Nošení zbraní kat.B u ZP sk. B.
- rabbit3278
- Kontaktovat uživatele:
- rabbit3278
Příspěvek#31 » čtv 20. kvě 2010, 21:22
jj přesně tak. Základní pravidlo pro zbraň. Prst na spoušti jen při střelbě, chovej se ke zbrani vždy jako když je nabitá, nemiř na nikoho bezdůvodně a pokud už na někoho zbraň vytáhněš, musíš si bejt sakra jistej, že nebyla jiná možnost a že pokud to bude nutné, jsi ochoten ji použít, jinak si to jen zhoršíš
- rabbit3278
- Kontaktovat uživatele:
- rabbit3278
Příspěvek#33 » čtv 20. kvě 2010, 21:27
OMG kluku jedna blbá, už ti bylo jednou napsáno že nesmí žádná část zbraně koukat. Prakticky když ji celou zabalíš do novin, tak z pohledu zákona je to v pořádku pokud není nabitá.
Ale už jsem ti jednou napsal, jestli má cenu pokoušet štěstí a pak mít papíry v prádelně a přestupek (potažmo když nabiješ možná i TČ, to nevim jistě) v záznamech
Ale už jsem ti jednou napsal, jestli má cenu pokoušet štěstí a pak mít papíry v prádelně a přestupek (potažmo když nabiješ možná i TČ, to nevim jistě) v záznamech
- Patrik
Příspěvek#34 » čtv 20. kvě 2010, 21:30
Andy píše:Čili se snažím najít kličku jak by to šlo.
Papír i kdyby měl velikost A1 ti s tím nepomůže, prostě je dáno, že nosit může jen držitel "E" Rozdíl v nošení a držení jsi se učil na zkoušky.
Ta uzavřená kabelka by neměl být problém, kdesi se řešilo, že nesmí být poznat, že v tom obalu je zbraň. A pokud vydržíš do zítra tak ti to zjistím u nás na oddělení přesně.
- Andy
Příspěvek#35 » čtv 20. kvě 2010, 21:33
Děkuji moc. Já se raději 5x zeptám. No učil ale tohle už je takový kličkování atd a já si to uvědomuji. prostě nosím tašku přes krk jakoby na boku, a mám tam kapsu větší na doklady no. Ale jak říkám Kamarád toto jednou řešil měl 3 zbraně, 2 nabité. a policajt ze smi mit za pasem jenom 2 a měl tři že jo. A on ho sjel že nezná zákony že smi mit dve nabite. Čili tu treti nemel nabitou a bylo to brano jako držení. ale mel ji v pouzdře.
- jakde
- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
- Andy
Příspěvek#39 » čtv 20. kvě 2010, 22:34
Dobrý no, tak já se jenom ptal jestli to nejde nějak a řekl jsem co sem slyšel např. ta událost s tím známým atd.. A navíc každý polda si to může vykládat jinak a kolikrát ani neví co se děje. A to bych mohl povídat, já když dělal zkoušky tak dělali MP Zp. D prostě měšťáci a nevěděli ani jak se chovat když selže náboj. Takže já to nebudu komentovat.
- Patrik
- Kamil Pce
Příspěvek#41 » sob 3. črc 2010, 10:41
Trochu jsem zapřemýšlel nad oprávněním držitele ZB skupiny B nosit zbraň pouze na střelnici.
(2) Držitel zbrojního průkazu skupiny B nebo C je oprávněn
a) podle účelu užívání nabývat do vlastnictví a držet, popřípadě nosit sportovní nebo loveckou zbraň kategorie B, na kterou mu bylo vydáno povolení, nebo sportovní nebo loveckou zbraň kategorie C; tuto zbraň může nosit pouze na střelnici nebo v místech, kde je k tomu oprávněn podle zvláštního právního předpisu,
Pokud je střelnice (a to by asi "komplex zařízení a prostorů určených pro bezpečnou střelbu" měl být) uvnitř "provozních prostor nebo uvnitř zřetelně ohraničených nemovitostí", pak je "mít zbraň" na střelnici její držení, ne nošení. Protože další podmínkou pro držení zbraně podle tohoto bodu je souhlas majitele nebo provozovale, zákon vlastně držiteli ZP skupiny B povoluje nosit zbraň na střelnici bez souhlasu, nebo možná dokonce proti zákazu majitele nebo provozovalele střelnice.
Hezký den, Kamil
(2) Držitel zbrojního průkazu skupiny B nebo C je oprávněn
a) podle účelu užívání nabývat do vlastnictví a držet, popřípadě nosit sportovní nebo loveckou zbraň kategorie B, na kterou mu bylo vydáno povolení, nebo sportovní nebo loveckou zbraň kategorie C; tuto zbraň může nosit pouze na střelnici nebo v místech, kde je k tomu oprávněn podle zvláštního právního předpisu,
Pokud je střelnice (a to by asi "komplex zařízení a prostorů určených pro bezpečnou střelbu" měl být) uvnitř "provozních prostor nebo uvnitř zřetelně ohraničených nemovitostí", pak je "mít zbraň" na střelnici její držení, ne nošení. Protože další podmínkou pro držení zbraně podle tohoto bodu je souhlas majitele nebo provozovale, zákon vlastně držiteli ZP skupiny B povoluje nosit zbraň na střelnici bez souhlasu, nebo možná dokonce proti zákazu majitele nebo provozovalele střelnice.

Hezký den, Kamil
- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
- Marty333
Příspěvek#44 » pát 23. bře 2012, 18:39
Dobrý den, měl bych takovou právnickou nebo chcete-li filozofickou otázku.Předem upozorňuji, že se nejedná o reálnou situaci.Napadlo mě, kdyby majitel ZP sk.B mladší 18 let přenášel zbraň kategorie B u pasu v kompletně uzavřeném pouzdře bez zásobníku ve zbrani s tím, že plný zásobník by měl v jiném kompletně uzavřeném pouzdře, taktéž u pasu.Je to kvalifikováno jako držení, či nošení?Děkuji za odpověď.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí