CZ P-10C
- Letec 12
Příspěvek#2926 » čtv 27. úno 2020, 09:00
Po pravdě, vidím to spíš jako takovou sexi vychytávku. Úplně k ničemu to není, ale pro obranu v bytě, jen v případě, že jsi sám a máš velkou místnost a daleko k vypínači. Protože střílet na někoho po tmě a pak se ptát, "jsi to ty drahá?" je trochu opruz. Navíc v bytě se střlí na vzdálenost 1-5 metrů a to potmě celkem uspokojivě trefíš tak nějak i od pasu. Výhoda to není ani na venkovní střelnici. To už raději vlákno, případně vlákno s tritiem, jestli chceš být cool.
Slyšel jsem ještě názor, že můžou být lépe, ale to je věc názoru, pro mě jsou čitelnější obyč, nebo vlákno.
Slyšel jsem ještě názor, že můžou být lépe, ale to je věc názoru, pro mě jsou čitelnější obyč, nebo vlákno.
- vgj
Příspěvek#2927 » čtv 27. úno 2020, 09:50
S tritiem mám zkušernosti jen z rodinné CZ 75 SP 01 Tactical. Všechny P10c co jsem na střelnici potkal byly s fosforeskujícími. Osobně mi tritiová mířidla sednou více. Použitelnost za šera i tmy je slušná a to i při nasvícení cíle ruční 650lm lampičkou.
Osobně mám v plánu P-10C OR s tritiem, ale ještě jsem si nenašel příležitost, ke které bych si ji nadělil.
Osobně mám v plánu P-10C OR s tritiem, ale ještě jsem si nenašel příležitost, ke které bych si ji nadělil.
- Mac.42
Příspěvek#2928 » čtv 27. úno 2020, 10:43
maplesyrup píše:Zachyt zaveru a zadrzka zasobniku mi asi staci standardni, alespon dneska kdyz jsem si ji zkousel na strelnici tak jsem s nimi nemel zadny problem.
Jeste dodam, ze hlavni vyuziti zbrane je ochrana zdravi, zivota a majetku. Tedy noseni, sebeobrana a strelnice. Neplanuji zadnou "sportovni" strelbu jako IPSC nebo LOS.
počítej s tím, že u nové (a poměrně dlouho, pokud s ní nebudeš hodně střílet) ten záchyt zásobníku půjde mnohonásobně hůře, než na nějaké olítané (ale pokud nechceš provozovat "sportovní" či "taktickou" střelbu, není důvod k uprgrade... ostatně celý konfigurátor je tu právě kvůli těm, kteří to provozovat chtějí, jinak je základ více, než vyhovující)
kdybych chtěl nošení a nic jiného, zvážil bych pouze barevný rám - sníží se "viditelnost", protože lidi si podvědomě spojují zbraně s černou, takže pokud ti na okamžik vykoukne, většině lidí ani nestačí dojít, že něco vidí a co to je
- Machead
Příspěvek#2929 » čtv 27. úno 2020, 14:42
Vacsina ludi nepredpoklada ze ma zbran a nemaju tusenia o farbach uz len preto.
Ludia su dost ignorantski a v dnesnej dobe obzvlast. Garantujem, ze keby som si teraz na ciernu bundu po pas zavesil svoju AR-15 dopredu na hrud (ako ju bezne nosim na strelnici), mohol by som sa s nou prejst po ulici a uvedomil by si to mozno 1 clovek zo 100.
Skusat to ale nebudem a neodporucam
Ludia su dost ignorantski a v dnesnej dobe obzvlast. Garantujem, ze keby som si teraz na ciernu bundu po pas zavesil svoju AR-15 dopredu na hrud (ako ju bezne nosim na strelnici), mohol by som sa s nou prejst po ulici a uvedomil by si to mozno 1 clovek zo 100.
Skusat to ale nebudem a neodporucam

- OtravnyPomeranc
- OtravnyPomeranc
Příspěvek#2931 » čtv 27. úno 2020, 23:38
Ja mam s miridlama jiny nazor, overeny letama praxe. Pokud bych mel jen jednu pistoli a s tou pocital jak na noseni tak trenovani, venku nebo na kryte strelnici, kde je mozne si treba zhasnout, pro trening s baterkou atp. Tak jednoznacne vedou miridla "Tritiova"
Tam clovek pochopi, jak je opravdu velice rychle zamirit a srovnat zbran, kdyz vidim svetelne body miridel. Ac mam baterku, nebo je treba sero, proste Tritium vede, jako univerzalni miridla. neni problem strilet za svetla, protoze se chovaji jako klasicke pevne, s lehkym zvyraznenim bodu. Ovsem v seru a ve tme je to parada.
Srovnani:
1.Luminesencni miridla jsou fajn, ale musis mit cas si je nasvitit, jinak se mi normalne stava, ze kdyz vytahnu zbran, ktera je pul dne v pouzdru, tak trosku vidis hledi, ale moucha je uplne zhasnuta, takze to neni idealni a jses v haji. Ale treba na LOS v Guncentru, kde je sero a nekdy tma, jsou v pohode, staci si pred stage parkrat bliknout baterkou na miridla, a je to luxus. Ovsem tuhle vyhodu pri noseni clovek nema, protoze je vysoka pravdepodobnost, ze ti v pouzdre miridla povadnou.
2.Svetlovod je super jen tehdy, pokud strilis na venkovni strelnici, tam denni svetlo dava svetlovodu opravdu perfektni podminky, a miridla silne sviti, takze jsou idealni na rychle mireni. Treba strileni an gongy, popry atp. Nema proste chybu a v podstate se hlavne strelec soustredi na to, kde ma mouchu.
Ovsem pri slabsim svetle, se uz chovaji opravdu jako klasicke miridla, ale trosku jim ubira vyditelnost to, ze nemaji treba alespon milou tecku, nebo U jako klasicke miridla Glocku atp. Tam je zase dobre videt ten kontrast cerne miridlo vs bile zvyrazneni bodu. Tohle u svetlovodu neni, takze pri horsim svetle, jsou uplne spatne citelne, dokonce hur, nez zvyrazene bilou barvou.
Tam clovek pochopi, jak je opravdu velice rychle zamirit a srovnat zbran, kdyz vidim svetelne body miridel. Ac mam baterku, nebo je treba sero, proste Tritium vede, jako univerzalni miridla. neni problem strilet za svetla, protoze se chovaji jako klasicke pevne, s lehkym zvyraznenim bodu. Ovsem v seru a ve tme je to parada.
Srovnani:
1.Luminesencni miridla jsou fajn, ale musis mit cas si je nasvitit, jinak se mi normalne stava, ze kdyz vytahnu zbran, ktera je pul dne v pouzdru, tak trosku vidis hledi, ale moucha je uplne zhasnuta, takze to neni idealni a jses v haji. Ale treba na LOS v Guncentru, kde je sero a nekdy tma, jsou v pohode, staci si pred stage parkrat bliknout baterkou na miridla, a je to luxus. Ovsem tuhle vyhodu pri noseni clovek nema, protoze je vysoka pravdepodobnost, ze ti v pouzdre miridla povadnou.
2.Svetlovod je super jen tehdy, pokud strilis na venkovni strelnici, tam denni svetlo dava svetlovodu opravdu perfektni podminky, a miridla silne sviti, takze jsou idealni na rychle mireni. Treba strileni an gongy, popry atp. Nema proste chybu a v podstate se hlavne strelec soustredi na to, kde ma mouchu.
Ovsem pri slabsim svetle, se uz chovaji opravdu jako klasicke miridla, ale trosku jim ubira vyditelnost to, ze nemaji treba alespon milou tecku, nebo U jako klasicke miridla Glocku atp. Tam je zase dobre videt ten kontrast cerne miridlo vs bile zvyrazneni bodu. Tohle u svetlovodu neni, takze pri horsim svetle, jsou uplne spatne citelne, dokonce hur, nez zvyrazene bilou barvou.
- Asghaad
Příspěvek#2932 » pát 28. úno 2020, 00:54
s baterkou naopak svetlovod pujde videt lepe a tritium v tu chvili kdy mas podsviceno ztraci jakykoliv vyznam.
tzn - bez baterky tritia, s baterkou svetlovod a nebo prestat resit kraviny, jit s dobou a posadit na pistoli kolimator ktery je pouzitelny za jakychkoliv svetelnych podminek ...
osobne mam na P-10ce kolim se zaloznima miridlama ve predu svetlovod v zadu cerna s tim ze na pistoli je i vice nez dostatecne silna baterka. Za tmy i za svetla kolim dava nejlepsi mozne mireni se zaostrenim na cil, s tim ze pokud by se stalo ze by selhal vzdy mam moznost prejit na pevna miridla a s 800+ lumenovou baterkou tritia postradaji naprosto vyznam.
tzn - bez baterky tritia, s baterkou svetlovod a nebo prestat resit kraviny, jit s dobou a posadit na pistoli kolimator ktery je pouzitelny za jakychkoliv svetelnych podminek ...
osobne mam na P-10ce kolim se zaloznima miridlama ve predu svetlovod v zadu cerna s tim ze na pistoli je i vice nez dostatecne silna baterka. Za tmy i za svetla kolim dava nejlepsi mozne mireni se zaostrenim na cil, s tim ze pokud by se stalo ze by selhal vzdy mam moznost prejit na pevna miridla a s 800+ lumenovou baterkou tritia postradaji naprosto vyznam.
- Asghaad
Příspěvek#2935 » pát 28. úno 2020, 04:21
a to jako z jakeho duvodu ? pri noseni jedine co resim je delka rukojeti ... kolim sedi na urovni opasku a neni tam naprosto zadny rozdil ve "skrytelnosti" a baterek existuje habakuk ktere kopiruji delku "cumaku" pistole takze komu vadi 1-2 cm delsi predek muze jit tohle cestou ...
kdo schova P-10C holou schova naprosto stejne i P-10c s kolimatorem a baterkou ... samozrejme ne v latkove Daste ale normalnim kydexu ...
kdo schova P-10C holou schova naprosto stejne i P-10c s kolimatorem a baterkou ... samozrejme ne v latkove Daste ale normalnim kydexu ...
- greenhorn
- Pajdalek
- MHawk
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony