Přežití a soběstačnost při rozvratu společnosti
- GreatLama
Příspěvek#935 » úte 21. led 2020, 19:24
Pokud vam jde pouze o nabijeni celovek, telefonu atd. Tak muze byt celkem zajimava alternativa baterije supercapacitoru a rucni generator...
https://youtu.be/9y4pwcFyLOE
V ruce jsem to nemel, ale vypada to celkem pouzitelne.
https://youtu.be/9y4pwcFyLOE
V ruce jsem to nemel, ale vypada to celkem pouzitelne.
- Rick Grimes
- Rick Grimes
Příspěvek#936 » stř 22. led 2020, 09:04
Ten ruční generátor má jeden nedostatek. Při točením kliky na nabití akumulátoru pro uříznutí prkna, nebo na vyvrtání díry vydáš víc energie, než když použiješ ruční pilu, nebo vrtačku. Na nabíjení mobilu je otázka za jak dlouho dokážeš točením kliky dostat tolik energie, abys plně nabil 2600 mAh baterku mobilu. To by muselo jít o život.
- pavelg
Příspěvek#939 » stř 22. led 2020, 11:01
BTS budou jedny z prvních, co budou out. Mobilní síť je nestabilní sama od sebe, občas klekla i na Silvestra, o povodních nebo podobných záležitostech nemluvě.
Smysl má asi rádio na SV/DV a pak vysílačka, pokud ji ovšem nemám jen já sám. Myslím, že by se provoz rozproudil, kdyby se něco podělalo.
Větrníky asi jen daleko od civilizace, v obci spíš ty kolektory na střechu, nebudou vidět a něco nabijí.
Podle toho, co jsem četl od Argentince z doby rozpadu státu, největším nebezpečím jsou lidi z města. Dům/byt nesmí nikoho lákat k návštěvě. Nic nesmí nikoho lákat.
Smysl má asi rádio na SV/DV a pak vysílačka, pokud ji ovšem nemám jen já sám. Myslím, že by se provoz rozproudil, kdyby se něco podělalo.
Větrníky asi jen daleko od civilizace, v obci spíš ty kolektory na střechu, nebudou vidět a něco nabijí.
Podle toho, co jsem četl od Argentince z doby rozpadu státu, největším nebezpečím jsou lidi z města. Dům/byt nesmí nikoho lákat k návštěvě. Nic nesmí nikoho lákat.
- GreatLama
Příspěvek#940 » stř 22. led 2020, 13:11
Rick Grimes píše:Ten ruční generátor má jeden nedostatek. Při točením kliky na nabití akumulátoru pro uříznutí prkna, nebo na vyvrtání díry vydáš víc energie, než když použiješ ruční pilu, nebo vrtačku. Na nabíjení mobilu je otázka za jak dlouho dokážeš točením kliky dostat tolik energie, abys plně nabil 2600 mAh baterku mobilu. To by muselo jít o život.
Reagoval jsem na nabijeni celovky / mobilu / radia. Vrtacka, svarecka, pracka... jsou jine kategorie

Dve AAA baterie - napeti 1.2V, kapacita 1000mAh, ucinnost nabijeni 70% (1.3x)
Generator na kliku - vykon 30W
Doba toceni klikou abych do superkondiku dostal dost energie pro baterky = 1.2V * 1Ah * 2ks * 1.3 / 30W * 60minut = 6.5 minuty
6.5minuty se da parkat do mesice zvladnout...
- MRBLUE
- mikymoto
Příspěvek#942 » stř 22. led 2020, 14:35
No jednu takovou baterku na kličku a jednu se spouští jsem měl možnost vyzkoušet - jako nouzovka dobrý, ale jinak nic moc. Postačilo to akorát na to, aby se člověk nepřerazil na schodech do sklepa. Takže maximálně jako záloha, když nefunguje nic a nemám svíčku.
- paza
Příspěvek#943 » stř 22. led 2020, 15:39
No tak i ta nouzovka - baterka na kličku - bude mít cenu zlata, protože je "nekonečná". Mám takových baterek na kličku asi pět, jednu v autě a ostatní doma a je to jistota!!!!
Jinak taková klasická petrolejka a určitá zásoba petroleje také není od věci, my, co jsme ještě svícení petrolejkou zažili, víme své...
Jinak taková klasická petrolejka a určitá zásoba petroleje také není od věci, my, co jsme ještě svícení petrolejkou zažili, víme své...
- Serz
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX