Brokovnice BROWNING

jannowak

Příspěvek#46 » úte 19. led 2010, 22:55

:lol: To je fajn hláška. Pamatuju, že myslivci je jednou stříleli s nějakým šestnáctkovým Baikalem. Bouchli pár ran a shodli se na tom, že by možná bylo lepší na ně tu zbraň házet, než střílet. 8-) Půjdu do té Citorky, závodní sice není, ale mohla by to být zbraň solidní, snad to bude dobrá volba. Přinejhorším se to opravdu prodá, a ztráta by nemusela být tak tragická.. Koukal jsem na kettneru na ty rottweily, ceny jsou zajímavé (velice podobné browningům), akorát jsem nikde nenašel přesné technické parametry, jen sdělení, že se firna přestěhovala. :-)

jannowak

Příspěvek#47 » úte 19. led 2010, 22:57

Jinak p. Martínek střílí browningem, přesný model nevím. Ale vzhledem k tomu, že je zvyklý na ZH, beretta mu nedělá dobře, na rozdíl od browningu. ;)

jannowak

Příspěvek#48 » pát 22. led 2010, 00:40

A nebo mi pořád v hlavě leží další varianta - cca o deset tisíc dražší trapový speciál s pevným zahrdlením a LEVOU PAŽBOU!! Browning mod. 525 Trap left hand.

Poradce02

Příspěvek#49 » pát 22. led 2010, 07:45

Právě proto je lepší zajet do prodejny Browning / a to tu nikde není / a tam se všechno ošahat a vyzkoušet si na místě jak ta zbraň sedí.Hotový levý speciál bude jistě lepší než ta citorka a to nejen pažbou ale i spouští a dalšími detaily.

midlos

Příspěvek#50 » ned 24. led 2010, 17:29

Tak jsem se byl podívat v Rakovníku v prodejně "Terč - Procházka Robert" a nějaké brokové Browningy tam mají.

http://www.terc-zbrane.cz/index.php?id= ... uhe-zbrane
Naposledy upravil(a) midlos dne pon 27. pro 2010, 22:03, celkem upraveno 1 x.

jannowak

Příspěvek#51 » pon 25. led 2010, 15:11

Ano, jeden z mála obchodů, který má celou nabídku i na webu.. Kromě citori nic pro mě, pořád váhám mezi ní a 525 Trap LH, ale jak bylo zmíněno výše, je problém si to někde osahat, tak se bude rozhodovat těžko.. A co třeba zajet do Horoušan a pak to objednat u Martínka? U Waltrů se dušovali, že na skladě mají skoro všechno.

pohodar

Příspěvek#52 » stř 29. pro 2010, 01:30

..z praxe a hlavně s délkou dodání je u nás problém. Našel jsem špičkové zastoupení Browninga v rakousku (Zwetel),30min.od hranic.Vstřícnost,ceny,sortiment a možnost si danou zbraň vyzkoušet na prodejní střelnici dělají pro nákup zbraně velmi příjemou.

sean

Příspěvek#53 » úte 15. úno 2011, 17:02

Dival jsem se na stranky te prodejny v Zwetelu, ale nikde jsem nenasel nejaky kloudny cenik. Nevite, jestli vladnou anglictinou ?

gewarosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#54 » stř 23. úno 2011, 14:19

Copak chceš kupovat?

sean

Příspěvek#55 » čtv 3. bře 2011, 21:13

Vyhledove mam zajem o sportovni kozlici. Puvodne jsem chtel noveho Lanber Sportinga, pripadne Marocchi 03. Pomerne dost lidi tvrdi, ze se vyplati koupit B525 nebo treba Berettu 686 z druhe ruky, pripadne zkusit neco dotahnout ze zahranici. Domluvil jsem se s kolegou, ze jak se otepli a zacnou myslivecke zavody, ze mi od majitelu zaridi pujceni nejakych tech lepsich flint, abych si je v pohode na strelnici otestoval a pokud me to bude bavit, abych koupil radeji rovnou neco lepsiho. Kazdopadne vic jak 40k do tehle srandy dat planuji, protoze existuje jeste pomerne dost zbrani, ktere "musim" mit :D

cover72
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#56 » sob 25. úno 2012, 12:51

Na gunfóru mi nikdo neodpověděl, tak to zkusím ještě tady, třeba je tu brokovnic víc...
(Byl) jsem již téměř rozhodnut koupit Browning BPS Stalker, což je - pokud to dobře chápu - typová řada pocházející z konce 70. let, přičemž "Stalker" je jakýsi submodel, dnešní inkarnace. Co jsem četl na zahraničních fórech, vypadá to že je to zbraň spolehlivá, akorát trochu těžší a někomu vadí, že vyhazuje nábojnice pod nohy a ne bokem. Osobně se mi líbí, že je obráběná z ocelových bloků, to já rád; na druhou stranu má prý vnitřnosti odlévané a identické s Remingtonem 870 a prý jen vypadá lépe na pohled.

Co jsem našel za negativní ohlasy a rád bych vyzvěděl víc:
- jeden že s tím chlápek byl lovit a když se vrátil, musel vymontovat botku (?) a ze zbraně mu vytekla voda, která se tam zachytila (na to mu bylo odpovězeno, že pokaždé když zbraň navlhne ji má rozebrat);
- druhý (ale četl jsem to jen od jednoho, ostatní si spolehlivost pochvalují jako 100%) měl výhradu, že se dá zaseknout, když člověk ve stresu pumpne příliš rychle či co. Což by mohl být problém, protože ji chci mít na trochu zábavy a jinak jako home-defense - takže spolehlivost i ve stresu je na prvním místě...
- Pak jsou ještě hlasy, že ráda rezne a pro "lovce kachen" - tj. lidi z vlhka - je prý lepší Remington 870, kdežto pro "horaly" BPS - ale druhá půlka uživatelů tvrdí, že je BPS rzi výtečně odolná, tak jsem z toho jelen.
- A konečně, jeden sběratel tvrdí, že má konstrukční chybu, díky které nezvládá náboje z tenkého plechu které se roztáhnou a zaseknou v komoře, vytahovač pak urve okraj a rovnou to může rozebírat. Ale to mi přijde, že je chyba nábojů a ne zbraně - co ta zmůže s náboji, co se zaseknou?

Krom toho jsem se dočetl, že se dodává s výměnným zahrdlením - ale pokukoval jsem i o možnosti pálit jednotné střely a o těch jsem se na amerických stránkách dočetl, že se ze zbraní s výměnným či úzkým zahrdlením pálit nesmí, jinak se zahrdlení urve. Co je na tom pravdy?

Podotýkám, že o brokovnicích nevím lautr nic a až čtením recenzí jsem se propracoval ke dvojici Browning BPS versus Remington 870 (887 padla protože je prý mlsná a navíc se mi nelíbí), přičemž teď se kloním k BPS kvůli tomu třískovému obrábění a robustnosti...

sided
moderátor

Příspěvek#57 » sob 25. úno 2012, 17:01

No i s ohledem na zastoupení jednotlivých zbraní u nás, kvůli servisu a doplnkům bych volil v následujícím pořadí: Benelli, Mosberg 500, Rem 870, Mosberg Maverick. Cenově je pořadí stejné. Jestli s ní chceš i lovit tak jenom Benellku.

cover72
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#58 » sob 25. úno 2012, 20:05

Mosberg jsem četl že je spotřebka a nevyplatí se kupovat; zajímavé.
Plánuju to na občasné zastřílení na střelnici a jinak na "home defense", možná s nějakým less-lethal střelivem, to by se ještě vidělo. Takže cena do 15k, pumpa a vybíral jsem právě mezi Remingtonem a Browningem, protože oba mají v AllianCZe k vyzkoušení a u brokovnice je prý skoro nejdůležitější, jak jde člověku do ruky...

sided
moderátor

Příspěvek#59 » sob 25. úno 2012, 20:31

To každá zbran musí padnout do ruky, ale to na krámě nevyzkoušíš. Zjus si to od někoho půčit na střelnici a osahat.
Jako větev za dveře a na blbnutí bohatě stačí Maverick, dá se koupit jetej pod 5 000,- a nadělá fůru práce a radosti, dá se s ním střelit i LOS nebo I.level IPSC, měl jsem ho a dal jsem ho pryč protože co jsem pořídil Benellu tak se na něj jen prášilo. Jeho největší nevyhoda je že je jen 7+1 a nejde dát prodlužka takže na závodech Ti chybí jeden náboj na startu.
Browning i Rem. 870 jsou na stejno, tady bych volil Remingtona u Browningu mi vadí absence výhozního okýnka. Obě mají nevýhodu v pomalejším nabíjení.
Mossberg 500, vojenská flinta, těžká, robusní, spolehlivá.
Benelli Supernova (nebo starší Nova), jediná má komoru 89mm a zamykání rotačním závorníkem, stavitelnou pažbu, v základu hlaven se šínou a choky. Jediná použitelná i na lov nebo omezeně na holuby. S hlavní 610mm je to kategorie C (to by byly samozřejmě všechny ale myslím že s dlouhým laufem se sem vozí jen Rem.) Neustřílitelná flinta.

Radil bych koupit jetýho Mavericka, vyzkoušet, postřílet a rozhodnout se co dál.

vasek

Příspěvek#60 » sob 20. říj 2012, 10:52

Vážení,
včera jsem navštívil tolik diskutovaný obchod paní Walterové v Horoušanech. Osobně jsem se seznámil s majitelkou a byl jsem skutečně překvapen, ale její vstřícností a přehledem o prodávaných zbraních, totéž mohu uvést i o ostatních zaměstnancích. Sortiment pro moji představu byl dostatečný. Proto vřele doporučuji tuto prodejnu. :)

Zpět na