Pumpa! Ale která?

Béďa

Příspěvek#181 » pon 23. zář 2019, 13:04

No ty Ameriky jsou většinou dělané v Mexiku...
Zvážil bych ještě tu Supernovu, dělá se jak ve sportovní úpravě tak pro taktiku, cena se blíží tomu Remu, ale kvalita tam pořád je. Navíc to snese i náboj supermagnum takže bude dost předimenzovaná. Brokovnice jsou jediné zbraně co ,dle mě, umí nejlíp Italové.

Indian

Příspěvek#182 » pon 23. zář 2019, 17:29

No, udělaná v Mexiku nebo v Turecku asi nebude kvalitou až takový rozdíl...

Miata

Příspěvek#183 » pon 23. zář 2019, 17:33

Souhlasím, že Supernova stojí za zvážení.
Já chtěl dělníka a to je Remington. Benelli je kvalitní a pěkná... “slečna” ;)

LenkaMa

Příspěvek#184 » pon 23. zář 2019, 18:19

No já si myslím že polovině z Vás je jedno co si koupíte, jelikož netrefíte ani holuba na 20 metrů, navíc co vidím u nás na střelnici tak z 90% jsou tam samé křápy z Turecka za 4000 Kč a podobně a pochybuji že z Vás někdo dá 30 tisíc a více za dobrou brokovnici i když ty dobré Italské jsou od 75 000 Kč výše.

Další věc co by jste spíš měli řešit než líbivost, je na co ji chcete + slyším neustále aby brokovnice měla pistolovou rukověť ale už si nikdo neuvědomí že tím pádem vám jde většina zpětného rázu do dlaně.

Další věc je kvalitní brokové střelivo, což taky pochybuji když tu většina lidí shání střelivo nejlépe za 2 Kč :) A z postřehu třeba i teď v sobotu jsem se všimla jak si jeden koupil brokovnici a po 4 ranách už nechtěl střílet že si asi pochroumal rameno a to se střelivem které ho já vystřílím skoro stovku týdně na asfalty :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Miata

Příspěvek#185 » pon 23. zář 2019, 18:52

to Lenka: nechci prudit, ale dotaz Davida byl na tactical broknu na home defence a občas na střelnici...
Takže tvoje sdělení je pravda, ale poněkud mimo Davidův dotaz ;)

LenkaMa

Příspěvek#186 » pon 23. zář 2019, 19:06

No když si přečteš celé vlákno a ne jak ostatní jen první a poslední stránku tak zjistíš že jsem reagovala dobře a na všechny ;)

Ono je totiž zde standartní že se tu na 11 stránkách píše o xxx a pak se přihlásí jeden :idea: a zeptá se na 12 stránce jestli někdo neporadí s xxx :)

Omlouvám se za OT

Indian

Příspěvek#187 » pon 23. zář 2019, 19:19

A víš pro co se používá zkratka xxx ? :-)

Petzold

Příspěvek#188 » pon 23. zář 2019, 19:30

Tož děvčico, ne že bys neměla kouska pravdy, ale tímhle pohrdavým tónem a bagatelizováním si moc přátel nezískáš.

Tohle není lovecké forum a většina shání, když už tak taktickou/HD brokovnici, kterou múžou když tak i jebnout o zem, ne Zoliho nebo Perazzi v ražebním lesku. :)

A ty jsi tomu chlapíkovi, evidentně začátečníkovi, poradila jak tu broknu má založit aby ho to rameno nebolelo, nebo se jenom tak přes net vysmíváš ? ;)

Miata

Příspěvek#189 » pon 23. zář 2019, 19:41

To Lenka: tomuhle se říká “knížecí rady”. Zde na fóru jsem už nějakých pár let, a to, co mě zajímá, čtu celé. Problém začátečníků je v tom, že přečíst najednou všechno ze všeho nejde (o zbraních, nábojích, legislativě...) a navíc jsou témata plná právě spoustou “knížecích rad”, které jim nepomohou. Takže pokud se někdo jasně a konkrétně zeptá, tak (pokud o tom něco vím), tak mu napíšu svůj názor na danou věc. Ale nerad bych zapleveloval toto téma, tak tímto končím naši rozpravu.

LenkaMa

Příspěvek#190 » pon 23. zář 2019, 19:57

:) :) Ne neberu to zle a necci se tu někomu vysmívat, to určitě ne. Tomu típkovy začátečníkovy jsem poradit chtěla ale byl to machýrek co měl svaly nebo spíše mu mozek vlez do bicepsů a v hlavě toho moc nezůstalo. ;) :)

Co se týče brokovnic s kterou můžou jebnout o zem, tak to určitě nebudou Uzkony a podobné výtvory jisté produkce která po vyrobení XXX kusů zmizí s trhu aby nebylo kde reklamovat a po pár týdnech založí novou firmu s vyrábí stejné pofidérní brokovnice za nízké ceny .

problém je spíše v tom že když se snažíš poradit, dotyčný stejně koupí křáp před kterým ho varuješ. nedávno sem varovala dotyčného před koupí Brokovnice Uzkon a co se nestalo, za týden byl na střelnici z Uzkonem a do měsíce se mu rozpadl plast. Prostě neměl prachy a místo toho aby si našetřil třeba 20 000 Kč a koupil třeba Benelli Supernova tak ne, prostě honem rychle něco koupit. Střelnici máme vlastní, tedy spíše Táta, takže vím co se kupuje a jak s střílí a nejlepší zážitky jsou když slyšíš jak se někteří baví že to viděli na You Tube nebo že ve filmu to tak funguje ....

Když jim chce někdo ze starších poradit tak je to pro ně páprda a starej důchodce kterej má sedět doma u kamen. Jsou prostě tací a pálí to do papíru kde je rozptyl že to ani metr nezměří ale tady někteří co znám osobně pak píši jak střílí 1 MOA ;) :) No a proto asi tak i reaguji aniž bych to myslela špatně ale znám to prostě ze střelnice kde sem 3x až 5x týdně jako správce ( za tátu odpoledne ) Proto si i myslím že hledat radu zde je trošku asi mimo ale spíše si zajít na střelnici a vyzkoušet si to a to a teprve podle toho si zbraň vybrat. neříkám že tady je špatné hledat radu ale prostě tady si bude chválit každý jen to svoje a navíc pokud si tu někdo koupí třeba toho Uzkona za 3500 Kč bude ho tu vychvalovat až do nebe. Což začátečník nepozná a dá na tyhle hloupé rady ............... :( :( :?
Já než jsem si vybrala brokovnici sem si jich ošahala asi 10 a i z nich sem zkoušela střílet a nakonec má první volba byla ZOLI a pak Beretta 686 .
Další věc je si myslím si zkusit střelit i ty asfalty nebo jednoduše se naučit střílet a teprve pak si pořídit brokovnici na vymetání zákopů s Buckshot 9mm :)
Jinak brokovnice Zoliho nebo Perazzi jsou dobré a ty mohu doporučit ;)

mikymoto

Příspěvek#191 » úte 24. zář 2019, 08:24

Asi by se to chtělo během psaní příspěvků nejdříve zamyslet nad formou a volit méně konfrontační styl - jak píše kolega - takhle si tu moc přátel nezískáš. Nejdřív startuješ a pak se omlouváš, že to tak myšleno nebylo.
A doporučovat při dotazu na brokový pumpy v ceně cca 20 tisíc brokový kozlice v ceně 70-250 tisíc??? Navíc sám uvádí že je nováček, takže je tu tak 50% šance, že ho to nechytí (pravidelná střelba) a bude ju mít opravdu jen na homedefence opřenou doma. Na to je Zoli/Perazzi skutečně ideální kandidát.

Kolegové radí myslím rozumný kandidáty a při případným prodeji, pokud by přehodnotil volbu, nebude až tolik tratit.

audis

Příspěvek#192 » úte 24. zář 2019, 09:28

Vždyť je to v pohodě. Konfrontacni styl nevidím. Naopak exemplárně vysvětleno, že puška za 100k je jinde než za 30k a ta jinde než za 6k. A pokud někdo střílí málo, ty dvě dražší nevyužije.

LenkaMa

Příspěvek#193 » úte 24. zář 2019, 09:42

Já se neomlouvám a kozlici nepoužívám, buď automat nebo pumpu což je vidět i na fotu, Jsem když jsem se učila střelbu z brokovnice jsem měla kozlici, ale to jsem psala.
Tratit bude hodně - nikdo není tak bohatej aby si kupoval levné šmejdy, to už na bazarhuntingu se rozmáhá prodej zničenejch zbraní, tedy spíše zasažených domácími kutily co to domrší a pak prodávají jako málo střílená .
Takže raději si koupit pořádnou kvalitní brokovnici a mít jí dlouho, nechápu proč by si měl někdo kupovat levnou brokovnici aby ji mohl za pár měsíců zase prodat - to mi nějak hlava nebere. Když už si budu kupovat brokovnici tak jak sem psala, první si ji ošahám, vyzkouším a to ne jen jednu a pak koupím. Jenže tohle právě 75% lidí nedělá. Každý honem honem a to většinou na rady z You Tube nebo televizního seriálu a pak sou plný bazary zbraní - ne nadarmo táta jezdí s kamarády na občasný prodej z bazarhuntingu a pak povídá jak sou prodejci čím dál větší sv...ně, jak se snaží kupujícímu prodat hroznej krám a tvrdí mu do očí jak je zbraň nestřílená.
Jinak nechápu proč si myslíš že mluvím o kozlicích ? Můj automat Raffaelo sice stál 60 tisíc ale mám ho několik let, spadnul tolikrát a funguje pořád a stále a to i prošel blátem nebo pádem z několika metrové výšky - kdybych měla brokovnici za 4000 tak už po roce by to byla hromada trosek. Stále je to o tom co si chceš koupit a co od toho očekáváš ne se řídit že jsem to viděl v PC hrách nebo ve filmu Rambo a tak to musím mít. Když přeci kupuju zbraň, snažím se ji vybírat s tím že to musí být puška spolehlivá a odolná a hlavně aby pěkně seděla i v ruce a byla vyvážená a ne že ji za měsíc zase prodám, takže nechápu proč bych pak měla něco přehodnocovat, to se nedivým že sou pak bazary plný krámů. Já když si koupím broknu nebo i kulovnici tak si ji vybírám pečlivě a taky mi ty zbraně zůstávají protože jsou dobré a spolehlivé takže není potřeba se jich zbavovat, lidé se zbavují jen špatných věcí - nebo ty by si snad prodal dobrou pušku ? Já ne ....
Co se týče začátečníků - jak jsem psala , jsou kamarádi a střelnice kde si tu zbraň první vyzkouším a ošahám a teprve pak pořídím a pokud nechci tratit nepoběžím hned do obchodu koupit kus levný trubky ale nechám si poradit OD ZKUŠENÉHO STŘELCE Z BROKOVÝCH ZBRANÍ e ne přeci na webové stránce kde ti poradí i ten co má 14 dní ZP nebo kde ti každý bude vychvalovat to co má doma - důležitější je jak sem psala OSAHAT, VYZKOUŠET, ZASTŘÍLET SI S TÍM ...
Nechci tím tady samozřejmě nějak Ty rady tady zatracovat ale některé opravdu stojí za to což začátečník opravdu nepozná ....................................

mikymoto

Příspěvek#194 » úte 24. zář 2019, 10:28

LenkaMa píše:Jinak nechápu proč si myslíš že mluvím o kozlicích ?
Vycházím z textu, kde popisuješ svůj výběr - Beretta 686 je pokud vím kozlice na 100%.
Produkci Zoli/Perazzi jsem projel myslim komplet a pumpa ani jedna - vše kozlice. Pokud víš o nějaké pumpě od těchto výrobců, tak se rád nechám dovzdělat. I když nehrozí, že bych si ji reálně pořídil vzhledem k cenové relaci výrobce - prostě jsou důležitější věci ve kterých musím utopit výplaty.

Dále bych se ve vlákně držel tématu a to pumpy.

LenkaMa

Příspěvek#195 » úte 24. zář 2019, 11:27

No brala bych to asi z hlediska se naučit první z brokovnice střílet, myslím si že třeba kozlice pro začátek je velice dobrá volba a pokud preferuje levnější brokovnice už bych asi volila Ruskou spolehlivou třeba IŽ 27 M 1C která je hodně dobrá a odolná, je to pracant - No a až se naučím střílet s tímhle a naučím se snášet rány třeba od 12/76 - 53 Magnum teprve pak si bych si šla vybírat brokovnici PUMPU a budu vědět jak a co, hlavně mezi tím pochopím spoustu věcí - a mohu se mezi tím rozhodovat co to bude a další věc je že ta kozlice se doma určitě doma neztratí a hlavně třeba v budoucnu až bude dělat myslivecký kurs aby měl lovecký lístek se hodí.
Protože přeci nebude pořád jen celý život střílet do papíru, ale udělám si kurz a také si zalovím což je větší zážitek i adrealin než stát u stavu a dělat dírky do papíru, ale to už musí každý sám za sebe protože každý to neudělá ;)
No a když už bude rozhodnut pro zbraň a třeba i levnou může si pak koupit TŘEBA Benelli supernova 12/89 která pojme i silnější střelivo na větší dálky a bude mít zbraň jak na obranu tak na lov.
Hlavně u pumpy je dost důležité trénovat, jsou jedinci co jim ani rok tréninku nepomohl :o :shock: :? :roll: :roll:

Zpět na