Kontrola zbraně na policii.

Piggy

Příspěvek#46 » pon 12. říj 2020, 17:16

To je zajímavé: tam totiž není prakticky odnikud vidět.
Leda že by to takhle nesl od metra či autobusu a ten někdo si domyslel, kam se hrne.

vvitty

Příspěvek#47 » pon 12. říj 2020, 18:57

Parkoval pres ulici... klidne to mohl byt nejaky kolemjdouci, nebo jen pratelsky telefonat nekoho z kolegu odvedle... s normalnim provozem kdy se ceka vevnitr by to nebyl problem.

Caroprd111

Příspěvek#48 » pon 12. říj 2020, 19:11

Prostě nějakej bonzák, které se neumí starat jen o sebe, jak je u nás zvykem.

Arc

Příspěvek#49 » pon 12. říj 2020, 19:37

Alebo ho videli policajti z okna a chceli ho trošku postrašiť, nech dáva pozor.

Pítrs

Příspěvek#50 » pon 12. říj 2020, 19:44

V Břeclavi na OSZBM vybíjecí zařízení také mají, ale u něj cedulky s upozorněním, že jakákoliv manipulace se zbraní v budově se zakazuje. Když jsem tam šel s krátkou - Tak v kufříku, zásobník mimo zbraň. Nejdříve se zeptali, jestli je nabitá a pak si skutečnost zkontrolovali sami. Když jsem tam šel s dlouhými, tak jsem je přinesl v "rozborkovém" stavu. Brokovnice rozložené, z kulovnic závěry venku. Také vše v kufrech. Jediná moje činnost byla ta, že jsem po výzvě otevřel kufry. Vždycky jsem zatím dostal pochvalu, že předkládám zbraně vzorně a bezpečně. Asi mají ty dámy na oddělení i jiné zkušenosti, nevím. Přitom to chce jenom zdravý rozum, nic víc.

DesertEagle

Příspěvek#51 » úte 13. říj 2020, 20:03

Na OSZBM Praha vybíječka jednou je na chodbě a 3x není. Hádám, že překáží uklízečce, tak jí občas vykopne a občas jí se někdo donese zpět :-)

Dragunov

Příspěvek#52 » úte 13. říj 2020, 20:10

Ještě jsem v Olomouci nepředkládal ke kontrole všechno naráz jen na registrace...první zbraň pistoli jsem předkládal v kufříku a s přibalenou miniaturní vlaječkou i tak padl dotaz jestli je nabitá. :D.
Galila v obalu, revolver v kufříku. Stejně platí pravidlo, že každej si zbraň musí zkontrolovat sám. Galila sem jen musel skládat sám, na to musí mít člověk grif.
Naštěstí v Olomouci je kancl, stůl, žadnej problém.
Vybíjecí zařízení na chodbě, ale nemám proč ho používat...leda až pujdu předkladat i nošenou zbraň.

Vindex

Příspěvek#53 » úte 13. říj 2020, 21:27

Pítrs píše:... Jediná moje činnost byla ta, že jsem po výzvě otevřel kufry. Vždycky jsem zatím dostal pochvalu, že předkládám zbraně vzorně a bezpečně. Asi mají ty dámy na oddělení i jiné zkušenosti, nevím. Přitom to chce jenom zdravý rozum, nic víc.

Zažil jsem v Praze, že 2 borci přinesli asi tak 20 dlouhých k nějakému úkonu na pobočku policie na Pankráci, v podstatě zabalené po 10 v pytli. Samo je nevybijeli u vchodu, bezpečná manipulace to nebyla - jak to vyndavali, tak přejeli tak 10x lidi okolo. Policistka na vchodu u vybijeciho ústrojí měla hrůzu v očích, když s tím tam mavali, ale raději nic neříkala. Takže zjevně zkušenosti mohou být různé.

mar00

Příspěvek#54 » pát 16. říj 2020, 15:26

Pokud přineseš 20 kusů, tak máš i ve dvou co dělat abys to vůbec rozumně unesl a uhlídal. To samozřejmě neznamená, že nemusí dbát o bezpečnost a hlídat si kam směřuje hlaveň, jen mám pochopení, že ta manipulace s takovým množstvím není úplně snadná, tak snad si to pořádně zkontrolovali předtím doma.

Cemada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#55 » pát 16. říj 2020, 16:32

Dotaz: když má člověk tolik zbraní, není možné požádat OSZBM o jejich kontrolu na místě jejich uskladnění?

AndreasBaader

Příspěvek#56 » pát 16. říj 2020, 17:32

Pozadat muzes, ale vzhledem k tomu, ze to neni povinnost, tak zalezi na jejich uvazeni a vyhodnoceni konkretni situace.

Odesláno z mého SM-N975F pomocí Tapatalk

marinakus

Příspěvek#57 » pát 16. říj 2020, 18:11

Cemada : Dřív to bylo celkem normální. Vytížení policistů se ovšem (alespoň v některých krajích určitě) změnilo natolik, že by to prostě nestíhali.

vgj

Příspěvek#58 » pát 16. říj 2020, 18:39

Na Praze 5 říkali slečně, že mají těch 18 ks pro prodlužování ZP přinést nadvakrát. Půlku v při podání žádosti, zbytek při vyzvednutí nového dokladu.
Kdyby toho bylo víc, tak prý přijedou.

ViralWinter

Příspěvek#59 » pát 16. říj 2020, 18:49

Praha 5 je celkově divná, ale není na výběr :|

cipis

Příspěvek#60 » pát 16. říj 2020, 19:46

Teď už zase stačí fotky ...

Zpět na