Policista mířil na jedoucí auto z okna dodávky

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Letec 12

Příspěvek#61 » sob 3. říj 2020, 19:09

Gonan: Já nemluvil o tobě, ale profilech, které jsou používány jen sporadicky. V téhle diskusi jich je překvapivě vícero.

MojeTikka

Příspěvek#62 » sob 3. říj 2020, 19:10

Hosi, vzdyt to nechte plavat. Kdo je v pohode, ze na nej nekdo miri automatem a jeste ma pocit, ze by se mel pak jit honem nekam vyzpovidat, necht tak cini. Po zkusenosti "kurva kundo" je jasne, ze PCR to prosetri do ztracena a jak to opravdu bylo, se zrejme nedozvime.

Int1m1thy

Příspěvek#63 » sob 3. říj 2020, 21:24

marinakus: jaka zmena nazoru? jakej sem mel driv jinej nazor?

gogan: vis vubec co znamena fabulace? :D kecas tu nesmysli a ani si ten tebou citovanej zakon neprectes poradne... jaka kolona porad? :D jedna se o skupinu vozidel, kdyby si vedel kde se to video poprvy objevilo a trochu tu stranku znal, ehm teda ucet, tak by si mozna vedel ze zadna fabulace s GT R neni... ono jen tak zadny jiny auta nemaji takovou haupnu a barvu Green Hell Magno ze jo? pak nepoznas naprosto typicky prevozni nakladak... aby si nerikal jakej sem nelida a nemusel si to hledat tak ti to pripomenu

§41 odst. 7, z.č. 361/2000Sb. Řidiči ostatních vozidel musí vozidlům s právem přednostní jízdy a vozidlům jimi doprovázeným umožnit bezpečný a plynulý průjezd, a jestliže je to nutné, i zastavit vozidla na takovém místě, aby jim nepřekážela. Do skupiny tvořené vozidly s právem přednostní jízdy a vozidly jimi doprovázenými se řidiči ostatních vozidel nesmějí zařazovat.

notobi: presne...

Tikka: kurva kunda bylo prosetreno dostatecne ;)

gogan

Příspěvek#64 » sob 3. říj 2020, 23:11

"§41 odst. 7, z.č. 361/2000Sb. Řidiči ostatních vozidel musí vozidlům s právem přednostní jízdy a vozidlům jimi doprovázeným umožnit bezpečný a plynulý průjezd, a jestliže je to nutné, i zastavit vozidla na takovém místě, aby jim nepřekážela. Do skupiny tvořené vozidly s právem přednostní jízdy a vozidly jimi doprovázenými se řidiči ostatních vozidel nesmějí zařazovat"
Fajn, a teď mě řekni co z toho ten řidič na videu udělal.
Termín "fabulovat" by sis měl ujasnit ty, tvoje "jinak pro zamysleni... " nic jiného není.
A to o jaké auto jde nebo kde se video objevilo jako první má nějaký vliv na posuzování situace? Jak jsem psal, ještěže to nebylo černý BMW, to by zřejmě omlouvalo i dávku.

snad

Příspěvek#65 » ned 4. říj 2020, 06:46

Nerozumím jedné věci.Když četník v dodávce nechtěl, aby je kdokoli předjížděl, případně tvořil konec kolony, proč nejel prostředkem silnice, tak aby bylo evidentní, že blokuje celou silnici?
A k tomu, že vytáhl rovnou zbraň a nevyřeší to třeba jenom pokynem ruky.

Georg

Příspěvek#66 » ned 4. říj 2020, 18:57

A mě by zajímalo, kde je zbytek videa. Kam se poděla ta část, která předcházela té zveřejněné ? Asi proto, že ten nedomrdek za volantem zeleného osobáku udělal sám větší prasárny, které přece nebude ukazovat a zveřejní jen to, z čeho by mělo vyplynout, jak on byl v "ohrožení". A spousta lidí, včetně několika zdejších mu na to skočilo.

Sud

Příspěvek#67 » ned 4. říj 2020, 19:37

gogan: co ten řidič na videu udělal?
Policajti si evidentně vykládali, že tohle:

Do skupiny tvořené vozidly s právem přednostní jízdy a vozidly jimi doprovázenými se řidiči ostatních vozidel nesmějí zařazovat.

Ono tam totiž není napsáno, že ta skupina musí být auta jedoucí jenom v jednom pruhu.

Golem

Příspěvek#68 » ned 4. říj 2020, 19:44

Dokonce tam ani není napsáno, že ta skupina musí být auta jedoucí jenom po jedné silnici/ulici... :lol:

gogan

Příspěvek#69 » ned 4. říj 2020, 20:20

Sud:
Klidně můžeme zrušit dopravní značení, pokutováni budeme dle toho jak si to PČR bude vykládat ...
Prostě řidič není povinen předjímat jak co policie myslí nebo jakou má taktiku. Naprosto perfektně to napsal snad: "Nerozumím jedné věci.Když četník v dodávce nechtěl, aby je kdokoli předjížděl, případně tvořil konec kolony, proč nejel prostředkem silnice".
Georg:
Ty jsi viděl nějakou předcházející část videa?

xor

Příspěvek#70 » ned 4. říj 2020, 21:22

Lepší se k tomu nevyjadřovat, dokud video nebude celé. Aby to nebylo něco ala https://va.media.tumblr.com/tumblr_qg5s ... s4lhbw.mp4

Georg

Příspěvek#71 » ned 4. říj 2020, 23:17

gogan píše:....
Georg:
Ty jsi viděl nějakou předcházející část videa?

Ne neviděl, ale docela by (nejen) mne zajímala a taky proč ji asi ten idiot, co jí natočil, skrývá (nenechá zveřejnit).
Silné pochybuji, že se tomu pičusovi podařilo natočit jen těch pár vteřin.

Vovas

Příspěvek#72 » pon 5. říj 2020, 03:37

Georg ty jsi od fochu co ? Nebo máš mindrák z majitelů dražších aut. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč tolik urážek.

Sud

Příspěvek#73 » pon 5. říj 2020, 07:10

gogan: Já ale neříkám, že to udělali dobře nebo špatně. Jen říkám, proč se podle mě policajti cítili v právu. Skupina klidně může jet cik cak. To pak na dvouproudé silnici zařídíš špatně, aby ses mezi ně nezařadil.

Řešení co popisuje snad by bylo na jedničku s hvězdičkou. Čert ví, proč to tak nedělají.

Letec 12

Příspěvek#74 » pon 5. říj 2020, 07:26

George: řekl bych to mnohem mírněji, ale jinak mám podobný názor. To video bylo záměrně upraveno, ať už tím, že to byl jen výstřižek, nebo tím, že tam bylo jen pár vteřin. Pokud by policie chtěla vysvětlení, tak dotyčného mají poměrně rychle. Takových aut v ČR moc nejezdí, všude jsou kamery a účet na instagramu má vždy svého majitele.

Georg

Příspěvek#75 » pon 5. říj 2020, 08:43

Vovas píše:Georg ty jsi od fochu co ? Nebo máš mindrák z majitelů dražších aut. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč tolik urážek.

Nemám "mindrák z majitelů dražších aut". Jen mě serou na silnici a dálnici takoví mamrdi, jako ten idiot, co pustil do světa část videa. Na dálnici už jsem jsem potkal jemu podobné machry. Od jednoho mám "označkované" auto. Kvůli takovým zmrdům jsem si pořídil kameru do auta. A nedávno jsem na Olomouckém a hlavně Zlínském kraji potkal několik blbů, "vychovačů". Značka auta je mi ukradená, vždy za to může ten kdo to řídí. A tady jde často o život. Na takové hovada nemám slušného slova. Nepatříš náhodou taky k takovým ? Jinak si neumím vysvětlit tvou otázku.

Zpět na