Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...
mercedes777

Příspěvek#136 » úte 27. bře 2012, 00:36

Zdravim!
Jeste jedna, mozna hloupa otazka, co si myslite o CZ 2075 BD RAMI?
Vim ze si to musim omakat, ale snad ma nekdo dobre anebo spatne zkusenosti. ;)

KajaKliment

Příspěvek#137 » úte 27. bře 2012, 05:51

Malá živá pistole. Koupila si jí manželka (slitinový rám, s pojistkou). Dá se zvládnout v pohodě i s nejmenším zásobníkem. Mě osobně už se nevejde malíček na pažbičku. Když jí beru vyvenčit a žena se nedívá, používám velké zásobníky z mojí pětasedmdesátky ;) Pak se mi drží mnohem líp a přijde mi, že se s ní trefuju líp než z mojí velké.

mercedes777

Příspěvek#138 » úte 27. bře 2012, 17:33

Dekuji za odpoved, pozitivni zkusenost, budu muset vyzkouset.

Takze strilis jen tajne, kdyz se manzelka nediva? :mrgreen:

KajaKliment

Příspěvek#139 » úte 27. bře 2012, 18:33

Tajně střílet nemusím, tajně používám velké zásobníky. Líp se mi drží než zásobník s botkou, který k tomu taky má. Jenže Lence se to nelíbí 8-)

Odkud jsi? Není problém RAMInku vytáhnout na střelnici a vyzkoušet.

mercedes777

Příspěvek#140 » úte 27. bře 2012, 19:55

Ja to mam trochu slozite, ja se zdrzuje v risi anebo v NJ. Takze trochu z ruky, ale dekuji za ochotu. Az budu na Morave, tak se zajdu podivat a vyzkouset hracky na strelnici Corrado do Ostravy.

Bohuliby

Příspěvek#141 » úte 27. bře 2012, 20:55

Pokud chceš menší, kvalitní a přesnou zbraň kup Makarova PM. Za 4 tisíce dostaneš novou zbraň, za kterou se rozhodně nebudeš stydět. Přečti si vlákno Makarov ! Mám několi zbraní, ale dnes nosím jenom Makarova, vím proč a nejsem sám.

mercedes777

Příspěvek#142 » úte 27. bře 2012, 21:19

Dekuji za nazor, ale rus ke mne do baraku nepujde, od roku 68 je nejak nemusim. Je to osobni averze na vsechno cervene. :mrgreen: A na tu hvezdu na pazbe. Asi bych se musel prece stydet za tu zbran.
A co jsem videl na strankach vyrobce, tak kompakty delaji jen na munici Makarov, ja bych radeji chtel Luger. Verim, ze soudruzi umi udelat zbrane a to je asi jedine co umeji.

Bohuliby

Příspěvek#143 » úte 27. bře 2012, 22:02

Beru tvůj názor, ale v tomto vlákně jde zejména o to, co je dobré pro začátečníka, nikoliv politický názor, to bych z tohoto důvodu musel z trezoru vyházet všechny fašounské Walthery a Beretty a to bych byl opravdu hlupák. Mám CZ 75 20 let, perfektní zbraň, ale nosit jí už nebudu, to mám opravdu za sebou, promiň ?

jomekabi

Příspěvek#144 » stř 28. bře 2012, 00:50

Bohuliby: To neni politicky nazor, ale osobni pocit, se kterym plne souhlasim. Vis, "fasounske" zbrane jsou pro vetsinu z nas soucasti davne historie, kdezto rok 68 maji nekteri z nas jeste v zive pameti. ;)

mercedes777: Existuje dost novodobych malych (subcompact a jeste mensich) pistoli na 9mm Browning a Luger. Ale o tech se tu jiz v ruznych vlaknech psalo, tak je nebudu znova vyjmenovavat.

mercedes777

Příspěvek#145 » stř 28. bře 2012, 10:50

Dekuji za odpoved a "antikom. podporu :) "
A historie je zcela prekroucena, vymyvaji nam pekne mozky.
Ale to je jen nazor na osvoboditele, osvobozene a pronasledovane.

Ted k veci.
No prave uz jsem jich par tech "malinkych" vyjmenoval, ale nektere by asi byl problem tady ze zamori dostat.
Dal bych prednost Lugeru.
Po precteni nekolika stranek, jsem ale prisel na to:
1. Je treba si to vyzkouset, nebot kazdemu sedi neco jineho.
2. V jednoduchosti je krasa a spolehlivost.
3. Nahradni dily sehnat.

Pristi tyden vyrazim na nakup. Otestuji ceskou produkci. ;)

Dekuji vsem za nazory!

Bohuliby

Příspěvek#146 » stř 28. bře 2012, 14:54

Tak komunistický mýtus jsem tady rozhodně nechtěl šířit, nehledně k tomu rok 1968 jsem zažil v poměrně vysokém věku, abych v tom měl pořádek. Myslel jsem, že se tady bavíme o našich zkušenostech se zbraněmi a né o pocitech. Promiňte, spletl jsem si asi vlákno. Když chceš CZ v ráži 9 Luger, tak se neptej na jiné alternativy, jsou opravdu dobré, máme je všichni. Přeji dobrou koupi.

Georg

Příspěvek#147 » stř 28. bře 2012, 20:00

Z "utlačovatelů" (neboli od "fašounů") mám doma druhoválečného Walthera, od "osvoboditelů" Makarova a dvě "komunistické" malorážky - jednu tuzemskou a druhou asijskou. A také "postkomunistickou" pětasedmu. Žádná z těchto zbraní se nepere, nehádá a jejim spolu dobře. Politika a historie je jim ukradená.

Sám na "osobku" také nosím Makarova jako Bohuliby. Jen a pouze Makarova. Ze všech malých pistolí je to ta, která splňuje nejvíc mých požadavků. Popsaný je už dost v jiných vláknech. Nikomu ho nevnucuji. Vybrat si musí každý sám.
Co však doporučuji je praktická zkouška. I praktické zkušenosti majitelů zbraní dokážou výběr zbraně zeštíhlit. Osobně jsem tak několik zbraní z výběru vyloučil. Schválně nebudu psát které, abych neurazil majitele, kteří je vlastní :lol:
Je však třeba i číst a umět se oprostit od názorů typu "na to se vyprdni, to je slabé ..., malé..., nebo moc velké..., těžké... nejlepší a jediné je to nebo tohle".

Bohuliby

Příspěvek#148 » stř 28. bře 2012, 20:25

George: Nezbývá opět nic jiného, než s tebou souhlasit.

Časem zjistíš, že potřebuješ více zbraní, prostě každá se hodí na něco jiného, na střelnici, na nošení, do sbírky, a pod., u všech zbraní vím, proč je mám. Na myslivost také těžko zůstaneš u jedné.

jomekabi

Příspěvek#149 » čtv 29. bře 2012, 02:32

Bohuliby píše:Tak komunistický mýtus jsem tady rozhodně nechtěl šířit, nehledně k tomu rok 1968 jsem zažil v poměrně vysokém věku, abych v tom měl pořádek. Myslel jsem, že se tady bavíme o našich zkušenostech se zbraněmi a né o pocitech. Promiňte, spletl jsem si asi vlákno. Když chceš CZ v ráži 9 Luger, tak se neptej na jiné alternativy, jsou opravdu dobré, máme je všichni. Přeji dobrou koupi.

Nikdo nerika, ze tu chces sirit komunisticky mytus. Proste pocity ke zbranim take patri, a vyjadrit je neni nic spatneho. Na druhou stranu, nikdo Ti nevycita, ze mas zbran, kterou by (kvuli nasim pocitum) nekteri z nas nechteli.

A jen na okraj: mercedes777 nerika, ze chce CZ 9mm Luger, ale rika, ze chce 9mm Luger. ;)

Georg

Příspěvek#150 » čtv 29. bře 2012, 09:41

"A jen na okraj: mercedes777 nerika, ze chce CZ 9mm Luger, ale rika, ze chce 9mm Luger."

No zprvu 9 mm Luger a poté CZ. Takže i mě z toho vyšlo CZ 9 mm Luger :D
Nicméně by mě také zajímalo, jak dopadl s tou CZ RAMI. Pocity při držení, při střelbě. Gdysi jsem o ní také uvažoval (byla na seznamu), ale pak jsem ji z nějakého důvodu vyloučil.

Nejen pro mercedes777:
vím, že hledáš ráži 9 mm Luger, takže toto video tě určitě nebude nijak zajímat, ale někoho jiného třeba ano:
http://www.youtube.com/watch?v=_tYL6VXm ... re=related
možná tě však zaujme toto:
http://www.youtube.com/watch?v=YrLXbVK0 ... re=related
a pro jiné "hledače" další námět či inspirace:
http://www.youtube.com/watch?v=ztVgBX-1 ... re=related

Zpět na