Nákupní povolení

Sud

Příspěvek#2596 » stř 9. pro 2020, 15:55

OK, mě policajti žerou pořád tu starou. Naposledy jsem žádat cca před 3 týdny :D

I puška s 16" hlavní se dá nosit :-)

Destructor

Příspěvek#2597 » stř 9. pro 2020, 16:01

nikdy jsem neviděl, že by si to někdo proškrtával.
Taky na co ...

Mac.42

Příspěvek#2598 » stř 9. pro 2020, 17:00

třeba na to, když si chci půjčovat cizí zbraň = nepotřebuji nabytí = nedostanu PZ a majitel ho nemusí odevzdávat

jezekif

Příspěvek#2599 » stř 9. pro 2020, 19:06

Ještě k vyplňování tiskopisu žádosti, je v něm: Údaje o zbrani:Druh; Značka výrobce; Vzor [model]; Ráže; Výrobní číslo.
A v Příloze č. 1 k zákonu č. 119/2002 Sb. jsou druhy zbraní specifikovány takto (cituji pouze body, které nás zajímají):
7. Kulová zbraň - palná zbraň s hlavní (hlavněmi) pro střelbu kulovými náboji nebo kulovými střelami, případně speciálními náboji nebo střelami pro kulovou zbraň.
8. Broková zbraň - palná zbraň s hlavní (hlavněmi) pro střelbu brokovými náboji, případně speciálními náboji pro brokovou zbraň.
9. Kombinovaná zbraň - palná zbraň s hlavní (hlavněmi) pro střelbu kulovými náboji nebo kulovými střelami, případně speciálními náboji nebo střelami pro kulovou zbraň a s hlavní (hlavněmi) pro střelbu brokovými náboji, případně speciálními náboji pro brokovou zbraň.
10. Krátká zbraň - palná zbraň, jejíž délka hlavně nepřesahuje 300 mm nebo jejíž celková délka nepřesahuje 600 mm.
11. Dlouhá zbraň - palná zbraň, která není krátkou zbraní.
12. Samočinná zbraň - palná zbraň, u níž se opětovné nabití děje v důsledku předchozího výstřelu a u které konstrukce umožňuje více výstřelů na jedno stisknutí spouště.

Tak pořád nechápu, proč se (nejspíš kvůli chybně nastavenému CRZ) řeší podobné otázky jako:
Jinak jsem jeste mejlem nic neposlal, protoze zbrane, po kterych koukam, jsou kazda v CRZ jinak-jedna jako puska samonabijeci a dalsi jako kulovnice samonabijeci...

Když podle zákona jsou obě : kulová, dlouhá, samonabíjecí.

Caroprd111

Příspěvek#2600 » stř 9. pro 2020, 21:12

ViralWinter píše:[quote="Caroprd111"]Nevím, o čem se chcete hádat a ztrácet čas. Žádost, kolky, tady to máte, naschledanou.

Poliš (typicky): "Buď vám to dám bez sběratelství, nebo nedám. Nashledanou." To je fakt, v tu chvíli se čas neztrácí :D Ve chvíli, kdy by ses s ním chtěl hádat, hledat stanoviska MV, požadovat písemné reakce, je to něco jiného.[/quote]Odpověď: Žádost je podána, plyne vám lhůta, tak honem. Naschledanou. Pořád mne to nezdrží.

krtek2k

Příspěvek#2601 » pát 11. pro 2020, 08:21

pavelg píše:Nechápu, jak s tím souvisí 16 palcová hlaveň.
Jestli je to narážka na nošení, tak na tohle bylo vyjádření MV, že policii ve fázi povolování nepřísluší bádat nad technickým provedením skrytého nošení.

Když jsem si šel před měsícem pro NP na pušku samonabíjecí, tak mi radili, že puška se přece nosí pod kabátem :D

Mac.42

Příspěvek#2602 » pát 11. pro 2020, 09:19

víte prosím v jakém režimu jsou aktuálně na Sdružení? udělají nákupko na počkání? (PZ teď s koronou ne, to vím)

Sud

Příspěvek#2603 » pát 11. pro 2020, 11:13

Asi jak kde, v Příbrami NP i PZ na počkání.
Sorry, myslel jsem, že "Sdružení" jsou obecně policajti. Teď koukám, že je to Praha 4 :-)

Destructor

Příspěvek#2604 » pát 11. pro 2020, 12:16

Mac.42 píše:třeba na to, když si chci půjčovat cizí zbraň = nepotřebuji nabytí = nedostanu PZ a majitel ho nemusí odevzdávat

Samozřejmě jsem myslel když jsi du dát registrovat zbraň ...

Mac.42

Příspěvek#2605 » pát 11. pro 2020, 14:39

...což se dělá šedivákem, který tyto kolonky (na rozdíl od nákupka) nenabízí :shock:

cipis

Příspěvek#2606 » pát 11. pro 2020, 15:36

Však proč by ho nabízel, zbraň registruje ten, kdo ji nabyl, ne ten, co si ji půjčuje.
Někde na to půjčování chtějí smlouvu. A samozřejmě na zbraň kat. C nic nepotřebuješ, prostě si ji půjčíš od majitele včetně jeho průkazu zbraně. Naprosto běžně to děláme při půjčování obyč. malorážek, takže stačí v partě jedna ;-)

FiBe

Příspěvek#2607 » čtv 28. led 2021, 13:24

jsou dostupné nové formuláře platné od 30. ledna 2021 (včetně A-I, nadlimitní zásobníky, C-I, ...)
https://www.mvcr.cz/clanek/formulare-ke ... dW09MTA%3d

izerS18

Příspěvek#2608 » čtv 28. led 2021, 20:07

Hele, neměl platit grandfathering na zbraně pořízení plat platností nového zákona u nás ve sbírce, tedy do zbraní pořízených do 30.1.2021?
Proč je na žádosti o zásobníky toto?
Policie udělí výjimku pro nabytí vlastnictví, držení a nošení zbraně kategorie A-I (tedy i nadlimitních zásobníků), pokud to
neodporuje veřejnému pořádku a bezpečnosti, držiteli zbrojního průkazu skupiny B nebo E nebo držiteli zbrojní licence
skupiny F, G, H, I nebo J z důvodu uvedeného v § 12 odst. 5, jde-li o zbraň, na níž byl vydán průkaz zbraně nejpozději ke dni
13. června 2017

jezekif

Příspěvek#2609 » čtv 28. led 2021, 20:28

To je tam kvůli Uhnii. pro tebe platí, že výjimka je nároková na ochranu života, zdraví a mejetku, nebo na sport viz zákon:
§ 11a
b) zbrojního průkazu skupiny B nebo E anebo držiteli zbrojní licence skupiny F, G, H nebo J z důvodu
1. ochrany života, zdraví nebo majetku v citlivých prostorách; citlivými prostorami se rozumí prostory, jejichž nedotknutelnost je zaručena jiným právním předpisem, nebo místa, kde se zpravidla nacházejí snadno zranitelné cíle, nebo

Krom toho, A-I jsou jen "překopávky" ze samočiných = zbraň byla v CRZ vedena jako samočinná a byla přestavěna na samonabíjecí a pak "zlé" zásobníky, ale na ty dostaneš jednu výjimku na všechny druhy a tipy.
Edit: více se o tom dočteš třeba tady: https://gunlex.cz/zbrane-a-legislativa/ ... -zasobniky , ale i v příslušné části fóra se to řešilo dost do hloubky (viewtopic.php?f=57&t=10634&start=1575#p249675). Každopádně na tvoje zbraně a zásobníky, které jsi nakoupil do 31.1.21 máš národní granfathering.

izerS18

Příspěvek#2610 » čtv 28. led 2021, 21:25

Supr. Dekuji za uklidneni, trochu me to tam zmatlo:)

Zpět na