Nákupní povolení
- tatra21
- getsome
Příspěvek#2645 » pon 8. úno 2021, 10:40
@tatra21: Zajímavé
Info k podání v Praze mailem bez Datovky nebo EP:
1.2. Odeslány žádosti
2.2. Přišlo platební info
8.2. Telefonát PČR pro upřesnění předání udělených výjimek. Pokud chcete originál na papíře, PČR doporučuje vyzvednout osobně, protože při posílání poštou je datem účinnosti datum doručení, které oni neznají a nemůžou ho vepsat na papír
§ 11a
(3) Policie udělí výjimku, jde-li o zbraň uvedenou v § 4a písm. a) nebo b), také držiteli zbrojního průkazu skupiny B, C nebo E, který předloží potvrzení vydané držitelem zbrojní licence, který se v rámci své činnosti zabývá sportovní střelbou, ze kterého vyplývá, že
a) tento držitel během posledních 12 měsíců aktivně trénoval nebo se účastnil soutěží ve střelbě a...
Info k podání v Praze mailem bez Datovky nebo EP:
1.2. Odeslány žádosti
2.2. Přišlo platební info
8.2. Telefonát PČR pro upřesnění předání udělených výjimek. Pokud chcete originál na papíře, PČR doporučuje vyzvednout osobně, protože při posílání poštou je datem účinnosti datum doručení, které oni neznají a nemůžou ho vepsat na papír
- Destructor
- Destructor
Příspěvek#2647 » pon 8. úno 2021, 18:36
tatra21 píše:info k tomu sportu - nestačilo, že jsem členem SSK, chtěli extra potvrzení, že jsem posledních 12 měsíců aktivně závodil. To jsem neměl, tak jsem nechal jen ochranu zdraví, života a majetku. Pak na místě vystavili - Praha-západ
Fakt ziram, jak jsou nekde schopni prudit.
Me vzdy absolutne bez problemu vse schvalej.
Komu je vlastne co do toho, jestli ted aktivne sportuju nebo ne ...?
- rarach89
Příspěvek#2649 » úte 9. úno 2021, 01:15
V případě výjimky A-I je jim do toho docela hodně, protože podle zákona to mohou na sportovní střelbu vydat pouze po doložení potvrzení vydané držitelem zbrojní licence zabývajícím se sportovní střelbou o tom, že žadatel v posledních 12 měsících aktivně trénoval nebo se účastnil soutěží ve střelbě, a že zbraň splňuje specifikace požadované pro příslušnou sportovní střeleckou disciplínu.
Jinak já podávál 1.2. přes datovku, patřím v Praze pod Sdružení a do dneška žádný info a v datovce nic.
Jinak já podávál 1.2. přes datovku, patřím v Praze pod Sdružení a do dneška žádný info a v datovce nic.
- dan
Příspěvek#2650 » úte 9. úno 2021, 01:22
Vidim tam jiny mozny hacek. Zaskrtnes sport, dodas potvrzeni. Nejpozdeji 12 mesicu pote uz neni zrejme, zda podminku pro udeleni vyjimky splnujes (tedy aktivni trenink behem poslednich 12 mesicu). Pokud by sport byl jediny zaskrtnuty duvod na zaklade ktereho by byla vyjimka udelena, mohla/mela by policie zjistovat, zda podminky pro udeleni vyjimky trvaji, tedy chtit potvrzeni znovu - nebo vyjimku odebrat (pro zanik duvodu pro ktery byla udelena). Kdyby chteli fakt prudit, mohli by potvrzeni chtit dokonce driv. Ze mas potvrzeni o treninku v uplynulych 12 mesicich neznamena, ze to nemohlo byt naposled prave pred dvanacti mesici takze uz kratce po vydani takoveho potvrzeni podminku splnovat nemusis
Ted se jeste neda rict jaka bude realna praxe policie za rok, ale "zaskrtnout si sport" vidim jako potencialne problematicky duvod. Takze na svych zadostech jsem tenhle duvod radeji nepouzil. Jsou tam "bezpecnejsi" duvody. A to za SSK potrebna potvrzeni vystavuju a na treninku jsem behem roku byl - takze mit potvrzeni by pro me byl ten nejmensi problem ...
P.S. U me - 1.2. zadost pres email se ZAREP, 3.2 kladne rozhodnuti, 8.2 vyznacena pravni moc a odeslani vydane vyjimky emailem se ZAREP zpet na email ze ktereho zadost prisla. OSZBM Praha 5, elektronicky podana zadost, takze zdarma.
Ted se jeste neda rict jaka bude realna praxe policie za rok, ale "zaskrtnout si sport" vidim jako potencialne problematicky duvod. Takze na svych zadostech jsem tenhle duvod radeji nepouzil. Jsou tam "bezpecnejsi" duvody. A to za SSK potrebna potvrzeni vystavuju a na treninku jsem behem roku byl - takze mit potvrzeni by pro me byl ten nejmensi problem ...
P.S. U me - 1.2. zadost pres email se ZAREP, 3.2 kladne rozhodnuti, 8.2 vyznacena pravni moc a odeslani vydane vyjimky emailem se ZAREP zpet na email ze ktereho zadost prisla. OSZBM Praha 5, elektronicky podana zadost, takze zdarma.
-
JakubDotPy - Příspěvky: 232
- JakubDotPy
Příspěvek#2652 » úte 9. úno 2021, 07:56
U nás v Plzni by byly obě (zásobníky i střelivo) na počkání, kdybych nepřišel chvíli před zaviračkou. Pošta hned vedle, vzal jsem to cestou z práce s kolkem za 200. Ochotně poradil, že stačí zaškrtnout jen ochranu života, a když jsem se ptal, jestli není potřeba i sport, tak se usmál, že prý vůbec, že mi bude bez problémů stejně kladně vyřízeno.
- aToM
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX