépe na tom ale nebudete ani s obuškem či pepřákem... i zda mohou nastat velice závažné komplikace.
- KITTbx
Příspěvek#24 » ned 30. říj 2011, 21:29
Tady nejde přeci o nějaké rozebírání smrti či ne, opakováním toho, že bylo něco řečeno se nic nezmění, dokonce ani tím, že když chce někdo šetřit útočníka, nemá raději nosit.
Minimálně v mém případě šlo o test munice a ta neselhala, myslet si může kdo chce, ale budu-li v situaci, že mám střílet varovný tak do země budu prát klidně i tu modrou potvoru a pokud se odrazí mám "skoro" jistotu, že nezabije a to se bude pak určitě u soudu lépe obhajovat, jelikož agresor je v ČR (bohužel) hájený druh.
Minimálně v mém případě šlo o test munice a ta neselhala, myslet si může kdo chce, ale budu-li v situaci, že mám střílet varovný tak do země budu prát klidně i tu modrou potvoru a pokud se odrazí mám "skoro" jistotu, že nezabije a to se bude pak určitě u soudu lépe obhajovat, jelikož agresor je v ČR (bohužel) hájený druh.
- KITTbx
- Vica
Příspěvek#27 » ned 24. bře 2013, 19:58
Podle mě má neletální střelivo něco do sebe. Záleží také v jakém pořadí je mám v zásobníku. Já mám na první ráně ostrý náboj. Je-li situace kritická mám hned možnost se účině bránit. Na druhém místě brokovou střelu. Pokud situace není tak vyhrocená, tak první rána (s ostrým) bude výstražná do vzduchu a pokud to útočníka neodradí tak druhá broková rána půjde na něj. Jde spíš o situaci, kdy útok na mě graduje a má obrana tím pádem také. Zbytek zásobníku jsou zas ostré, protože pokud ani zásah broky nepomůže není co řešit. Pokud je útok intenzivní hned od začátku, tak ani v této situaci nemusí broková střela na druhém místě vadit, protože zjevně půjde o střelbu na velmi malou vzdálenost a v tomto případě i střelba brokovým nábojem je účinná. Na 1-2 metry není zrovna nesmrtící a to už má útočník v sobě jeden ostrej. Musím ale počítat s tím (a mám to ve své zbrani vyzkoušené na střelnici), že mi broky nepřetáhnou závěr. Musím to udělat ručně. Když to vím, tak to není problém.
- Valda83
Příspěvek#28 » pon 15. dub 2013, 21:49
Ja osobne bych nechtel nekoho zabit. Ale pokud me chce nekdo vazne ublizit tak ho nebudu resit, jedna se o muj zivot a on do toho sel a musi pocitat s nasledky. Ja nikdy do nikoho nevrkal a nikoho nikdy neprovokoval, protoze na kazdou akci je reakce. A jak nam borec rekl na pripravce, pokud vam pujde o krk tak napred strilejte a pak se ptejte
) ja chodim na cvicak s nemeckym ovcakem a chodi tam prevazne zensky co si poridili psa na obranu jelikoz je nekolikrat prepadli. Kdyz je posloucham tak me naskakuje husina. A byli to prepadeni s nozem atd. Jestli bylo i znasilneni nevim, je to prece jen citlivy tema. Ale na me vytahnout borec nuz, tak hned tasim a vyzivam, pak uz neresim. Chce to ale koule, tady je to neco jinyho nez realita. Kdyz vas obestoupi 5 ciganu tak nejaky taseni nema smysl, akorat prijdu o kver, telefon atd a jeste budu mit rozbitou hubu. Jediny co me pobavilo, kdyz jsem se bavil s instruktorem o drazkovani zbrane a o registraci, tak z nej vypadlo, ze pokud nenajdou zbran tak nenajdou pachatele. Pokud to tak je tak bych udelal to ze ho trefim, poskytnu prvni pomoc, zavolam zachranku a beru drahu
) takovej clovek me nestoji za to abych si to odsedel

-
frantisekkozisek - Příspěvky: 326
- frantisekkozisek
Příspěvek#29 » úte 16. dub 2013, 06:19
Nebude to zas takhle jednoduchý. Pokud někoho trefím, pak mu budu pomáhat, tak si mě nejspíš aspoň trochu bude pamatovat, výstřelem na sebe upozorním na docela velkou dálku, takže je i dost pravděpodobný, že mě někdo další uvidí. A jak budu jen minimálně podezřelej, není asi problém si vyžádat zbraň na expertízu a jsem na tom ještě hůř než kdybych od začátku spolupracoval.
- ilicz
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX