PERUN 15

Samonabíjecí pušky

zarozak

Příspěvek#436 » stř 10. úno 2021, 02:28

Od nás jsou asi jen ty hlavně, jinak to bude všechno taiwan, čína atd. Ale rozhodně bych se toho nebál, to jsou určitě firmy, které dodávají i pro americké montéry levných flint,tam taky mnohdy berou z těch končin a na forech se tím netají. Jinak, co to sleduju, tak musím potvrdit to, že Perun zatím prospívá k lepšímu, byť graf kvality doplňků kolísá :lol: Co jsem vysledoval, tak ze začátku tam osazovali keymod předpažbí Vector Optics, což je nějaká čína s QC na konci a funguje to, vypadá to. Pak z nějakých pohnutých důvodů-asi možná ceny nebo nemožnosti sehnat od Vectora i solidní M-lock předpažbí, tak začali osazovat takovou vcelku hodně lacinou čínu, která sice taky funguje a na alíku se dost hojně prodává/prodávala, ale výstupní QC je už horší, hodně originality a nesourodosti..... aby to bylo echt, musí se tam udělat nějaké DoDo (návod jsem tu někde dával neb to sám vlastním) atd.....Naopak teď na posledních seriích a to musím pochválit, se začalo objevovat jakési mě neznámé předpažbí, ale opravdu povedené a dobře vypadající i systém upínky věští, že by se to mohlo obejít bez DoDa. Nejspíš to bude taky čína, ale docela povedená. No a potom by mělo teoreticky následovat to "jejich" předpažbí....třeba bude opravdu jejich/místní a překvapí jak vzhledem, tak promyšleností.....uvidíme. Každopádně je to zatím ještě před zenitem z mého pohledu,takže no stress :lol:

Pažbu a rukojeť předpokládám, že vetšina lidí ihned zahodí, tak to ani nesleduju

Destructor

Příspěvek#437 » stř 10. úno 2021, 15:37

Bezva, díky moc za informace.

grey.man

Příspěvek#438 » čtv 11. úno 2021, 10:09

Tak 10.5ky jdou tento týden na krámy. Viz foto - Opravdu vidím jiné předpažbí - nějaký MLOK s QDčkama
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

xHonza

Příspěvek#439 » čtv 11. úno 2021, 15:49

Tak uz i 14,5 existuji. Myslim ze mam prvni prodanou ;-) Diky Tomasovi Mazuchovi za rychlou akci!

grey.man

Příspěvek#440 » čtv 11. úno 2021, 16:39

Sotva postovali fotku 14.5" hlavní a ty už máš celou doma, jo? No, to bude protekce! :D Nebo provokace?? Ukaž fotku :)

xHonza

Příspěvek#441 » čtv 11. úno 2021, 17:32

Vlozil bych vlozil, ale nadava mi to ze je fotka z telefonu moc velka. Tak uz ;-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Destructor

Příspěvek#442 » čtv 11. úno 2021, 18:21

No, evidentne mas co delat :))
"Malo kameniku, hodne neboztiku..."

xHonza

Příspěvek#443 » čtv 11. úno 2021, 19:58

Taky koukam ze tam v tom bordelu zůstalo i co nemelo ;-) Ale jak psal Einstein Je-li nepořádek na stole odrazem nepořádku v mysli, co potom odráží prázdný stůl?“

Edit: K te protekci, prilozil jsem v tomto pripade ruku k dilu a hlaven si dodal z vlastních zdrojů, nicmene Perun to je, i kdyz jak asi pozna cvicene oko, prosel rovnou par modifikacemi :D

zarozak

Příspěvek#444 » pát 12. úno 2021, 01:47

Předpažbí je z vlastních zdrojů nebo nejnovější aktuální model?

grey.man

Příspěvek#445 » pát 12. úno 2021, 08:12

zarozak: o kousek výše vidíš fotky z FB, kde jde vidět nové předpažbí

jjjhe

Příspěvek#446 » pát 12. úno 2021, 10:35

Ty fotky snad ještě nejsou final, ne? Vypadá to, že jak to skládají kdoví z čeho, tak to má různé barevné odstíny lower-upper-předpažbí.

ondrush

Příspěvek#447 » pát 12. úno 2021, 11:09

lower-upper bude len rozny odraz svetla. a teda - to je nejaka zavada, ze to ma ruzne barevne odstiny?

blacknocturno

Příspěvek#448 » pát 12. úno 2021, 11:13

Přesně. To je jako když si koupíš nové auto a každá část karoserie má jiný odstín barvy. Na barvu to přece nejezdí (nesetřílí) Komu by to mohlo vadit... Hlavně že je to levný né... :lol: :lol: :lol:

Choze

Příspěvek#449 » pát 12. úno 2021, 11:23

ondrush píše:lower-upper bude len rozny odraz svetla

To snad nemyslíš vážně :lol:

Shirako

Příspěvek#450 » pát 12. úno 2021, 11:26

Blacknocturno: Tak pokud si koupím Dacii a mám to jako auto na vožení dělníků na stavbu, tak mi bude reálně fuk, jestli panely mezi díly mají různé mezery, jestli je to plný tvrdých plastů a jestli zadní dveře mají trochu jiný odstín. Důležité je, aby každé ráno nastartovala a těch 5-6 let ty dělníky vždy na stavbu dovezla a na servisu mě stála co nejmíň. A na mém Perunu, tedy různé odstíny nejsou, ale zatím po první vadě, co jsem tu popisoval jsem aktuálně asi na cca. 2tis vystřílených Barnaulů a bez jediné závady. A to jí v podstatě jenom prolívám olejem a čištění moc nedám. A v trezoru je další tisícovka, tak uvidím potom :) Tož tak. Ale tohle prostě není žádná střední třída. Tohle je totální low-cost na úrovni té dacie. Pod tím už je tak leda Norek, ale auto z číny bych si taky nekoupil :D Ostatně i Walthra co mám jako daily, tak je ošoupaný, zaprášený od oblečení, má škrábance z tréningů, ale je mi to fuk. Střílí stejně mnohem přesněji než moje ruce a hlavně bez závad. Ale každý to má jinak, to chápu, ale jako pušku do vitrínky bych to nebral.
EDIT: Ale koukám, že kolega má 240. vyrobený kus, tak tam už by aspoň barvy fakt sedět mohly :lol:

Zpět na